lauantai 6. lokakuuta 2007

06.10.2007 Möllitokoa ja agilityä


Suomen Collieyhdistys Ry:n tokotoimikunta järjesti tänään möllitokon Malminkartanossa eli suuntasin aamulla Rommin ja Pablon kanssa sinne. Alkujaan oli tarkoitus osallistua Pablolla ALO luokkaan, mutta en sitten uskaltanut ottaa näin kisamaista suoritusta juuri virallisten kisojen alla, joten ilmoitin sitten Rommin mölli luokkaan hetken mielijohteesta.


Rommin kanssa ei ole oikeastaan harjoiteltu tokoa kuin ihan tänä syksynä ja todella ne kerrat taitaa olla yhden käden sormilla laskettavissa. Seisomista en muutenkaan ole harjoitellut vielä kuin vasta muutaman kerran puuta kierrättämällä ja myöskään tätä käskyä sillä ei ole arkikielessä, joten siitäkään ei ole apua, meillä on käsky odota ja se ei ole niin tiukka eli jalat saa liikkua. Mölliluokkaan halusin ilmoittaa sen vuoksi kun halusin paikallaolon olevan turvattu ja onnekseni olin tähän ilmoittanut, kun viereisestä alokasluokan kehästä taisi joku koira lähteä haastamaan riitaa, onneksi ei tullut meidän kehään asti. Mölliluokassa tehtiin paikallaolo remmissä, joten etenin noin 2 metrin päähän (niin paljon kuin remmiä riitti), Rommin paikallaolo oli aivan eleetön ja moitteeton, sille olisi ollut ihan sama olenko 20 metrin päässä, mutta tästä on hyvä aloittaa.


Liikkeet:



  • Luoksepäästävyys 10
  • Paikallamakuu 10
  • Seuraaminen hihnassa 10 (Ei vapaana seuraamista, Rommille vapaana seuraaminen vahvempi)
  • Liikkeestä maahanmeno 10 (Vaihtoehtoisesti seisominen, jota ei vielä ole opetettu Rommille)
  • Luoksetulo 10
  • Hyppy 7 (Aloitettu vasta irtoamisen opettaminen, ei seisomista)
  • Kokonaisvaikutelma 10

Sijoituimme jaetulle 5. sijalle :-) !!!!!!!!!!!!!!


Seuraamisessa pidin nakin nyrkissä ja käden aivan suorana kyljessä. Käytin nyt harjoituksen takia hyväksi, sitä että nami sai olla liikkeen aikana mukana. Piti hyvän kontaktin ja olisiko ihan vaan yhdessä vaiheessa tavoitellut namia, käännökset ihan kelvollisia, vaikka oikealle ollaan kyllä harvoin tehty täyskäännöstä, yleensä teen sen vasemmalle.


Liikkeestä maahanmenossa ei tainut olla mitään moitittavaa. Luoksetulo ei ollut parasta Rommia, jäi istumaan hyvin paikalleen (tämäkin ihan uutta koiralle), luoksetulo nopea, mutta jäi aavistuksen vinoon, sivulletulo ihan hyvä. Viimeisenä oli sitten hyppy, jota käytännössä ei ole harjoiteltu lähes ollenkaan, muutaman kerran olen ehtinyt harjoitella irtautumista pelkällä hyppy käskyllä ja seisomista kait yhden kerran viime kesänä. Rommi tottunut että liikutaan joko vieressä tai heitetään ensin kapula ja tehdään se paluu hyppy. Nyt irtaantui hyvin ja kääntyi mua kohden, mutta ehti edetä jo liikaa ennen ekaa seiso käskyä ja jouduin toistamaan käskyn sekä antamaan käsimerkin. Uskon, että oppii liikkeen kyllä nopeaan.


Yhteistyöstä sitten saatiin kymppi ja täytyy sanoa, että Rommi oli iloinen ja teki halukkaasti yhteistyötä. Siirtymiset paikasta toiseen ja sivulle tulot oikein erinomaisia sekä kiinnostus pysyi hyvin minussa. Muutenkin herran käytös oikein ilahduttavaa, kennellekkään ei isotellut ja hieman turhautumistaan haukahteli, mutta kehässä ei haukkunut.


Sijoituimme jaetulle viidennelle sijalle ja saimme palkinnoksi Rommille siankorvan, jonka Rommi saikin heti itselleen.


Tämän jälkeen auton nokka kohti Keravaa agilitytreeneihin halliin. Löytyihän se halli ja ilokseni totesin Pablon viihtyvän siellä oikein hyvin. Ei arastellut mattoa ja meillä oli oikein mukavat tekniikkaharjoitukset. Samalla vähän harjoittelin tokoliikkeitä ja olipas herralla vauhtia, kun jollain keinoin saisi tuon myös kisaan siirrettyä. Kontakti aivan erinomainen ja sivullekkin tultiin ihan kivalla vauhdilla. Hitsi kun olisi rahaa niin, että voisi varata halliaikaa jokaiselle koiralle, mutta saas nähdä miten tuon joka toinen viikko tapahtuvan tottistreenin koirien kanssa jakaisi. No ehkä tuossa agilityn lomassa Pabloa ehtii hieman prepata myös tokon osalta.


Keravalta suoraan Puotilaan lenkille Sipen ja Essi  Sheltin kanssa. Vähän ihmetytti lenkin lopussa Rommin kävely, täytyy hieroa jätkän takapäätä ja seurata sen liikettä, ehkä mä vaan kuvittelen tai sitten se vaan oli väsynyt ja liikkui epäpuhtaasti. Yleensä se kuitenkin liikkuu lennokkaasti koivistaan huolimatta, mutta tuo ei ollut normaalia mielestäni. Tarkistin sen tassuhaavan kohdan ja se ei näyttänyt mitenkään revenneen, mutta ehkäpä siinä on jonkinlaista herkkyyttä. Täytyy pitää silmällä !


Täytyykin tänne vielä muistaa merkitä nuo pyöräilyt eli eilen töiden jälkeen kävin Inkan ja Pablon kanssa pyöräillen koirapuistossa. Inka sai siellä mukavasta sekarotuisesta nartusta itselleen leikkikaverin, oikein sopuisasti tytöt olivat, Pablo taas liihotteli yksikseen tai seurusteli tuon toisen koiran omistajan kanssa, erittäin tyypillistä Pabloa. Rommin kanssa kävin kaksistaan lähimetsässä leikkimässä kahdella narupallolla ja leikkimisen jälkeen tehtiin lyhyt lenkki, josta suurin osa aikaa taisi mennä borderterrieri nartun omistajan kanssa jutusteluun.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti