keskiviikko 19. lokakuuta 2016

17.10.2016 tätitehis kokoontuu maanataisin

Maanantaina illalla Sannan, Ninan ja Satun kanssa Ojangossa Racinal -areenalla treeneissä. Aloitettiin yhteisillä häiriötreeneillä, jotka meni yllättävän hyvin. En tiedä miksi Toivo on tässä porukassa jopa ihan asiallinen, kun muuten menee kuppi nurin.

Ympyrässä, aika pienessä vielä, tehtiin maahan ja istumaan nousemista. Raila tuli naapurikehästä avustamaan eli käskyttämään meitä. Toivo oli aika pätevä, ei muista ohjaajista mennyt lankaan, mutta pariin kertaan nousi kyllä Railan istu -käskyillä istumaan, mutta maahan kehoituksiin ei reagoinut.

Sitten tehtiin isommalla ympyrällä jättöjä niin, että kierrettiin vastapäätä oleva koira. Toivo oli ihan nätisti Satun kiertäessä Toivoa ja makasi muutenkin ihan levollisesti. Hyvä harjoitus ajatellen voittajaluokan paikallaoloa. Tykkäsin kovasti Toivon mielentilasta !

************

Sitten ne yksilötreenit pareittain. Avustin ensin Sannaa etukentällä ja sitten Ninaa sen jälkeen samalla kentällä. Toivo odotti kentän laidalla kärsimättömänä ja reagoi minun käskytykseen vikisemällä ja taisi haukkuakin. Vähitellen rauhoittui kyllä, mutta ei kokonaan.

Etukentälle levitettiin merkkejä ja leluja sekä taisi siellä ruokakuppikin olla. Toivo oli seurannut kahden koiran treenin lähietäisyydeltä, joten kun päästin sen vapaaksi lämmittääkseni sen omaa vuoroa varten niin se otti ja syöksyi lähinnä olevaan leluunsa kiinni ja alkoi sen kanssa riehumaan. Ei se riittänyt vaan piti vielä retuuttaa kahta muuta omaa lelua siinä vieressä ja vaikea oli valinta millä leikkiä. No Toivo hallintaan ja seuraamisen aloittaminen käskytettynä eli Sanna liikkuroi meille.

Toivon keskittyminen oli alkuun todella vaikeaa, joten helpotin hommaa niin, että otin koiran puoleiseen käteen namin ja Toivo joutui siitä luopumaan, jolloin alkoi keskittymään seuraamiseen.

Lisäksi tehtiin luoksetulon jättöjä liikkuroituna ja vain yhden kerran otin luoksetulon lelujen läpi !

***************

Toisessa kehässä tehtiin sitten vähän alkuun kauko-ohjauksen vaihtoja ihan läheltä niin, että Nina oli ihan lähellä aiheuttaen häiriötä pelkästään vaan olemalla paikalla.

Lisäksi tehtiin kontaktihäiriötä, mutta se alkoi olemaan jo Toivolle liikaa, kun ei pystynyt kunnolla keskittymään ja nami ei ollut enää tarpeeksi hyvä palkka. Nina tuli piilon takaa aina välillä ja tiputti papereita ja sen sellaista.

Olipa hyvät treenit ja Toivo ei yhtään tunnu niin toivottomalta kuin mitä se tuntui, kun oltiin kouluttajien vuorolla Ansua tuuraamassa. Poika parka oli silloin ihan sekaisin kahden kentän vuorolla, kun koiraa juoksee pitkin ja poikin kenttää. Vilkkaan ja häiriöherkän koiran kanssa ei mikään ihanteellisin tilanne varsinkaan, kun kentällä tuli oltua se koko aika, kun olisi pitänyt ottaa vain pari lyhyttä pätkää koko tunnin ajan. No niinpä niin, jälkikäteen on hyvä olla viisas !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti