keskiviikko 14. toukokuuta 2008

14.05.2008 Järvenpäässä tokoa


Melkein heti töistä päästyäni lähdin ajamaan Järvenpäähän. Ennen koulutusta kävin ulkoiluttamassa koirat läheisen pellon lähellä, peltoa kiertää polku, jota pitkin Rommi ja Inka juoksivat innoissaan kilpaa. Pablo taas tyytyi vain haistelemaan.


Tänään olimme ensimmäisenä vuorossa koulutuksessa Riitan ohjaamina. Tälläkertaa Inka osallistui koulutukseen. Alkuun mietittiin miten noutoa jatketaan, pidin Inkaa liinassa ja potkin sen edessä patukkaa ja annoin sitten tavoittaa patukan. Heti kun sai patukan suuhun, pyysin tuomaan ja istumaan eteen. Vähän siinä on herkkäsuisella koiralla vaarana, että "lelu" menettää merkitystään, joten mietitään myös muutakin vaihtoehtoa. Mahdollisesti nopea siirto kapulaan voisi olla parempi ja jatketaan kapulalla pitoharjoituksia eli siirretään ne sisältä osittain ulos.


Seuraavaksi olikin sitten ensimmäinen kokeilu liikkeenohjaajan kanssa niin, että Inka palkataan vasta neljännen liikkeen jälkeen, lukuunottamatta tietysti kehuja sekä taputusta. Tänään siis seuraavat liikkeet:



  1. Maahanmeno (erinomainen kokonaisuudessaan)

  2. Luoksetulo ("Liki" käskyllä suoraan sivulle, erinomainen kokonaisuudessaan)

  3. Liikkeestä seisominen (annoin vartaloavun ja myös ehkä käskyn sävyssä oli jotain, joka sai Inkan suorittamaan peräkkäin kaksi erinomaista istumista, kolmannella sitten onnistui pienemmällä avulla ja pehmeämmällä käskyllä)

  4. Hyppy (Muuten hyvä, mutta yhä kääntyy liiaksi oikealle hypyn jälkeen, alokasluokassa ok, mutta jatkossa aiheuttaa ongelmia, varsinkin avoimessa luokassa)

Hypyn jälkeen palkkasin Inkan narupallolla ja Riitan kanssa keskustellessa heittelin Inkalle palloa sekä hieman taistelin pallosta. Inka oli oikein hyvässä vireessä, mutta Satun tullessa paikalle Safin ja Fanin kanssa häiritsi kovasti Inkaa, mieluimmin olisi mennyt tervehtimään heitä.


Riitta tuntui oikein tyytyväiseltä Inkaan ja sanoikin, että kannattaisi keskittyä Inkaan, että silloinkin kun se mielestäni on vietitön ja tekee huonolla teholla niin, se kuitenkin yrittää kokoajan. Inkan vuoron päätyttyä menimme harjoittelemaan sitä meille vaikeinta osuutta eli paikallaoloa. Inkahan pysyy ihan hyvin, jos häiriö ei mene liian kovaksi (kuten toinen koira leiki liian lähellä tai en itse aiheuta liikaa häiriötä). Enemmänkin olen huolestunut siitä kuinka saan sen ymmärtämään, ettei voi vaihdella noita asentoja. Se, että jäin erittäin lähelle ja paikallaolo oli lyhyt tuotti jo hieman tulosta.


Rommin kanssa tein ruutua niin, että lähetin tyhjään ruutuun ja pari kertaa myös niin, että vein pallon sinne Rommin nähden. Ohjatun noudon suuntia harjoiteltiin ja tälläkertaa ei tarvinnut korjata suuntaa. Otin myös luoksetulon harjoituksia pallolla eli pieni hetsaus, käsky istumaan, peruutan hieman ja sitten pyydän "tänne" käskyllä eteen ja siitä palkaksi pallo. Muutaman kerran samalla tavalla niin, että tein pitkällä matkalla, peruuttaminen lisää jännitettä.Ruutu (2. toistoa tyhjään ja 2. toistoa pallo ruudussa)



  1. Ruutu (1. tyhjä, 2 pallo, 1 tyhjä, 3. pallo, 1 tyhjä/ruutuun meno saisi olla rivakampi)

  2. Ohjatun noudon suunnat (3 toistoa)

  3. Eteentuloharjoituksia + luoksetulo

  4. Paikallaolo (Palkkasin namilla myös keskenkaiken)

  5. Nouto (Koira liinaan, patukkaa hieman potkin pidätellen koiraa liinassa, annan tavoittaa ja siitä käsken tuomaan eteen, loppuun hieman leikkiä patukalla, samalla yrittäen hieman vahvistaa puruotetta)

Viimeisenä sitten Pablo poikakin pääsi kentälle. Oikein vinkui kunnolla ja putosi kuin kivi maahan, kun lähdin tekemään ruutua. Ensimmäisellä kerralla ruutuun lähetys tapahtui niin, että ruudussa oli lihapulla. Erittäin hyvää vauhtia eteni ruutuun ja etsi välittömästi lihapullan (ei alustaa), seiso käskystä meni maahan. Pyysin luokse ja vauhti oli ilahduttavan kova myös paluussa luokseni. Jätin Pablon maahan ja kävin hihkumassa ruudussa. Nyt tuli nappisuoritus ja sain heitettyä lihapullan Pablon taakse aivan oikeaan aikaan. Yleisestiottaen Pablon vire aivan mahtava ja varsinkin maahanmeno käskyyn ja perusasentoon siirtyminen maasta olivat erittäin nopeita ja näyttäviä, vau !



  1. Ruutu (2 toistoa)

  2. Ohjatun noudon suunnat (3 toistoa, 1 oikealle ja 2 vasemmalle)

  3. Luoksetulon pysäytys käsimerkillä (todella hyvä)

  4. Istumisen nopeutus (pyöräytin Pabloa namilla itsensä ympäri kumpaakin suuntaan ja siitä istu käsky)

Tämän jälkeen olikin mukava lähteä pienelle kävelylle koko porukan kanssa. Inka ja Rommi hieman innostuivat taas juoksemaan ja siinä toimi hieman apuna cityjäniskin, onneksi sentään jo tottelivat kummatkin.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti