torstai 29. marraskuuta 2012

28.11.2012 tehiksellä valmennuspäivä

Heidi oli meitä tänään valmentamassa. Harmitti, kun ei voitu ottaa niitä liikkeitä, joihin olisimme apua tarvineet, mutta hyvinhän se aika näytti menevän pelkän paikallaolonkin ruotimisessa. Tarkoitus oli käsitellä pelkästään Inkan haistelua paikallaolojen aikana, mutta kun Inka oli niin saamarin korkeassa vireessä ja aivan väärässä tunnetilassa niin tuli sitten sitäkin ruodittua ja ihan syystä.

Heidi ehdotti, että yrittäisin ottaa aina paikallaolot vasta treenien lopussa, jotta Inka on ehtinyt hieman väsyä tai sitten väsyttäisin sitä ennen treenejä, mutta siinä taas sitten on se ongelma, että kun sitä virtaa ei oikeasti ole ylenmäärin, joten sitten se näkyy siinä muussa tekemisessä tai velttoudessa, mutta ehkä tuota pitää harkita........... ensin vähän väsytetään ja sitten ihan lyhyet pikkutreenit ja sen jälkeen paikallaolot, hmmmm.... vois toimiakkin.

Mietittiin myös, että jos leikkimisellä väsyttäisin Inkan ennen kisasuoritusta, mutta sitä kokeilin yhdessä kisaharkassa ja se on ollut pahin harjoitus, joka meillä ikinä on ollut.... Inka ei pystynyt tekemään mitään hiljaa ja toisekseen se ei keskittynyt mihinkään liikkeeseen oikein mitenkään. Se oli katastrofi, mutta toisaalta voisin kokeilla esim. heitellä muutaman kerran palloa ja antaa purkaa siihen sitä patomaa, mutta en leikkiä ns. mitään taisteluleikkiä tai vastaavaa.

Yleensä olen tehnyt nyt niin, että olen ottanut kentän laidalle tuolin kisoissa ja tuonut Inkan ennen paikallaoloja hengaileen kentän laidalle ja istuttu rauhassa. Tällätavoin se on ollut aika rauahallinen ennen paikallaoloja ja hermostunut kehässä vain, jos on ollut ensimmäisenä koirakkona ja loppupäällä on kestänyt riviin tuleminen ja asettuminen kauan.

No nyt päätettiin treenaa niin, että katson piilosta peilin kautta Inkan toimintaa ja jos haistelee niin tulen ulos piilosta ja moitin Inkaa ja menen taikaisin piiloon. Ei mitään kehuja, jos on hienosti vaan vasta kehutaan, kun tulen piilosta kokonaan pois ja vapautan Inkan. Myöskin Heidi ehdotti, että antaisin ennen liikkeen alkua Inkan olla vapaasti ja sitten vasta pyytäisin sivulle, kun homma on valmista aloitettavaksi. Tätä en oikein hyväksynyt ajatuksena, koska yleensä minulla on hankalaa siinä tilanteessa jo se, että se pysyy aisoissa eikä ole liian kiinnostunut naapurista eli olen ns. ottanut sen käskynalle, jotta ollaan ns. paketissa ajoissa, mutta toisaalta tuota voisi alkaa kokeilla varsinkin, jos ei näytä siltä, että paikallaolo alkaa ihan sillä minuutilla. Eli testejä testejä tulevaisuuteen !

Lisäksi Heidi pani merkille, että Inka liikutti etutassuja hieman yhden kerran, kun lähdin piiloon ja se voi johtua siitä, että hiukka väistää minua eli siihenkin täytyy nyt kiinnittää huomiota. Kesällähän Laisi otti meiltä pisteen pois juuri tuosta, vaikka Inka muuten oli ollut hienosti !

Nyt Inkan vire oli täysin perseestä.......... piip piip ja pelkästä "sivu" -sanasta jo kiekaisee, huh heijaa........ no hiljeni kun pääsin piiloon ja sieltä sitten pariin otteeseen sain kommentoida Inkalle haistelusta kummassakin liikkeessä "aijaiii, Inka...istu" tai "aijaii, Inka... maahan". Näitä nyt sitten paljon myös ihan itsekseni.

Eli tästä tulikin sitten paljon treenattavaa ja ajateltavaa sekä kokeiltavaa. Onpa nämä paikallaolot varsinaisen kivat jutut, eikös se pitänyt vaan olla niin, että pysyy paikallaan ja on hiljaa, auts !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti