lauantai 20. lokakuuta 2007

20.10.2007 agilitytreenit ja jälkeä


Pablolla oli tänään Keravalla agilitytreenit, muita meidän lisäksi ei tänään ollutkaan, joten meillä oli yksityistunti :-). Kauheasti en tuosta hallista pidä, tykkäsin olla enemmän tuolla Purinalla, jossa olemme aikaisemmat talvet harjoitelleet. Siellä Pablon nopeus kasvaa ja tänä talvena valitettavasti sitä ei tule tapahtumaan, kun halli on niin pieni ja mattoalusta on mikä on.


Myös katto on kovin alhaalla ja puomin kohdalla oli vielä metallinen härveli kattoa alempana, joten Pablon kiivetessä puomin ylösnousua, se yhtä-äkkiä hätkähti ja meni ns. kasaan ja hiipi puomia matalana. Ei yhtään hyvä juttu, otin uudelleen ja vieläkin haluttomampi. Pablollahan ei ole ollut aikaisemmin puomilla ongelmia, mutta viime kesänä putosi/liukastui puomilta aika pahasti alas ja loukkasi itsensä, joten sen jälkeen oli joskus nähtävillä puomilla haluttomuutta tai mielummin liiallista varovaisuutta, josta juuri ollaan päästy eroon.


Agilityn jälkeen kävin sitten vielä lähistöllä tekemässä Inkalle kaksi aivan lyhyttä namijälkeä ja Rommille yhden janan, josta lähti hieman pitempi jäljenpätkä kuin aikaisemmissa janaharjoituksissa.


Inkan ensimmäinen jälki oli vain noin 58 askelta ja maaston takia en saanut sitä ihan myötätuuleen, lähinnä oli sivutuuli. Nameja oli jokaisella askeleella ja jälki päättyi namipinoon. Jälki vanheni noin 30 minuuttia. Jälki ei oikein mennyt toiveideni mukaan, yritin jarruttaa, että ottaisi kunnolla kummankin jalan, mutta ei kestänyt jarrutusta vaan nosti päänsä ylös. Myöskin taisi olla liian hyvin syönyt edellisenä päivänä, kun ei näyttänyt olevan tarpeeksi nälkä, söi kyllä nameja, mutta ei tarpeeksi "himoa" niihin nameihin.


Onneksi toinen jälki, joka oli noin 130 askelta pitkä (jokaisella askeleella nami) sujuikin paljon paremmin, mutta vieläkään ei mennyt aivan niinkuin tarkoitus oli, mutta parempi kuin tuo aikaisempi.


Rommin janaharjoitus meni oikein hyvin. Jälki leikkasi janan (siis oikeasti ei oltu janaa tehty) noin 10 - 15 metrin päästä tiestä ja lähti oikealle, ollen noin 230 askelta pitkä. Lähetys sujui ihan kelvollisesti (osaa jo edetä aika kivasti käskyllä "jälki eteen" ja suuntasi heti oikeaan suuntaan jäljelle, ohitti kylläkin jäljen, tuulesta johtuen, mutta nosti jäljen ihan oikeaan suuntaan, aluksi hieman haparoi, mutta olin onnistunut laittamaan juuri oikeaan kohtaan (aika kauas janasta) nameja noin 20 metrin pätkän, jonka avulla sain sen nenän maahan kunnolla ja namien jälkeen pitkä pätkä ilman namia ennen keppiä sujui oikein mallikkaasti hyvällä vauhdilla ja mikä parasta nenä maassa. Jäljen päässä olleen kepin ohitti, mutta tuli sitten etsimään sen ylitettyään sen muutamalla koiran mitalla. Tuossa jo hetken kirosin, että en ollut jättänyt varakeppiä jäljelle eli sen viimeisen kepin jälkeen, tuohon olisi ollut ikävä lopettaa, jos en olisi tavallaan päässyt palkkaamaan, joten täytyy ottaa tavaksi laittaa viimeisen kepin jälkeen vielä jonkin matkan päähän varakeppi. Yleensähän Rommi ei keppejä jättele, mutta kun on namia jäljellä niin on ollut välillä vaikeuksia kekittyä keppiin.


Lopuksi kävimme koirien kanssa lenkkeilemässä metsässä, täytyy sanoa, että koirat oli niin kuraisia, että oli tosi kiva laittaa ne tuonne autoon takakonttiin. Pablokaan ei päässyt takapenkille vaan joutui muiden seuraan takaboxiin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti