keskiviikko 17. lokakuuta 2007

17.10.2007 Esineruutu Inkan kanssa


Tänään ei päässyt kuin Inka harjoittelemaan esineruutua. Muut koirat joutuivat tyytymään autossa istumiseen. Onneksi kuitenkin ehtivät ennen treeniä hieman leikkimään metsässä, joten ei sentään ihan tylsäksi muodostunut koko päivä niiden osalta.


Inka hieman sekoitti hakuharjoittelun ja esineruudun tänään, vaikka kuinka tehtiin alkurutiinit. Porukkaa kuitenkin kun oli normaalia enemmän eli Jorma, Petri, Liisa, Satu ja Minä. Eli ensimmäisestä lähetyksestä täytyi mennä moikkaamaan ihmisiä ja seuraava lähetys ei oikein kantanut kuin puoleen väliin esineruutua. Liisa kävi näyttämässä esineen ja se olikin hieman kauempana ja toisella laidalla kuin olin kuvitellut ja pyysin hieman tuomaan lähemmäksi esinettä 40 metriin. No itse tyhmästi lähetin Inkan kuitenkin ruudun keskelle, enkä sinne missä esine oli eli Inka meni suoraan sinne minne lähetin, mutta ruudussa ei ollut kuin yksi esine ja Inka sitten kääntyi juuri toiseen suuntaan kuin missä esine oli. No jonkin aikaa siinä meni kun tyttö sisukkaasti takarajalla etsi sitä ainokaista esinettä, ensiksi ruudun väärästä kulmasta. Lopulta kun Inka siirtyi ruudun toiselle puolelle niin sieltä se esine sitten löytyi. Sisukas tyttö !


Tämä vahvisti sitä, että haluan treenata Inkaa jonkin aikaa kapeilla kaistaleilla esim. 3 x 5 - 10 m x 50 m, jotta saadaan niin sanotusti ohjattavaa työskentelyä aikaiseksi, eikä vain sitä, että sinkoilee vaan edestakaisin pitkin ruutua, kun ruudun koko kasvaa 50 metriin niin haluan Inkan käyvän sitä pistoilla läpi, jotta sieltä niitä pisteitä saadaan, eikä koira vaan juoksentele ruudussa.


Iltalenkki tehtiinkin sitten Viikin koetilan luonna, ihan vain remmilenkkinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti