tiistai 27. toukokuuta 2008

26.05.2008 Ojangossa agilityä


Tänään menin ajoissa Ojankoon ehtiäkseni ottamaan kontakteja Pablolla ennen Inkan agilityn alkeiskurssia. Ihan hyvät treenit sainkin sen kanssa otettua, vähän on vauhti löysää, mutta niin taisi olla ohjaajakin.


Alkeiskurssilla oli ohjelmassa hypyt. Ohjattiin ottamalla koira esteen takaa, lähtemällä samaan aikaan koiran kanssa, sivusuuntaista etäisyyttä ja oikeaa rintamasuuntaa esteen takana, pallon ja ohjauskäden "tekniikkaa". Muuten sitten itsenäisesti harjoittelimme hyppyjä ohjaajien antamien neuvojen mukaan ja kertasimme jo aikaisemmin otettuja esteitä kuten putkea, pöytää, A:n ja puomin alastulokontaktia.


Viereisellä kentällä oli Pablon kouluttaja pentunsa kanssa Oreniuksen koulutettavana ja saimme häneltä kehuja, oli kuulemma salaa hieman katsellut ;o) !


Agilityn jälkeen ajoin auton tokokenttien viereen ja Rommi pääsi kokeilemaan uutta palloaan, jonka hankin Haminan näyttelystä. Alkuihastuksen jälkeen se ei kuitenkaan näyttänyt olevan yhtä mieluinen kuin aikaisempi pallo, mutta katsellaan, eihän se toinenkaan ollut alkuun niin ihana, mutta nykyään se kelpaa ihan hyvin.


Ihan ensimmäiseksi otin Rommin kanssa noudon liinassa patukalla, oikein hyvä ja iloinen suoritus. Siihen olisi pitänyt järkevänä lopettaa, mutta helppoa se on sanoa nyt. Maahanmeno tökki ihan todella (lisäksi menee maahan istumisen kautta, joten otin ihan perusharjoitusta käsiavustuksella normaalin liikkeestä maahanmenon lisäksi), eikä meinanut jäädä seisomaan, hiphurraa ja kisa lähestyy, ei hyvältä näytä. Kyllähän se sitten lähti sujumaan, mutta aivan liikaa toistoja, samallakuin oma hyvä mieli alkoi laskea. Sain homman kuitenkin ihan kasaan, mutta kokonaisuudessaan aivan liian pitkät ja tylsät treenit tähän väliin.


Inkan kanssa myös pikainen (huusi autossa kuin palosireeni, joten pakkohan sen oli kentälle päästä) treeni Rommin pallolla. Tokon alokasluokan hyppyä, maahan ja seisomaan jäämistä sekä loppuun luoksetulo, josta vauhdissa vapautus.


Huomenna koirat saavatkin viettää täyden vapaapäivän kaikista harrastuksista ja ladata akkujaan. Keskiviikkona on taas Järvenpään tokokoulutus ja siihen osallistuu nyt poikkeuksellisesti Pablo herra. Inka ja Rommi todennäköisesti harjoittelevat lähinnä jotain kivaa ja motivoivaa harjoitusta paikallaolon lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti