keskiviikko 26. lokakuuta 2016

24.10.2016 "tätitehis" -treenit Racinal Areenalla

Maanantain tokotreenit kahden kentän jaolla niin, että kolme koirakkoa etukentällä ja kolme takakentällä. Loppuun vielä sitten paikallaolot EVL:n tyyliin !

TOIVO

  • Jäävät / ei tehty mitenkään L:n tai Z:n muodossa vaan ihan vapaasti Ninan tarkkailun alla. Seisomisessa on yhä sitä tepastelua ja omasta mielestä saisi olla terävämpi pysähdys / istumiset ihan nopeita, mutta vähän on ollut lähiaikoina näkyvillä, että sekoittaa seisomisen ja istumisen, paitsi pk-kentällä / maahanmeno ei ollut läheskään normaalin nopeuden tasolla, joten niitä täytyy hieman petrata
  • Metallihyppynouto kisamaisesti / murinaa nostossa taas, huoh / eteen tullessa olisi pitänyt auttaa, en tehnyt niin, kun otin liian kisamaisesti, tiputti mun jalkoihin ja sen korjasin sitten lopulta niin, että nappasin kapulan maasta ja laitoin Toivon pitämään sitä, vaikka ei ollut yhtään miellyttävää / Pia varoitteli, että ei tekisi noin, mutta minä en anna Toivon pelleillä metallin kanssa, kun se ei ole oikeasti ihan niin pehmeä tyyppi, että antaisin sille periksi / toki tehtiin uudelleen ja nyt autoin sitten loppuosassa ohjaamalla eteen ja yhä nostossa vähän murahteli kapulalle ja vähän hitaammin otti sen ja nyt vilkaisi ehkä aavistuksen ennen nostoa, että sanonko jotain / loppu meni kuitenkin hyvin ja tehdään taas seuraavan kerran vaan pelkkiä paluuhyppyjä kapula suussa
  • Seuraaminen / tehtiin sitä vasemman jalan seuraamista, liikkeellelähtöä oikealla tai kumartelua, välillä meni taas lankaan, mutta kovasti yritti / Sitten tehtiin sitä yhden askeleen tai kahden eteenpäin menoa niin, että oikean jalan liikkuessa Toivo ei liiku / hitsit kuin vaikeaa ja pitäisi sopia Pian kanssa treenit, jossa kertoo minulle milloin liikkuu liian aikaisin, jotta en palkkaa väärästä toiminnasta, itse lähes mahdoton sitä ilman peiliä huomata 
Loppuun vielä sitten paikallaolot, joihin mennessä Toivo taas rupesi vähän kiihtymään innosta muista koirista (6 koirakkoa), joten vähän "kovistelin" ja namia käytin apuna luopumisen kautta keskittymiseen. Ruu taisi olla alkuun Toivon vieressä, jos muistan oikein. Tein ennen sivulta lähtöä Oilin neuvoman lavoista ylhäältä painamisen, jotta Toivo tajuaa olla liikuttamatta tassujaan, namia en nyt laittanut eteen.

Palkkasin ihan heti alkuun ennen kuin edes ehdin piiloon ja taisin käydä piilostakin ainakin kerran palkkaamassa istumisen ja samalla vähän edessä seisoen painoin lavoista ylhäältä. Hyvin pysyi Toivon jalat paikallaan. Sitten käskytin Toivon ensimmäisenä maahan ja yllättävän hyvin meni, vielähän siinä ei nopeutta ja terävyyttä ole. Ei reagoinut muiden käskyihin vaan makasi nätisti. Otin myös luoksetulon ensimmäisenä eli ihan ei menty oikealla liikkurointi kaavalla, mutta mitäpä tuosta.

Tehtiin vielä toisen kerran myös tämä, mutta piilossa vaan lähinnä käytiin ja nyt laitettiin maahan viimeisenä, ei reagoinut muiden käskyihin. Rivissä toiset vaihtoivat hieman paikkaa ja Rolle tuli Toivon viereen ja Speedy Rollen vieressä. Toivo oli reunassa kummallakin kertaa, joka oli vaan hyvä meille. Luoksetulossa oltaisiin oltu ensimmäisiä suorittamassa, mutta sieltä kutsuttiin jo välistä riviä, joten kutsuin Toivon sitten jossain vaiheessa. Annan ensin kutsussa Toivon nimen, niin se auttaa sitä tulemaan ja autan tulemaan eteen niin, että koukistan taas sormet eteeni sivulta, auttaa kummasti !

Olen kyllä niin tyytyväinen Toivoon tässä paikallaolossa, että jo melkein liikutuksen puolelle menee. Kun meillä on niin vaikeaa paikallaolon harjoitteleminen Toivon kiihtymisen vuoksi. Ei yhtään nyt vinkunut tai haistellut ilman halki muita !

Toivo pääsi sitten Pian Speedyn ja Merjan Ruun kanssa lenkille ja voi sitä iloa, kun sai juosta vapaana nauttien toisten seurasta !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti