maanantai 19. marraskuuta 2012

11.11.2012 Vuokkosilla kuuntelemassa Lentsua

Lauantaina olin vienyt illalla Inkan jo isälle hoitoon meidän Berliinin reissun ajaksi, joten sunnuntaina olin ilman koiraa kuunteluoppilaana Leena Välimäen koulutuksessa. Pystyin olemaan paikalla vain aamupäivän ja iltapäivällä muutaman viimeisen koirakon ajan.

Mieleen jäi lähinnä seuraavat seikat koulutuksesta:

  • Luoksetulo käsimerkillä / heittopalkka, mielellään heittää itse, ettei koira kyttää liikkuria yms.
  • Luoksetulo suullinen käsky / takapalkka / hetsataan koiraa ja heitetään lelu taakse, jätetään koira seisomaan ja mennään muutaman metrin päähän (10 - 15 m) ja kutsutaan, pysäytetään suullisella käskyllä ja vapautetaan hyvästä pysähdyksestä takapalkalle / seuraavaksi voi ottaa koiran pysäytyksen jälkeen vielä sivulle ja siitä vapauttaa takapalkalle => kasvatetaan sitten matkaa kisamatkaan
  • Kaukokäskyt / etujalat paikallaan / tökkää etujalkojen välistä seisomaan ja ohjaa myös maahan niin, että takapää ojentuu suoraksi taakse ilman, että etujalat liikkuu
  • Nopeampi maahanmeno (kaukot) / itsekkin hieman pompahtaa koiraa maahan käskiessään koko kropallaan
  • Ruutu / ei kosketus alustaa ruudussa ja merkillä / sen vuoksi, että koira helposti alkaa tarjota sitä merkkiä myös ruudussa, kun alusta poistetaan (totta, näin käynyt meiläkin vasta, kun otin merkille alustan)
  • Takapäänkäyttötreeni / koira sivuttain eteen ja siitä kiertämään esim. reppua (ihan näin ei tehty tuolla, muistelin vaan kesäsiä koulutuksia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti