perjantai 7. lokakuuta 2016

03.10.2016 talven halliryhmän maananatai toko

Maanantaina illalla oli meille ensimmäinen kerta hallilla tokoryhmässä, jossa treenataan tämä talvikausi. Kaikki treenaajat on ennestään tuttuja ja heidän kanssaan on tullut treenattua. Tällä kertaa oli vuorossa ison kentän vuoro kahden avustajan kanssa ja sitten pareittain vähän pienemmässä tilassa.

Ensin tehtiin paikallaolot tyyliin EVL ja Toivolle käytin nameja edessä apuna ja sen mukaan sijoituttiin myös ryhmässä, että namit eivät häirinneet vierustoveria. Toivo oli rivin laitimmainen lähellä agilitykenttää, jossa treenattiin.

Aika hyvällä mielellä Toivo kuitenkin oli siihen nähden miten levottomaksi sitä oletin perjantain kisaharkan paikallaolon jälkeen. Myös hallin odotustilassa se oli aika kiltisti, vaikka en ottanut autosta edes häkkiä sille. Todella tyytyväinen tähän asiaan.

Istumisen jäin näkyville ja palkkasin tiheään. Maahan meni yllättävän hyvin, jota en osannut odottaa ollenkaan. Toivo oli rivissä ensimmäinen, joten maahan meni ensimmäisenä ja näin ollen viimeisenä tulee kutsu luokse, joten laitoin Toivon eteen namin, jonka annoin luvalla ottaa, kun olisi ollut sen oma vuoro tulla kutsutuksi ja kutsuin vasta, kun oli namin syönyt. Tämä vain sen takia, että se väistää namia ja pysyy rauhallisempana kuin muita kutsutaan. Luoksetulo oli hieman epävarma ja matkalla vähän pälyili muita, kun kutsuin vasta, kun muut oli jo vapauttaneet koirat.

*******
Odotusajan treeni: avustaja Satu

Tehtiin vaan paikallamakuuta ja pyysin Satua häiritsemään vaan hyvin vähän, koska häiriötä oli jo siitä toisesta koirakosta, joka treenasi siinä vieressä isompia liikkeitä. Namit oli edessä puolikuun muodossa ja kielsin katsomasta Satua, jos yritti vilkaista.

Tehtiin myös häiriökontaktia, mutta siinä olisi ollut parempi, jos olisin peilistä nähnyt, mutta katsoin hallin huoltorakennuksen ikkunoista ja en näköjään nähnyt kunnolla, kun Satu sanoi, että palkkasin, vaikka sillä ei ollut kontaktia. Olisi siis pitänyt sittenkin antaa Satulle se naksu näin jälkikäteen ajatellen, mutta kun luulin näkeväni siitä kunnolla, mutta kun en näe niitä silmiä. Häiriöt olivat taas todella pieniä.

Yksilö treeni: avustajat Merja ja Satu

Tehtiin nyt samaa kuin Oililla edellisenä maanantaina, mutta Toivo oli jo aika hyvin jyvällä asiasta ja unohdin vielä hienosti Oilin ohjeen, että häiriö pitäisi olla paljon kauempana, mutta enpä tätä sitten korjannut treenin aikana, kun Toivo kuunteli käskyjä hyvin. Lisäksi sitten yritin jo ottaa seuraamisen siihen mukaan, mutta se onnistui vaan ensimmäisellä kerralla kunnolla ja sen jälkeen otti häiriötä liikaa, joten siirsin tämän harjoittelun kauemmas tulevaisuuteen eli ei vielä seuraamista mukaan.

Muutama sivulle tulo edestä kanssa luopumisen kautta ja hiljaa tuli sivulle !

Sitten kokeilin kapulan heitto lähelle ja se toimi hyvin, nosti hiljaa ja suhteellisen nätisti, mutta lähdin sitten ahnehtimaan ja heitin kapulan. Siitä käsin Toivon maahan sivulla ja ylös, mutta jo siinä oli jotain kitinää, jolloin olisi ollut parempi, että en olisi päästänyt noutamaan, koska koko harjoitus meni vähän harakoille, kun pääsi rähisemään kapulalle. Olisinpa taas osannut päättää ajoissa treenin !

*********

Seuraavalla kerralla täytyy osata suunnitella paremmin treenit ja ei ahnehtia liikaa. Toivo oli kuitenkin positiivinen yllätys, kun oli odotustilassa aika kivasti ja puhkui intoa mennessä kentälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti