tiistai 16. lokakuuta 2007

16.10.2007 agilityä


Tänään oli Pablon agilitytreenit ja jätkä oli taas onneksi oma itsensä. Kiva nähdä sen taas nauttivan tekemisestä ja yhteistyön pelaavan.


Olikin treenikaverien kesken puhetta, että voisin ottaa uuden käskyn seuraamiseen esim. "kiinni" ja opettaisin sen naksun kanssa. Myöskin kerroin, että olen ajatellut opettaa Pablon tulemaan sivulle etukautta, jos se vaan onnistuu niin.


Ennen Pablon treenejä käytiin Ojangossa lenkillä metsässä. Myös Rommi ja Inka pääsivät hieman testailemaan esteitä ja oikein hienosti meni kumallakin, hyppyesteet pidin kylläkin matalana.


Pablon treenien jälkeen otin Rommin harjoittelemaan hieman seuraamista, tokohyppyä, seisomista ja luoksetuloa. Seuraaminen sujui ihan mukavasti ja kontakti ihan hyvä. Hyppyesteen suorittaminen on hyvällä mallilla, lähtee pelkällä käskyllä ja kääntyy heti, onnistuu paremmin, kun kääntyy esteen eteen eikä sivuun, mutta aika hyvin pysähtyy jo käskystä. Seisomista harjoittelin flyboll esteiden avulla eli kierrätin Rommia niiden ympärillä ja pysäytin "seiso" käskyllä. Harmi vaan tuo käsky juttu, kun tarkoitus olisi opettaa luoksetulon pysäytys toisella käskyllä, esim. "stop", täytyy äkkiä miettiä asiaa. Kaksi luoksetuloa jouduin tavallaan hylkäämään ja kolmannella sain sitten napakympin, josta oikein kunnon palkka. Homma lopetettiin sitten railakkaaseen luoksetuloon eli juoksin autoa kohti.


Inkan kanssa otin myös hieman seuraamista, leikkimistä, tokohyppyä, liikkeestä istumista ja loppuun Inka sai kantaa patukan autolle. Kontaktia ja virettä täytyy parantaa, kontakti on hyvä, mutta vähän on alkanut katselemaan mitä tapahtuu muualla, joten lisätään ohjelmaan takaisin pelkällä laumavietillä seurauttamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti