lauantai 13. lokakuuta 2007

12.10.2007 Tottista Viilarissa


Töiden jälkeen heti Viilariin kentälle ottamaan lyhyet tottistreenit.


Ensimmäisenä Rommi, jonka kanssa vietiin jalkapallo kentän laidalle odottamaan eteenmenoa. Siitä sitten suoraan seuraamista kentän toiseen päähän, välissä juoksuosuus ja hitaankävelyn osuus. Sen jälkeen hyppyesteelle, jossa ensin hyppy (7 lautaa) ja sen jälkeen hyppy uudelleen niin, että heitin ensin kapulan. Yritin tällä kertaa pitää namilla koiran vierellä, irtoaa kyllä hyppyyn hyvin, mutta etsii kapulaa liaan läheltä, eikun toiselle puolelle ja kapula suuhun ja käsky hypätä takaisinpäin (+ toisto).


Madalsin estettä ja heitin kapulan, ryösti kapulan perään, mutta en puutu vielä. Nosti hyvin ja toi eteen. Toistin hypyn niin, että pidin ensin sivulla namilla ja sitten vasta lupa hypätä. Nouto sujui ihan kohtuullisen kivasti. Sen jälkeen siirryin vinoesteelle ja heitin kapulan, yllätys yllätys, yritti kiertää (positiivista sekin kun edes yrittää kapulalle), joten tein niin että kiivetään yli, laitan kapulan suuhun ja kiivetään yli kapulan kanssa takaisinpäin ja luovutus. Muutama toisto ja sen jälkeen eteenmeno ylipitkällä seuraamisella (ei maahanmenoa) suoraan pallolle, lähti hyvin, mutta tuli epäusko matkalla, joten käytiin katsomassa pallo uudelleen ja toisto, nyt onnistui, lopuksi siis palkkana jalkapallo ja pelaaminen !


Pelin jälkeen vielä tokohyppyä, jonka päätteeksi vielä lyhyt jalkapallopeli.


Yhteenveto Rommin treeneistä:



  • Seuraaminen, tahtimuutokset (nami)
  • Hyppynouto (nami, taputus)
  • Vinoestenouto (nami, taputus)
  • Eteenmeno (jalkapallo)

Tauko:



  • Tokohyppy (palkka suoraan namialustalla)
  • Tokohyppy (pysäytys seisomaan, nami suoraan ilman, että kiersin viereen)

Pablo oli seuraavana vuorossa. Vein palkan kentän laidalle ja aloitimme remmissä seuraamisella. Otin pysähtymisiä, käännöksiä, juoksua ja lopuksi vapautus palkalle. Seuraavana vapaana seuraaminen, joka ei tahtonut onnistua kunnolla, vapautin palkkalle kun sopiva tilaisuus tuli. Seuraamispaikka väärä ja muutenkin liian väljää. Tämän jälkeen namilla seuraamista ympyrässä, vähän parempaa, mutta namin voimalla. Lopuksi luoksetulo, annoin käskyn, ei hetilähtenyt, mutta lähti ennen kuin ehdin antaa toisenkäskyn, täytyy olla varovainen, etten anna vartaloapua kisoissa. Ensimmäinen sivulletulo ei tarpeeksi hyvä, otin askeleen eteenpäin ja pyysin uudelleen sivulle. Palkkaus taas kentän laidalta. Seuraava luoksetulo yritys onnistui, joten siihen lopetettiin.


Yhteenveto Pablon treeneistä:



  • Seuraaminen remmissä, alokasluokan tyyppinen seuraaminen (purkkipalkka)
  • Seuraaminen vapaana, alokasluokan tyyppinen seuraaminen (purkkipalkka)
  • Seuraaminen ympyrää, kumpaankin suuntaan, nami oikeassa kädessä vasemman jalan kohdalla
  • Luoksetulo (2 kertaa, purkkipalkka)

Viimeisenä Inka, joka harjoitteli seuraamista, suoraa, käännöksiä ja sitä täyskäännöstä taas. Ihan kohtuullista työtä. Lopuksi leikkiä patukalla. Viimeisenä otin eteenmenon pallolle (pallo viety aikaisemmin yhdessä), mutta ei onnistunut, käytiin katsomassa palloa ja uusi yritys lähempää ja sen onnistuttua jalkapallopeli.


Yhteenveto Inkan treeneistä:



  • Seuraaminen suoraan, käännökset, täyskäännös (1)
  • Leikkiminen patukalla
  • Eteenmeno (jalkapallo)

Vielä ennen lopettamista hain Pablon ja otin sen kanssa tokohypyn niin, että sai mennä suoraan namialustalle ja toinen hyppy seiso-käskyllä, oikein hyvä. Sen jälkeen yritin ottaa vinoesteen (jyrkkä), jolloin Pablo rupesi pistää hanttiin. Meinas mennä treenit ihan pilaalla, kun lähti luikkii pakoon, laitoin remmiin ja sitten mentiin, niin helppoa kun se siltä on, esteen taakse olin laittanut namikipon valmiiksi, jotta näkee palkan välittömästi. Viimeksi ilmeisesti vähän loukkasi itseään vinoesteellä (en ole varma, mutta epäilen näin, koska ensin meni innokkaasti ja sitten yhtä-äkkiä lopetti vauhdin oton), joten nyt temppuilee. Ikävä katsoa kun siltä katoaa kokonaan ilo, mutta en voinut jättää hommaa siihen. Onneksi sain kuitenkin sen kentältä pois hyvällä mielellä (siis koira oli iloinen), joten ei jäänyt huonoa fiilistä. Joten nyt seuraavan kerran otan liinalla, kunnes ei enään ole mitään hampaankolossa estettä kohtaan.


Treenit kestivät yhteensä noin tunnin, joten sen jälkeen ostamaan koirille Murren Murkinasta naudanmahaa ja raakaa kanaa. Ostin samalla metallinoutoesineen, kun Veikkolaisen Pia ja Martti colliepoika oli myös ostoksilla, joten saatoin kysyä apua oikeankokoisen kapulan ostoon. Nyt sitten teippailemaan sitä keskikohtaa ja totuttamaan koiria siihen (Rommi sitä jo illalla hieman sovitti).


Murren Murkinasta sitten nopeasti kotiin ja naapurimetsään pissalenkille. Inka ja Rommi saivat hetken juoksennella vapaana ja vähän se Pablokin hypähteli mättäältä toiselle.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti