lauantai 17. toukokuuta 2008

16.05.2008 tokoa ja agilityä Ojangossa


Ja ei kun taas tokotreenit, tälläviikolla onkin tultua treenattua ihan liikaa, viikonlopun aijon sitten ottaa vähän rennommin (ainakin tokoilun osalta). Eli kolmatta kertaa saman viikon aikana Ojankoon, ennen Inkan kilpatokotreenejä otin Pablolla hieman agilityesteitä, lähinnä lyhyitä radanpätkiä ja pääpainona kontaktien alasmenot. Otin myös tokokentällä noudon ja avoimen luokan hypyn, mutta vire oli huono ja mielenkiinto kahdessa kentän aidan takana olevassa borderterrierissä.Ei siis enää yhdistetä agilityä ja tokoa Pablon kanssa.


Muutama minuutti jäi aikaa myös Inkan treenaamiseen eli puomin alastuloa, pöytää, putkia, siivekkeen kiertoa ja kujakeppejä.


Inka osallistui tällä kertaa itse paikallaoloon, jäin melko lähelle, kun muut menivät piiloon. Täyttyy olla tarkkana, että alkuperusasento on erittäin suora, jotta ei maahan mentyä ole vinossa. Nyt meni aika hyvään asentoon. Taas näkyi sitä takapään keinumista ja ympärille katselua. Paikallaolo kesti neljä minuuttia, kävin välillä silittämässä, otti häiriötä kun viereistä koiraa käytiin palkkaamassa 2 minuutin jälkeen, jolloin nousi istumaan, kävin korjaamassa. Istumaan perusasentoon nousee hyvin, mutta pitää kiinnittää siihen huomiota, että ei saa heti siitä perusasennosta nousta eli tehtävä siihen viivettä !


Itse tokotreeneissä oli meillä harjoituksena Inkan kanssa jäävät liikkeet ja nouto. Aloitimme noudolla ja tein aivan samoin patukalla kuin aikaisemmin. Tehtiin myös kokeilu vaihtamalla patukka kapulaan (pienempi kuin 650 gr) ja onnistuihan se, siinä se tökötti istumassa mun edessä kapula suussa. Toko sillä ei pystynyt leikkimään kuten patukalla, mutta hienoa kuitenkin.


Liikkeestä maahanmenossa oli ongelmia, ensimmäisellä kerralla ei mennyt maahan (eipä ole tähän aikaisemmin törmättykkään), toisella hitaasti istumisen kautta, kolmannella sitten suoritti ihan kelvollisen maahanmenon. Otti älyttömästi Mariasta, joka käskytti häiriötä. Kesken maahanmenon vilkaisi Mariaa ja samoin välillä pälyili epäilevästi muita ohjaajia. Työskenteli kuitenkin kokoajan, joten tässä nyt totutellaan.


Seisomisessa meni vuorostaan istumaan, tulihan niitä onnistumisiakin ja kun seuraava tuli vuoroon niin Inkan kanssa jäätiin leikkimään kahdella narupallolla viereiselle kentälle lyhyeksi hetkeksi !


Kun treenit oli loppu, otin vielä Rommin toiselle tokokentälle, jossa oli myös pk-puolen vinoeste.



  • Nouto, patukalla (liinassa)

  • Liikkeestä maahan, luoksetulo (pallo, jännite), liikkeestä seisominen)

  • Vinoeste (vein pallon taakse, lähetys, esteen sivulle auttamaan ja eteentulo, esimmäisellä kerralla yritti kiertää, joten jouduin ottamaan toiston)

  • Tokohyppy, alo (pääasiassa vapautuksia suoraan seisomisesta pallolla)

Inka pääsi myös uudelleen kentälle, nyt vähän korkeammassa vietissä harjoittelemaan lähinnä maahanmenoa. Ensin niitä perushajoituksia joita ollaan tehty aiemmin ja siitä sitten muutama niin, että käytin sitä narupalloa palkkana nopeasti, johan pari viimeistä maahanmenoa oli hyviä. Käskin seuraamaan, siitä käsky maahan ja välittömästi pallolentää taakse ilman, että kokonaan itse käännyn. Muutama luoksetulo narupallolla, käyttäen peruuttamistaktiikkaa ja luoden jännitettä välille, oikein hyvä ja samalla muutama istuminen, johon itse siirryin viereen ja hyvästä kontaktista palkka !


Kerran mentiin myös yli vinoesteestä, ensimmäisellä kerralla kielsi ja toisella meni yli kumpaankin suuntaan oikein mallikkaasti.


Ennen kotiin lähtöä vähän harmitti, että Pablon vire jäi niin huonoksi, joten otin vielä Pablon autosta, laitoin maahan ja kävelin kentän toiseen laitaan, kutsuin luokse ja hyvällä vauhdilla agilitykentälle juosten ja äkkiä vaan muutama este (medi rimat) ja takaisin tokokentälle, taas maahan ja kävelin kohti autoa ja Pablo sai tehdä luoksetulon eteen. Nyt saattoi sitten lähteä tyytyväisin mielin iltalenkille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti