sunnuntai 28. lokakuuta 2007

28.10.2007 agilitykisat Purinalla ja tottista


Tänään meillä oli oman seuran kisat Purinalla ja osallistuin Pablolla kisaan, töissä en tänään ollut. Aamulla valitettavasti vasen jalkapöytä ja jalkapohja tuntui astuessa hieman aralta ja lenkillä jalka meinasi pariin otteeseen pettää alta, viiltävän kivun iskiessä. Itse kisaan jalka ei kylläkään vaikuttanut, mutta nyt tätä blogia kirjoittaessa jalkaa sattuu aivan kauheasti, vaikka olen siihen tulehduskipulääkegeeliä levittänyt.


Kisa ei mennyt ihan toiveiden mukaan, mutta koiraan olin kyllä ihan tyytyväinen, vauhti kohtalainen ja kääntyy oikein kivasti, valitettavasti tuli kuitenkin peräti ennätys ratavirheissä eli tulos 15,51. Rata näytti tänään kakkosluokassa tuottavan vaikeuksia useimmille, ylättävän paljon tuli virheitä koirakoille.


Pablo otti A:n alastulosta kontakti virheen, keinulla Pablo ei kestänyt sitä, että käännyin alastulo kontaktin edessä kohti Pabloa, joten hyppäsi alas ennen kuin koski kontaktiin. Tarkoituksenani oli ollut, että lähetän koiran keinulle ja leikkaan koiran takana keinun toiselle puolelle, mutta olin sen verran edessä koiraa, että leikkaaminen ei onnistunut. Olisi kannattanut tehdä ennen keinua valssi tai leikata koiran takaa vasta keinun jälkeen. Kepeille sisäänmeno onnistui hyvin, mutta toiseksi viimeisen kepin välin jouduin korjaamaan, joten siinä hieman tuhraantui aikaa, vaikka korjaus tapahtui ihan nopeasti. Ihanneaika oli 42 sekunttia ja meidän aika 42,51 eli vauhti oli ihan kivaa, keinulla ja kepeillä kuitenkin tuhraantui aikaa. 


Kotiin palattuani vaihdoin lennossa koiraa ja heitin liivin päälle, jalan kivusta huolimatta. Ajoin Viilarin kentälle Rommin kanssa harjoittelemaan hyppynoutoja. Ihan ensimmäiseksi veimme Rommin pallon kentän laidalle ja seurautin Rommin kentän toiseen laitaan, kelvollista seuraamista, kontakti pysyi ihan kivasti. Pikkuisen on kuitenkin nähtävillä sivusuunnassa väljyyttä, johon täytyy hieman puuttua, ei kuitenkaan pahasti.



  • Seuraaminen / pitkä suora normaalia kävelyä, pätkä juoksua, pätkä normaalia, käännös oikealle

  • Nouto / kapulalla hetsaamista, Rommi haki innokkaana ja toi vauhdilla, yritin vapauttaa kesken tuonnin patukalla härnäämällä, mutta äijäpä ei luopunut kapulastaan patukan takia, vaan toi sen kapulan mulle :o), istui hinosti eteen

  • Nouto jyrkkä vinoeste / Yhdessä toiseen suuntaan, laitoin kapulan suuhun ja takaisin yli esteen, yritin myös ihan kilpailunoutoa, mutta se ei vielä onnistu.



Ongelma:  yrittää varastaa ja kiertää mennessä esteen. Jos yritän pitää sivulla namilla, niin sitten on ongelmia kapulan paikantamisessa.



  • Nouto hyppyeste / Pidin namilla sivulla (katso käskyä käyttäen), sitten hyppy ja tuo. Ensimmäisen kerran kävelin vieressä ja osoitin kapulaa samalla kuin annoin tuo käskyn.  Otin muutaman toiston ja kaksi viimeistä oli oikein hyviä.

  • Pätkä seuraamista, käännöksiä paikalla ja patukalla leikkiminen

  • Eteenmeno / seuraaminen noin 15 - 20 askelta, lähetys pallolle (ok), loppuun leikkiä jalkapallolla

Ennen autoon menoa vein Rommin naapurikentälle, pidin pannasta kiinni ja hetsasin jalkapallolla, viskasin pallon eteenpäin ja lähetin Rommin "eteen" käskyllä perään ja sitten juostiin autoon saaliin kanssa.


Tuli tänään otettua vähän liikaa Rommille noita toistoja tuolla kapulalla, mutta sitten seuraavalla kerralla tehdään vaan kerran.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti