maanantai 10. lokakuuta 2016

08.10.2016 Esineruutua Tuusulassa

Satun kanssa käytiin lenkillä Tuusulassa ja sen jälkeen tehtiin esineruutua Demon ja Toivon kera !

Ruutu oli nyt isompi kuin mitä meillä viime aikoina on ollut ja Toivo pääsi ensimmäisenä, jotta siellä ei olisi toisen koiran hajuja. Satu ehdottikin, että voisi kokeilla, joku kerta, että Toivo näkee Demon työskentelevän ruudussa ja tuovan esineitä. Sen jälkeen se itse pääsisi ruutuun, jos sillä tavalla saataisiin sen motivaatiota kasvatettua.

Lisäksi Satu kehotti nyt levittämään kotona esineitä olohuoneen lattialle ja pyytämään Toivoa tuomaan ja leikkimään niillä esineillä sen kanssa. Myös ruudusta, kun tuo esineen niin ehkä nyt olisi motivaation kasvattamisen vuoksi antaa kaikista yhtä hyvä palkka ja leikkiä esineellä, jos sillä pystyy. Sitten samaa myös aukealla tai metsässä, että viedään vähän lähemmäs liuta (esim. 20 kpl) esineitä, joita sitten laitetaan tuomaan eli vaan motivaation kasvatusta.

Ihan alkuun otettiin niin, että Satu vei esineen ja Toivo lähetettiin sitten suoraan hakemaan. Tämä oli helppo ja onnistui, esine oli meidän oma ja mieleinen. Toivo lähti ensimmäiselle kunnon pistolle 50 metriin suoraan, juoksi sitten takarajan ja palasi. Vielä seuraavalle lähti, mutta ei vaan tuonut mitään. Kaikki esineet oli Satun !

No sitten tehtiin niin, että kävin J -muodossa ottamassa hajun esineestä ja näin meneteltiin kaikkien esineiden kanssa. Nyt tämä toimi, vaikka aikaisemmin ei toiminut, mutta osaksi varmaan auttoi selkeä maasto, josta näki selvästi 50 metriin asti. Todella tyytyväinen kyllä tämän päivän esineruutu treenin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti