sunnuntai 4. toukokuuta 2008

02.05.2008 Inkan tokotreenit


Perjantaina Ojankoon HSKH:n kilpatokoryhmän treeneihin. Ennen Inkan paikallaoloa treenasin Rommilla. Alkuun leikin Rommin kanssa nahkarätillä ja se tuntui olevan Rommista hauskaa, tarjoaa rättiä jo minulle. Narupallolla vähän vaikeampaa. Sen jälkeen harjoittelin alokasluokan hyppyä sekä hypyn takana seisomista. Ruutua treenattiin sitten samaan tapaan kuin keskiviikkona Järvenpäässä Riitan johdolla. Ainoa hankaluus oli, että jouduin jättämään Rommin istumaan, mutta siinä kanssa hyvä treeni, istui paikoillaan, vaikka pompin ja hypin ruudun perällä, hihkuen ruutua. Kaksi ensimmäistä meni ihan kohtuullisen hyvin, mutta viimeisellä kääntyi puolessa välissä matkaa kohti minua, mutta annoin uuden käksyn ja saatiin sekin toisto onnistumaan. Täytyykin kysyä Riitalta oliko tuo odotettavaa, että kääntyy kesken matkan. Viimeiseksi otettiin nouto, muuten hyvä, mutta palautus ravilla !


Inkan paikallaolo oli muuten hyvä, mutta se vaihtelee asentoa kesken kaiken, ei siis liiku eteen tai taakse, ei nouse istumaan tai seisomaan. Vaikea selittää mitä tarkoitan, mutta tavallaan kohentaa asentoaan kesken kaiken. En haluaisi kieltää siitä, täytyy varmaan vaan palata hieman lähemmäksi. Menee hyvin käskystä maahan ja palaa hyvin perusasentoon, toisin kuin liikkeestä maahanmenosta.


Inkan omassa vuorossa oli hyppy ja ruutu ohjelmassa. Hypyssä ei muuta ongelmaa kuin kääntyy ilmassa eli ennakoi liikaa ja näin ajautuu liikaa sivulle, huonolla tuurilla on sitten esteen sivulla, vaikeuttaa avoimen luokan hyppyä ja saattaa myös saada peräti nollan joltain tuomarilta, jos ei pysähdy heti ja näin tulee liiaksi esteen sivulle , täytyy ottaa taas namialusta käyttöön ja suunnata sillä hyppyä enemmän suoraan eteenpäin.


Tänään oli näkyvillä myös hieman vallattomuutta eli nyt täytyy myös kiinnittää huomiota, ettei yritä hypätä estettä omin nokin ja saada leikki taas oikealle raiteille. Yleensä tulee käskystä heti palkan voitettuaan jatkamaan leikkiä, mutta nyt vähän näyttää "lällättävän". Ruudussa käytin nyt sitten pelkästään palloa ja vietiin se pallo yhdessä Inkan kanssa. Hyvä oli vauhti ja suoraan ruutuun.


Lopussa otimme myös toisen paikallaolon ja tälläkertaa otin Pablon paikallaoloon ja piiloudin hetkeksi putken taakse. Ihan levollisesti jätkä makasi, mutta mielestäni voisi vähemmän katsella ympärilleen.


Pablon kanssa harjoittelin ruutua samalla tavalla kuin Rommin kanssa, mutta siitä ei meinannut tulla mitään, ei hahmottanut ruutua, lähti kyllä hyvin, mutta siitä sitten kaarsikin kentän laidalle aitaverkon viereen etsimään namia, häh !?


Ei auttanut kuin lyhentää matkaa ja yrittää uudelleen. Lopulta sain sen oivaltamaan mitä oltiin tekemässä ja sain Pablon pysähtymään seisomaan ruutuun. Palkaksi heitin kokonaisen lihapullan. Samalla harjoiteltiin Pablon kanssa noutoa 650 gr:n kapulalla, ihan on innoissaan ja palauttaakin ihan kivasti, mutta jää kovin kauas, ote ei ole vieläkään kovin hyvä. Täytyy kaivaa pienempi kapula tokoa varten, jossain se on varastossa. Pablon kanssa viilattiin taas avoimenluokan hyppyä, tälläkertaa harjoituksen alla oli paluuhyppy niin, että jätin Pablon erilaisiin kulmiin esteen taakse. Samalla yritin saada myös etenemään hypyn jälkeen tarpeeksi pitkälle esteen taakse namialustalle. Tästä ilmeni sitten se ongelma, että ei meinaa lähteä heti ensimmäisestä käskystä etenemään. Luulin, että tästä ollaan jo päästy, mutta mistä sitten ilmeni tämäkin tänään, ei hajuakaan, harmikun ei ollut treenikavereita kommentoimassa mistä ongelma syntyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti