maanantai 15. lokakuuta 2007

15.10.2007 Tuusulassa jälkeä


Töiden jälkeen kävin tekemässä Rommille kolme janaharjoitusta ja Inkalle namijäljen noin 300 askelta.


Inkan jäljelle laitoin namia joka askeleelle ja jälki oli noin 311 askelta, jossa oli kaksi kulmaa. Tuulta ei puiden lomassa ollut nimeksikään. Inka olisi ehkä hieman saanut olla enemmän nälissään, mutta nenä teki kokoajan töitä kovasti, ei kestä kuitenkaan voimakasta jarruttamista, nousee nokka silloin ylös. Alussa etenin melkein vieressä itse ja vähitellen jättäydyin taakse. Osa nameista jäi syömättä, mutta hyvin kyllä haisteli askeleita, viimeksi söi kaikki namit, joten loppua kohden ei tainnut enään olla niin nälkä, ehkä puoleen väliin söi lähes jokaisen namin. Jäljen lopussa oli keppi, jonka ilmaiseminen tuotti hankaluuksia, täytyykin ottaa joku kerta taas ihan pelkän keppijäljen.


Rommin ensimmäinen jana oli noin 15 metriä ja siitä lähteneessä jäljessä oli yksi kulma. Ensimmäinen lähetys epäonnistui Rommin kaartaessa liian aikaisin oikealle ja samalla liina jäi kiinno puihin, joten jouduin keskeyttämään jäljen etsinnän ja otettiin lähempää uusi yritys, nyt posautti suoraan jäljen yli, mutta ylitettyään jäljen kääntyi oikeaan suuntaan ja sitä kautta bongasi jäljen. Kulmassa oli vaikeuksia ja liina kiertyi pahasti jalkojen ympäri, lopulta päästiin oikeaan suuntaan ja ilmaisi kepin hyvin.


Toinen jana oli selvemmässä maastossa, mutta kuvio toistui eli kaarsi liian aikaisin ja taas oli puussa liina kiinni, joten toistin uudelleen edellisen kuvion ja taaskin ylitti jäljen ja ns. jäljen toiselta puolelta otti jäljen ylös oma-aloitteisesti. Aluksi meni jälkeä vähän niin ja näin, mutta lopussa parani ja keppi ilmaistiin hyvin.


Kolmas jana oli peilikuva näille kahdelle janalle ja oli noi 25 metriä pitkä ja aivan nappisuoritus. Erittäin hyvä eteneminen ja välittömästi oikea suunta ja jälkeä ajoi hyvin, ainoastaan kepistä yritti yli ja joudin hieman jarruttamaan, että etsi sen kepin. Muuten loistava jäljen nosto.


Ennen kotiin lähtöä kävin metsälenkillä koirien kanssa ja taas oli pimeää kun palasin kotiin eli nopeasti se pimeys jo tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti