torstai 18. lokakuuta 2007

18.10.2007 Jälkeä pellolla


Pian ja Tessa malin sekä Sulo collien kanssa taas pellolla jäljestämässä, hieman tuli kiire kun piti jo klo 16:00 olla pellon laidalla.


Pia olikin jo tekemässä Tessalle jälkeä, joten heti kun olin tehnyt Rommin jäljen, lähdimme Tessan jäljelle. Tessan jäljestystä oli kiva seurata, vaikka koira oli ruokansa saanut aamulla niin hyvin kelpasi namit jäljeltä.


Rommin jälki oli nurmipellolla, alku sivutuuleen ja siitä kulman jälkeen vastatuuleen ja loppu taas sivutuuleen. Tuuli oli aika voimakas ja jäljen aikana satoi hieman. Namia oli alussa aika paljon, mutta sen jälkeen pitkiä pätkiä ilman namia. Jäljen pituus oli noin 500 askelta ja en tarkalleen muista kuinka paljon se ehti vanhentua. Ensimmäisessä kulmassa ei ollut namia ja hieman siinä oli hapuilua, vastatuuleen oli hieman vaikeuksia, tuuli oli aika voimakas, seuraava kulma meni hyvin ja loppu sujuikin vallan mainiosti, keppikin nostettiin tällä kertaa välittömästi. En uskaltanut kovin paljoa jarruttaa menoa, mutta seuraavaksi tehdään varmaankin lyhyt jälki vaihteeksi ja silloin täytyy vaatia vielä enemmän tarkkuutta, nyt tyydyn siihen, että nokka pysyy siellä maassa. Samoin vastatuuleen täytyy tehdä muutama jälki, niin että jokaisella askeleella on namia.


Sulon jäljen jälkeen tein Inkalle noin 230 askeleen suoran sivutuuleen sänkipellolle, jossa oli namia joka askeleella. Alussa jaksoi keskittyä syömään jokaisen namin, mutta loppua kohden ylitti nameja, pitäen kyllä nokan maassa aika kivasti, lukuunottamatta silloin kuin jarrutin, jolloin nosti pään ylös. Vielä on hieman herkkä häiriölle. Seuraavan kerran täytyy tehdä lyhyempi jälki nurmelle, tavoitteena, että ottaa namin jokaiselta askeleelta eli vieläkin suurempi nälkä olisi saanut olla. Toisaalta olin kuitenkin tyytyväinen, jos vertaa siihen, että kesällä väisti nameja, joten en voinut käyttää niitä ollenkaan.


Jäljestyksen jälkeen lähdin Sipooseen metsään lenkille, josta tälläkertaa ehdittiin kotiin ennen pimeää tai no pois metsästä ainakin, kotiin tullessa oli kyllä aivan pilkkopimeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti