torstai 29. toukokuuta 2008

28.05.2008 Järvenpäässä tokoa ja Tuusulassa esineruutua


Keskiviikkona poikkeuksellisesti pääsi Pablo ohjattuun koulutukseen. Ennen tokoa tein Rommille nurmelle jäljen, jonka pituus oli noin 250 askelta ja namia oli epäsäännöllisin välein, yksi kulma ja lopussa keppi. Alku oli hieman haparoivaa verrattuna leirillä tehtyyn jälkeen, mutta jo muutaman metrin jälkeen tarkensi työtä ja aloin taas päästä liinan kanssa sinuiksi, kulma (ennen kulmaa muutama tyhjä askel ja samoin kulman jälkeen) meni erinomaisesti Ninnin antamien ohjeiden mukaan ja keppi nousi totuttuun tyyliin, erinomaista !


Inka harjoitteli alkuun lähinnä paikallaoloa ja seuraamista. Tylsää treeniä namipalkalla, joka ei kovin korkealle Inkan virettä nostattanut. Ei mikään kovin hyvä treeni tälläkertaa.


Rommin kanssa onnistuin sentään paremmin Pablon treenien jälkeen. Ensimmäisenä otin Rommilla tunnarin noin 3 metrin päästä ja se sujui hyvin, en sitten enää ottanut toistoa. Muuten seuraamista juosten namiavustuksella ja imuttamalla. Luoksetuloa jalkapalloa hyväksikäyttäen.


Pablon treenit sujuivat oikein kivasti ja vire oli erinomainen. Pablo viihtyy Järvenpäässä oikein hyvin.



  • Luoksetulon pysäytys (hieman liikaa askelia)

  • Luoksetulon pysäytys (toisto, huomattavasti parempi)

  • Kaukokäskyt (maahan - istu, istu - maahan)


Kaukokäskyjen kohdalla pohdittiin kuinka jatkan etäisyyden kasvattamista, 20 cm kerralla. Samalla hieman käsiliikkeen kaarta mietittiin Pablolle sopivammaksi esim. nostan hieman jo pystyyn ja siitä ylös, no siinä vaarana kaksoiskäsky tai siis vääränlainen käsimerkki. Riitan mielestä on ihan hyvä, että jätän välillä istumaan ja siitä aloitan liikkeen, näin saan kasvatettua välimatkaa. Palkkaus vaihdellen takapalkkaa ja heittoa taakse.



  • Kaukokäskyt (maahan - seiso)


Käsiliikkeeseen taas kiinitettävä huomio, en saa vetää kädellä koiraa itseäni kohti eli liike mahdollisemman nopeasti kohti koiraa. Harjoittelin myös niin, että Pablo oli ns. alamäessä, toimi erinomaisesti Pablon kohdalla.



  • Ruutu (Ei otettu ruutua, mutta Riitta näytti kuinka voin jatkaa ruudun harjoittelua eli jätän Pablon ruutuun makaamaan ja sijoittaudun muutaman metrin päähän ruudusta ja kutsun namiavustuksella koiran sivulleni ruudusta).

  • Hyppy (Ei moitittavaa, ihan kelvollinen suoritus)

Otin Inkan vielä toisen kerran harjoittelemaan patukalla ja kapulalla noutoa. Ihan vire ei ollut vieläkään kohdallaan ja kaiken kukkuraksi neiti lähti ripuloimaan (ei ollut vatsa täysin sekaisin, mutta ei hyväkään) kesken treenin. Olin kyllä käyttänyt lenkillä pellonlaidalla koko porukan ennen treenejä ja Inka oli käynyt jo muutamaan otteeseen tarpeillaan.


Satun kanssa ajettiin vielä ottamaan esineruutua Tuusulaan. Teimme hieman pienemmän kuin täysimittainen ruutu on, mutta Inkalle jätin sinne yhteensä peräti kuusi esinettä. Toin Rommin katsomaan Inkan ruutua, mutta valitettavasti taisi enemmän olla Inkalle haitaksi ja ei pahemmin Romminkaan virettä/innostusta nostanut. Inkan kanssa jouduttiin käymään ottamassa haju esineestä, mutta sen jälkeen sitten nousi kolme esinettä, ei ihan sujuvasti kuitenkaan.


Rommin suoritus ei ollut kovinkaan innokas tai loistokas, mutta vaikeuksien kautta saatiin kaksi esinettä ylös. Jouduin käskyttämään paljon Rommia sen ollessa ruudussa, teki alkuun vain noin 30 metrin syvyisiä pistoja ja esineet oli tietysti laitettu taakse. Harmillista kun tuntuu, ettei löydy mitään lääkettä tuohon motivaation parantamiseen.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti