sunnuntai 14. lokakuuta 2007

14.10.2007 Tokokisat Lauttasaaressa


Tänään osallistuin Pablon kanssa Lauttasaaressa tokokisoihin. Nyt jäätiin kauas ykköstuloksesta, kisa meni aivan perseelleen. Todennäköisesti oltiin treenattu liikaa ja se näkyi haluttomuutena, lisäksi Pablo ei oikein näyttänyt viihtyvän hallissa. Jo paikallaolossa sen korvat sojottivat taakse kokoajan .


Halliin saavuttaessa Pablo oli ihan iloinen ja pirteä, pidin sen mukana ennen paikallaoloa, kuten viimeksi. Olisi vaan sen paikallaolon jälkeen pitänyt viedä autoon, mutta kun homma eteni sen verran nopeasti, että päätin sitten pitää sen mukanani. Huomasin jo ennen kehään menoa, että se ei halunut ottaa kontaktia ja muutenkin oli erittäin haluton, hieman yritin nostattaa sitä namilla leikkimällä, mutta se ei riittänyt kehään asti. Toisaalta en usko, että autossa pitäminen olisi auttanut niin paljoa, että olisimme ykköstulosta saaneet, vaikka se olisi ollutkin autossa kokoajan.


Tässä Pablon pisteet:



  • Luoksepäästävyys 10
  • Paikalla makaaminen 9 (Ei todennäköisesti kuullut mun ekaa istumaan käskyä)
  • Seuraaminen kytkettynä 7 (Toinen perusasento jäi tekemättä, välillä remmi kiristyi eli jätätti)
  • Seuraaminen taluttimetta 0 (Aivan haluton, jätätti, annoin lisäkäskyjä vaikka kuinka paljon)
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 (Valmistelevaosuus olematon, jätätti)
  • Luoksetulo (Hidas reagointi käskyyn, jäi kauas eteen liian sivulle, ei tullut perusasentoon, harhaili)
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä 6 (Valmistelevaosuus olematon, jätätti, haluton)
  • Estehyppy 0 (Lähti hyvin ekasta käskystä, mutta pysähty kuin seinään esteen edessä)
  • Kokonaisvaikutus 6 (Haluton, pälyili kehän ulkopuolelle)

Eli tälläistä tällä kertaa. Todella masentavaa, mutta eiköhän tästä vielä nousta ylös, kunhan annetaan koiran nollata nämä hommat. Nyt syksyn aikana kuitenkin on kolme kertaa ulkona tehty kisamaiset suoritukset kokonaisuudessaan ja käyty yhdet kisat tämän päiväisen episodin lisäksi ja muista olisi tullut kirkkaasti ykköstulokset. Täytyy ennen kevättä miettiä, kannattaako mun siirtyä suoraan avoimeen luokkaan sillä yhdellä ykköstuloksella, jos saan koiran vireen nostettua tarpeeksi talven aikana eli kisaan lähdetään vasta kun seuraaminen vaikuttaa yhtä innokkaalta kuin ennen bh-koetta, jolloin Pablo ei jätättänyt ollenkaan niiden pitkien seuraamisten aikana.


Seuraavalla kerralla olen viisaamipi ja en ennen kisaa treenaa ollenkaan, pitkin viikkoa on ollut enteitä tuosta haluttomuudesta ajoittain. Varsinkin tuo hyppy oli yllätys, se kun suorittaa sen aina niin varmasti, mutta nyt lähti ekasta käskystä hyvin, pysähty kuin seinään esteen edessä ja rupesi katselee kehän laidalla olevaa koiraa, uusi käsky, jolloin ponnisti, mutta vieläkin sitten epäröi ja ei hypännyt kuin vasta kolmannella, sivulle siirtyessäni liikkui etutassuilla, mitä myöskään ei ole koskaan tehnyt. Muutenkin täytyy nyt vähentää noita treenikertoja tai ainakin lyhentää niitä eli ottaa vaikka vaan yhden liikkeen kerralla. Hallikisoille ilmeisesti voidaan jättää hyvästit, toisaalta Purinan tyyppisessä hallissa tai maneesissa voi olla hommassa ihan erimeininki, parkkihalli kuitenkin on meidän ukolle näköjään todella huono valinta. 


Illalla Inka harjoitteli noutoa pitämällä patukkaa ja Rommi taas totutteli metallikapulaan.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti