maanantai 10. lokakuuta 2016

09.10.2016 Talissa tottista ja paikallaoloa

Sunnuntaina aamupäivällä collieiden vuorolle Taliin ja ajatuksena lähinnä ottaa edellisen viikonlopun epäonnistunut vinoeste kapulan kanssa uudelleen. Aloitin kuitenkin seuraamisella ja olipas vaikeaa, vaikka oltiin kentällä kaksistaan. Palkkana oli namin haku takakautta oikealta, mutta jokin palo tässä frolic -seuraamisessa puuttuu, vaikka tekee tarkemmin ja palkka kelpaa niin se sisäinen palo ei ole yhtä vahva ja ääntä tuli niin paljon, että oli pakko lähteä liikkeelle vauhdilla, eikä perusasennon kautta. Ai niin tästäkin oli Maaritin kanssa puhetta ja samoin Terhin ja Päivikin kanssa.

Päätinpä sitten kokeilla sitä ulkoistettua palkkaa ja nyt oli kaikki Toivon lempilelut autossa, joten piti pärjätä liivin taskussa olevilla patukoilla ja pärjättiinhän me. Heitin pienen teddypatukan kauas ja siitä sitten seuraamisen aloittaminen. Alkuun ei meinannut millään pystyä ja tuijotti patukkaa, mutta äkkiä pääsi jujusta kiinni ja teki kivalla asenteella ja HILJAA ihan askeleet !

Sitten tehtiin kapulalla töitä (650 gr) eli heitin ensin sen lähelle ja sitten käskin maahan ja istumaan. Tekeepä muuten nopsaan nämä nyt, kun ennen jäi niin kiinni kapulaan. Tätä en kuitenkaan voi ihan miten tahansa käyttää tai paras olla päästämättä sitä lähes koskaan noutamaan. Heitin kerran kauemmas ja en antanut hakea, täytyy olla tarkkana.

Sitten tehtiin niin, että käskin mahan ja annoin kapulan suuhun, jonka jälkeen eteentulo kapula suussa. Hieman tehtiin myös kapulan pitoa ja otteen kiristämistä edessäni !

Lopuksi sitten pari kertaa kapulan kanssa eteentulo kahteen kertaan, jolloin jätin Toivon kauas kapula jo valmiina suussa, jotta ääntä ei pääse tulemaan nostossa. Tämän jälkeen sitten kolmanneksi korkeimmalle vinoesteelle ja siellä hyvä suoritus ohjatun noudon kapulalla. Käyn yhä paluuta varmistamassa, mutta en mene enää niin kauas, jos näen sen ilmeestä, että on tulossa varmasti yli esteen kapulan kanssa.

Otin mukaan ohjatun kapulan ihan sen takia, että halusin varmistaa, että ei tule mitään epäonnistumisia, kun viimeksi liukastui ja tuli ison kapulan kanssa alas. Se on kuitenkin ikävä pamaus, kun kapula osuu jalkaa tai jotain. Oili juuri sanoi, että alussa on hyvä käyttää esim. vauhtinoutoihin ohjatun kapulaa ja myöhemmin painavampaa, ei ole niin ikävä, jos tulee jalkoihin tai vaikka koiran varpaaseen.

Seuraavaksi siihen toiseen korkeaan, josta meni hyvin yli ja varmasti keskeltä, joten sitten siihen mistä tippui ja voi vitsit, oli muuten nätti suoritus. En nyt puuttunut suorituksen jälkeisiin rähinöihin, mutta ennen liikkeelle lähtöä perusasennosta vaadin kyllä hiljaisuutta, mutta tuota suorituksen jälkeistä ääntä tuli myös varmaan osaksi siitä kuinka innoissaan olin, että ei ollut mitään epäröintiä.

Tästä vielä sitten tekemään liikkeestä istuminen ja liikkeestä maahanmeno sekä luoksetulo, josta vaste palkka. Nämä meni ihan kivasti, mutta istuminen ei ollut tällä kertaa niin napakka kuin mitä pitäisi olla, mutta annoin nyt olla, kun istui kuitenkin. Tämän jälkeen sitten valmistelut eteenmenoon ja ensimmäisen kerran ei nyt ollut palkkaa valmiina vaan päätin extemporee ottaa eteenmenon ja kokeilla alasmenoa, vaikka palkkakin oli autossa. Huono suunnitelma, mutta onnistui kuitenkin, ei toki mitenkään täydellistä, mutta hyvä alku.

Lähti samperin hyvin ja seuraaminen oli hyväksyttävissä rajoissa sekä ennen lähetystä otettiin pikainen perusasento ja sitten lähetin, meni kovaa vauhtia ja aika suoraan ja noin 30 - 40 askeleen päässä huudin maahan, jolloin ei heti reagoinut maahan menolla vaan teki loivan kaarteen ja kääntyi sitten kohti, jolloin karjaisin uudelleen maahan ja nyt meni. Sitten juoksin kohti ja heitin patukan Toivolle ja leikittiin sillä kunnolla.

Lopuksi vein kapulan normaalin eteenmeno palkkapaikkaan ja juostiin takaisin. Voi poika parka, tein ilman valmistelevaa seuraamista muutaman kerran homman ja ei lähtenyt kuin 5 metriä ja palasi. No mikä avuksi.................. otin valmistelevan osuuden ja lähetin lennosta ja nyt mentiin kovaa :) !

Sitten Toivo autoon ja Inka pääsi vähän harjoittelemaan rally-tokon liikkeitä, seuraamista oikealla ja vasemmalla, peruuttamista edessä ja sivulla, vähän pyörähdystä oikealla sekä loppuun luoksetulo. Samaan aikaan paikalle tuli Kirsi Nooan kanssa ja loppuaika menikin rupatellessa ja Hannakin tuli paikalle. Olin juuri lähdössä kotiin, kun tajusin, että nythän mun kannattaa hyöty käyttää häiriö ja kävin ottamassa paikallaolon vielä Toivolle.

Vaadin Terhin neuvosta tällä kertaa Toivon seuraavan paikallaolon suorituspaikalla ja samoin sitten sivu -käskyllä, mutta kontaktissa palattiin sieltä pois. Paikalla makaaminen meni ihan kivasti, kun sitä seurailin peilin kautta. Pari kertaa kävin piilossa, mutta ei siinäkään ollut mitään ihmeempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti