torstai 4. lokakuuta 2007

03.10.2007 Hakua Kivistössä


Keskiviikko menikin sitten hakutreenien merkeissä. Melkein suoraan duunista koirat autoon ja nokka kohti Hämeenlinnantietä. Ennen treenejä kävin juoksuttamassa hieman koiria metsässä.


Tänään meitä oli vain kolme, mun lisäksi Satu ja Jorma sekä neljäntenä vierailijana Heidi ja Viima bordercollie tyttönen. Satun ja Heidin kanssa tallattiin alue nopeasti, jotta saataisiin hommat valmiiksi ennen pimeäntuloa. Tällä kertaa otin myös Pablon treeneihin, lähinnä vaan testaamaan lähteekö haukku ulos myös vierailla maalimiehillä, Satulle selvästi haukkuu paremmin kun keväällä Satu sitä jonkin verran jo haukutti. Muuten meni ihan hyvin, mutta Heidin kanssa hieman oli ongelmia, ei niinkään sen takia, että Heidi oli täysin vieras, vaan hän tuoksui juoksuaikaiselle nartulle ja Pablon siis piti ensin tehdä puunjuureen merkinnät (no tuon olinkin jo osannut arvata, joten olin jo varoittanut, että voi käydä niin). Palkka namirasiasta (lohta, kananugetteja ja broileripullia) !


Laitoin liivit päälle hieman ennen hakuradan alkua ja haukutin Inkaa hieukan. Inkalle tehtiin viuhka (maalimiehenä Jorma) paremmalle tuulen puolelle, palkkana narulelu, toimi ihan kivasti. Menin itse piilolle, mutta maalimies saa tuoda Inkaa piilolta vähän matkaa ja otan sen sitten hieman ennen keskilinjaa kiinni. Seuraava maalimies (Heidi) olikin vain muutaman metrin päässä toisella puolen eli tarkoitus oli vain saada Inka lähtemään toiselle puolelle itse ilman näköärsykettä, sekin meni ihan kivasti, palkkana sukkapallo ja tennispallo. Palkka ei ollut oikein riittävä. Viimeisenä oli sitten Satu myös viuhkana ja palkkana oli kaksi tennispalloa, pyysin Satua hieman ärsyttämään Inkaa pallolla, jolloin saatiin sitä hieman kiihtymään (tarkoitus ei ollut haukuttaa, mutta kiihtyessä sitä tuli automaattisesti) ja innostumaan leikistä. Viimeiselle maalimiehelle oli tarkoitus, että kaikki tulevat mukaan viimeiselle piilolle, mutta siinä tuli vähän sekaannus ja näin ollen leikittiin narulelulla keskilinjalla, joka taas ei oikeastaan ollut se tarkoitus, kun se hauska piti tapahtua siellä piilolla, no ensikerralla ollaan tarkempia. Eli tarkoitus olisi hetki olla piilolla ja leikkiä, haluaisin antaa myös jonkin namiannoksen loppuun, mutta on mietittävä tuleeko se vikalla piilolla, repuilla vai vasta autolla !


Lopuksi sitten Satun ja Jorman kanssa lähdettiin pienelle lenkille metsään, niin että koirat saivat hieman vapaana temmeltää. Oli kyllä taas jo hieman pimeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti