tiistai 13. toukokuuta 2008

12.05.2008 Mökillä treeniä ja kotiin Inkan agilityyn


Rommi oli aamulla päässyt lehdenhakureissulle isän kanssa ja viettänyt aamun pihalla odottaen, että minä heräisin. Herättyäni tein naapurin puistoon jäljen Rommille kahdella kulmalla. Nyt meni kulmatkin oikein hyvin. Päivä oli melkoisen tuulinen, mutta aurinko paistoi oikein mukavasti. Jäljen jälkeen tehtiin esineruutu Ninnin ohjeiden mukaan, mutta vielä ei mitään suurta innostusta ollut ilmoilla.


Toinen neuvo esineruutuun oli, että takakulmaan esine ja siirrytään keskilinjalla eteenpäin niin, että koira rekisteröi esineen paluu matkalla ja siitä sitten suoraan lähetys sille esineelle, jonka koira on jo rekisteröinyt.


Otin Rommilla myös tokohyppyä, ohjatun noudon suuntia ja ruutua. Heittelin Rommille frisbeetä sekä tennispalloa heittolelun avulla. Välillä kävin katsomassa televisiota ja taas sen jälkeen otin pallolla korkeampaa hyppyä. Jätin Rommin esteen taakse ja vein pallon valmiiksi. Jäin itse esteen sivulle alkuun ja siitä käskytin hyppäämään. Onnistui nyt ihan hyvin ja siitä vähitellen siirryin heittämään palloa.




Vähän siinä ohessa yritin toteuttaa Ninnin ohjeita ja onnistuin saamaan Rommin läheltä luoksetulosta jalkojen välistä. Tänään myös onnistui se noutoliike patukallakin hieman paremmin kuin edellisenä päivänä.


Taas hieman taukoa ja Rommi teki vielä tunnarin (yhden kerran toi väärän kun taas laitoin uudella tavalla kapulat riviin, otin pinseteillä kapulan suusta sanomatta mitään ja vein takaisin muiden joukkoon ja pyysin hakemaan uudelleen oman, nyt toi varmasti oikean) ja sen jälkeen heittämään taas tennispalloa naapurin puistoon (eteen, eteen). Ennen kotiin lähtöä hyppyytin Rommia ja samalla harjoiteltiin esteen takana seisomista.


Otin myös kuvan esteestä täydessä korkeudessa, niin saa mittakaavaa esteestä verrattuna koiraan.



Kolmen maissa lähdimme Rommin kanssa ajamaan kotiin ja mekein suoraan lähdin Pablon ja Inkan kanssa Ojankoon. Inka osallistui agilityn alkeiskurssille. Tänään ei ollut enää niin hämillään ja oikein hyvin meni. Harjoittelimme uusina esteinä rengasta, pöytää ja pussia. Vanhoina esteinä kepit, puomin alastulo ja putki !


Vielä agilityn jälkeen ei päästy kotiin vaan jatkoin matkaa pk-treeneihin, mutta tänään oli vuorossa paikallaolo Inkan kanssa. Kolme koiraa kentällä harjoittelemassa paikallaoloa ja nyt ensimmäistä kertaa olin jonkin aikaa selin Inkaan nähden. Apuohjaaja/kouluttaja kertoi kokoajan kuinka edistytään. Yhden kerran häiriö oli liikaa, kun mustaterrieri uros vapautettiin vierestä leikkimään, jolloin jouduin palauttamaan Inkan paikoilleen. Muuten makaa kyllä paikoillaan, pää tahtoo kääntyillä katsomaan ohikulkevia ihmisiä yms. läheisellä tiellä.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti