torstai 29. marraskuuta 2012

29.11.2012 pohdintaa ja Jessica

Ihan pakko kirjoittaa muutama asia ylös => siis siitä mitä mun pitäisi nyt jatkossa tehdä ja miettiä (osa bongattu kavereiden blogeista, sorry blagiointi, mutta oli pakko laittaa itselle ylös, kun nämä on niin osuvia)

  1. Paljon kisamaisia harjoituksia, alkuun pienemissä paloissa ja sitten vähitellen kokonaisuutta kohden => tuottaa ääntä alkuun => toivotaan, että se äänikin vähenee, kun alkaa usko palkan tuloon olla parempi ja saadaan enemmän iloa jo pelkästä tekemisestä => Tarhin Marian blogista heräsi oikein ajatus jatkoon eli nyt keskitytään vaatimaan kunnon suoritukset ja olemaan johdonmukainen - ja toivomaan että se vinkuminenkin häviää kun on selvät säännöt mitä tehdään ja miten. Kiitos Maria tästä virkkeestä..... sopii meihinkin, vaikka ongelma vähän erilainen, mutta sikailuhan on aika sikailua oli se sitten minkälaista tahansa
  2. Palkkaamattomuus => kyllä se Inka kestää hyvin palkkaamattomuutta, kun treenaan kaksistaan sen kanssa, joten nyt sitten vähän enemmän myös yhteistreeneihin palkkaamattomuutta rohkeasti, eikä vaan aina kisamaisissa treeneissä etukäteen suunnitellusti
  3. Paljon kehääntuloharjoituksia ja liikkeiden välien harjoituksia => Lopeta Inkan houkuttelu => miten se menikään, koira on aktiivinen ja kun on aktiivinen niin saattaa tippua palkkaakin joskus
  4. Paljon paikallaolotreeniä, jopa yksin / apuna peili / puututaan haisteluun / mieti nyt piru vie, miten saat vireen kohdilleen (keskity sana tarkoittaa aina = suu kiinni ja heti => siinä ei jousteta sitten) eli testaa kuinka paljon voit "väsyttää", voiko leikkiä pallolla ennen (ei missään nimessä narupallo, ei fyysistä kontaktia Inkaan)
  5. Kaukot kuntoon, oikea liikeranta muistiin / paljon istumaan peruuttamalla / hissinä maahan / muista myös, että ei itse suorita tai kuvittele, että tietää itse mikä on seuraava vaihto


29.11.2012 Jessican koulutus Sipoo

Illalla olisi Jessican koulutus, toivottavasti keli ei vielä silloin ole pahimillaan. Tekisi mieli ottaa jotain hieman kisamaisesti, mutta kun en vielä viittis seurauttaa. Eilen Inka kyllä olisi kovasti tarjonnut kontaktia, mutta yritetään malttaa vielä lauantaihin ja sama hypyn kanssa, ellen nyt sitten hyppäytä ihan matalalta, jostain minien korkeudelta.

*******
Juupa juu............. mulla oli Jessicalla samaan aikaan sika makee koira ja samalla ihan sika koira. Sen tekeminen oli vauhdikasta ja iloista, ei tietoakaan normaalista juoksunjälkeisestä Inkasta, ei haluton ja innoton persuksiin potkittava otus, MUTTA......... jos jotain hyvää niin jotain sika huonoo kanssa......... se puhua pälpätti ihan joka kohtaa ihan koko ajan, mikä lie ikävä samalla iskenyt, pilli laului siis lakkaamatta ja kokoajan, sellaisissa kohtia, jossa se ei ole eläissään huutanut. Kaiken lisäksi valmistelut oli samat kuin normi kisaan, huh heijaa. Täytyy vaan sanoa, että onneksi otin kisamaisen.

Lisäksi hieman uutta oli se, että Inka sai olla Mariannen autossa Lumon kanssa takaboxissa yhdessä vapaana. Jotain pientä kommenttia Inka Lumolle antoi, mutta muuten niillä meni oikein kivasti yhdessä siellä takana. Ennen kehään menoa otin muutamia vasemmalle käännöksiä kehän ulkopuolella ja voi kuinka upea Inka oli ja AIVAN hiljaa........ lupas hyvää. Mentiin suhteellisen vapaasti aloituskohtaan, ei ongelmia !

  • Tunnari / hieman piippas sivulla (ei kovin pahasti... vielä), kun Jessica vei kapulat....... rykäsin pari kertaa, mutta ei hiljentynyt / kapuloille reippaalla laukalla ja nappas heti oman ja suu oli kiinni, mutta sitten iski epävarmuus ja tiputti..... etsi uudelleen ja nosti oman ja sen jälkeen iloisesti palautti minulle, hatara ote luovutuksen aikana, mutta sivulle vasta pyynnöstä.
  • Ruutu / arghhh.......... nyt alkoi nousta mun virittelystä liikaa "missä merkki" -kysymyksestä nousee aivan liikaa ja Jessican liikkuroinnin aikana merkkas myös ruudun, merkille ok, mutta siitä ruutuun tuli sellainen raikuli haukku, että oksat pois / pysähtyi hyvin ja hyvään kohtaan, alas käskystä hyvin, mutta sitten......... pippati piiip piip ja ihan koko ajan, kun kävelin kohti, ohi ja myös mun selälle, ei kuitenkaan ilmeisesti ennakoinut käskyä ja sivulle hyvin.
  • Kaukot / piip mrrrrhh piip, niin alas menossa kuin muutenkin / seisomaan kaksi käskyä, seuraava istu käsky maahan ja sitten korjaus, loput teki suht hyvin, mutta eteni  => no tämän jälkeen näistä äänistä huolimatta palkkasin kehän ulkopuolella kissanruoalla

    Palkkaustauko ja seuraava osuus. Hieman muutettiin kehään tuloa. Tullaan niin, että toistan "Inka, Inka, Inka" ja läpsin jalkaa ja sitten vaan istumaan.
  • Metallihyppynouto / vinkuna alkoi ihan heti, kun otin kapulan ja sitten se jatkui heitossa (eikä tässä ole ollut varmaan pariin vuoteen ääntä, heitot yms. aivan hiljaisia vain saattaa haukahtaa loppuperusasentoon tullessa tai murista kapulalle) / kapulalle ärähti oikein kunnolla raivoten ja eteen tullessa kapulan pito niin huonoa, että en viitsinyt ottaa kapulaa, joten tiputti sen ja Jessican kehoituksesta annoin uuden käskyn ja uusi luovutus (kun otti mun jaloista kapulan niin murisi sille kuin pahimmalle viholliselle), vähän kitisi sivulle tulossa. Itse en olisi uutta käskyä antanut, kun Inkalle riittää, että tuijotan kapulaa.
  • Luoksetulo / oi voi........... kaikki treeni valui hukkaan, piippppp ja iikkkkkkk ja mitä vielä / huusi kun kävelin toiseen päähän ja kitinä jatkui, kun käännyin. Itse luoksetulossa ei mitään ihmeempää, aika tyypillinen suoritus Inkan tyyliin. Vähän venyi !
  • Z:ta I - S - M / hmmmm........ piiip, pelkästä seuraa sanasta ja istu sanasta täytyi kommentoida, asenne kuitenkin hyvä ja asennot onnistui sekä seurasi ja lähti mukaan ihan kiitettävästi. Tästä olin iloinen niistä parista piipistä huolimatta.
  • Ohjattu / voi vitalis..... ei ihan karseeta piippiä kapuloiden viennin aikana, mutta en ehtinyt viritellä merkille, joten merkille meno oli hieman kaareva haettavan kapulan suuntaan, lähti merkiltä hyvin, mutta voi voi.......... ei osannut laajentaa kaarta niin lähelle metalliaitaa ja ajautui liian pitkälle ja vaikka linja oli aika hyvä takaisin päin niin huomas keksikapulan / vähän aikaa seikkaili merkin ja kaplan väliä, mutta sitten Jessican kehoituksesta otin Inkaa pannasta ja käytiin katsomassa missä se kapula oli ja vein merkille sekä Jessica kävi vielä näyttämässä kapulan ja nyt meni hyvin ja palautus oli iloinen ja suhteellisen suora eteen ja ei ennakoinut sivulle
Tämän jälkeen sitten Jessican kanssa pohdittiin mitä tehdään. Jessican mielestä Inkan innokkuus on nyt kohdallaan, mutta mitä ihmettä se kommentoi kokoajan.

Virittelyitä on taas kerran muutettava, koska "missä merkki" -virittelyssä nousee sikana, piipp piip "ÄISKÄ MÄ TIIÄN MISSÄ SE ON" , joten nyt, kun lähestyn merkkiä niin virittelen silloin ja toivon, että se näki sen merkin jo siinä vaiheessa ja kun tullaan lähetysmerkille niin käsken napakasti istumaan enkä enää sano mitään. Jos Inka ääntelee niin poskesta kiinni ja luen lakia NÄTISTI.... ei mitään toruja ja kieltoja nyt vaan rauhallisesti "Lopeta, en tykkää tuosta" tai jotain vastaavaa.

Ensiviikon jälkeen otan myös takaisin merkille, jos haukahtaa ja ilmoitan nätisti, että "lopeta tuo räksytys" ja oma ajatukseni on myös ottaa se Heikin ruutu käyttöön, koska sillä ei tule haukkua.

Muutenkin tuohon suorituksen alkuun ja kehään tulon odotteluun ja palkkaamiseen otettiin uusi eläinkoe. Nyt otettiin tennispallo (vinkuva) ja olin Inkan kanssa kyykyssä ja heittelin sitä Inkalle. Jessica totesi myös, että Inka tykkäisi kovasti haastaa sillä pallolla ja repiä, mutta ei lähdetä siihen mukaan vaan tälläinen vähän erilainen leikki, jos sillä saataisiin ennen kehään menoa purettua sitä ylimääräistä turhaumaa mikä sille tulee.

Lumon vuoron ajan Inka sitten olikin rauhallinen ja odotteli nätisti. Olin köyttänyt Inkan omaan reppun tuoliin hihnastaan, koska halusin Inkan makaavan matolla ja siitä Inka sitten seuraili levollisen kiinnostuneena Lumon treenejä. Ainoastaan noudot saivat Inkan taas kirkumaan hiukan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti