sunnuntai 4. toukokuuta 2008

30.04.2008 tottista vappuaattona


Ei kun Järvenpäähän tottistreeneihin koko koiralauma mukana. Ennen koulutusta tein Inkalle lyhyen jäljen nurmikolle (noin 200 askelta), yksi kulma ja keppi päässä. Alku oli sivutuulessa ja loppu vastatuuleen. Inkalla ei näyttänyt olevan tarpeeksi nälkä, jätti namia syömättä ja muutenkin ei mennyt kunnolla, kulma sujui hyvin ja samoin namittomat pätkät sekä kepin ilmaisu oli varma maahanmeno. Loppupalkkana patukalla leikkiminen !


Tänään itse koulutukseen osallistui Rommi. Aloitettiin askelsiirtymillä ja haettiin Rommille sopivia liikeratoja. Peruuttaminen sujuu ihan kivasti ja samoin oikealle ja vasemmalle siirtymiset. Oikealle siirtyminen on ongelmallisin, mutta siihen löytyi sopiva liikerata. Hieman paikalla kääntymisiä myös käsiteltiin, ne vaan tuntuvat olevan vaikeampia ohjaajalle.


Tämän jälkeen otettiin ruutua niin, että Riitta piti Rommia ja kävin pomppimassa ruudun perällä, hihkuen "ruutu" "ruutu". Sitten lähetin Rommin tyhjään ruutuun, ihan kivasti meni, mutta itse olen hieman liian hidas. Eikun heti käsky "seiso" kun koira on ruudussa ja pallo lentää heti samanaikaisesti näin aluksi. Kolmannella yrityksellä sain sitten sen onnistumaan ja Riitan mukaan voinkin tehdä 2 - 3 toistoa harjoituskerralla.


Seuraavana käytiin tunnarin kimppuun. Alkuun kerroin ongelmasta, joka viimeksi syntyi eli Rommi otti kummatkin kapulan suuhunsa kerralla. Nyt alkuun piilotettiin nurmikolle kapula ja katsottiin kuinka käyttää nenäänsä. Hienosti toi kapulan, sitten siirrettiin vähän kauemmaksi ja taas toi hyvin. Seuraavan kerran piilotettiin jo paremmin siihen samaan kohtaan kuin ensimmäisellä kerralla ja hyvin toi. Tämän jälkeen Riitta kaatoi pinon kapuloita nurmikolle (siinä kohdassa hieman pitempi nurmikko) ja itse vein oman kapulan samaan kohtaan kuin ekalla ja kolmannella kerralla. Rommi sai nähdä mitä teemme. Haki omansa hyvin, seuraavaksi laitettiin melko lähelle pinoa ja taas haki hyvin oman. Seuraavaksi laitoin oman pinon taakse ja tässä olikin se testin paikka eli käyttääkö sitä nenua.


Rommi meni siihen pinon luokse, töni muutamaa, kokeili muutamaa suuhun ja oli jo lähdössä tuomaan yhtä, kun yhtä-äkkiä räkäs sen ulos ja haki sieltä pinon takaa sen omansa, voi hitsi, että olin ylpee. Nyt vaan seuraava viikko toistetaan tätä harjoitusta lenkkipolun varrella, jätän kapulat sinne metsään ja käydään päivittäin noukkimassa oma sieltä ylös. Vähän voi myös piilottaa, laittaa vaikka lehtiä päälle yms. !


Viimeisenä sitten hyppynouto, jossa yritin käyttää taas takapalkkaa, mutta tälläkertaa ei onnistunutkaan, jätkä ei suorittanut luovutusta vaan siirtyi suoraan takapalkalle, he heee, sillälailla. Uusi yritys ja yhä luovutuksessa olisi parannettavaa ja samoin myös kapula pitäisi saada hittituotteeksi !


Inkan kanssa otin lähinnä paikallaoloa, leikin Inkan kanssa sekä muutama maahanmeno ja seisominen. Eteentuloa hinkkasin myös ihan läheltä jonkin verran. Pablon kanssa otin taas lyhyitä seuraamisia, luoksetuloa ja luoksetulon pysäytyksiä. Liikkeestä maahanmenoa/seisomista niin, että liikun koiran taakse ja palaan sieltä viereen.


Pablon kanssa otettiin myös avoimenluokan paikallaolo Safin kanssa ja se meni oikein kivasti. Sen jälkeen käytiin Satun kanssa pienellä lenkillä pellonlaidalla. Inka sitten päätti käydä myös uimassa, aikun kivaa, sellainen likainen pellonlaidalla oleva vesipläntti, olisi nyt käynyt edes siinä järvessä, mutta ei kun lammikkoon, yök !


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti