lauantai 29. syyskuuta 2007

29.09.2007 Purinalla agilitykisat


Siitä olikin sitten jo yli neljä kuukautta, kun viimeksi osallistuttiin agilitykisoihin Pablon kanssa.


Tänään Purinalla oli I-HAH:n järjestämät kisat. Osallistuttiin siis kakkosluokan starttiin, rata näytti mielestäni helpolta ja sitä se olikin (ei ollut ns. ansaeteitä), mutta tein sen virheen, että seurasin liian kauan meitä aikaisemmin startanneita. Kun tuli muutama erittäin nopea nollarata, niin annoin niiden liikaa vaikuttaa omaan mielentilaani.


Paineet taisivat tällä kertaa nousta liian koviksi, kun tiesin koiran kulkevan tällä hetkellä niin hyvin, että sijoittuminen olisi mahdollista. Valitettavasti tein toisen kerran virheen, johon olen kerran aikaisemminkin sortunut, oletin Pablon saaneen puomin kontaktilta virheen (ei siis saanut, otti kontaktin), joten jäin sitä päivittelemään mielessäni, enkä pitänyt huolta koirasta keppien loppuun asti, vaan taisin jo oikaista käteni kohti seuraava estettä kohden, jolloin Pablo ohitti nenullaan viimeisen kepin. Korjasin kepinvälin, josta sitten tuli se viisi virhepistettä. Kaiken lisäksi aika riitti tästäkin huolimatta ihanneaikaan. Harmittaa niin vietävästi, kun vaan olisin ollut vähän huolellisempi, enkä edennyt liikaa. Muutenkin mun pitäisi mennä sata lasissa loppuun asti, vaikka epäilisin virheen tulleen.


Muutenkin nyt täytyy harjoitella tuota puomin alastulokontaktia, yleensähän meille ei siitä virhettä tule, mutta mun täytyy hieman tutkailla mihin itseäni sijoitan kisoissa, nyt kun olemme hieman muuttaneet palkkausta puomin alastulossa, jotta koira ei niin sanotusti väistä minua.


Illalla vielä kotona harjoiteltiin Rommin kanssa noutoa tai pitäisikö paremminkin sanoa, että ylläpidetään noutoa (650 gr). Ihan hyvällä mallilla tuo pitäminen eli kohta voisin ajatella ns. vauhtinoutoa, jota Rommin kanssa oikeastaan ei ole koskaan tehty. Rommin kanssa pitämisen jälkeen, kapula sijoitettiin maahan meidän väliin ja siitä siirryttiin heittämiseen, joten nyt voisin hieman vahvistaa tuota iloisempaa noutamista ja sen jälkeen opetellaan pysymään sivulla heiton jälkeen, kunhan motivaatio kestää tuon sivussa pysymisen. Harjoitelimme myös sivulle tuloja, kaukokäskyjä ja eteentuloa, niissä ei ollut huomauttamista, nopeaa ja halukasta työtä.


Inkan kanssa tehtii pitoharjoituksia niin litteällä patukalla kuin ohjatulla kapulalla. Homma etenee jo hieman paremmin, joudun kylläkin tukemaan alaleuasta, mutta kuonon yläpuolelta voin irrottaa jo otteen. Muutaman kerran otettiin luoksetuloa ja maahanmenoa.


Pablokin sitten halusi tehdä jotain aivan intona. Otin myös Pablon kanssa pitoharjoituksia ja maasta kapulan nostoa (650 gr). Pablo osaa kyllä pitää edessä, mutta en pysty esim. tökkimään kapulaa sivuista, luovuttaa tavallaan heti kun laitan kädet kapulan sivuille. Toisaalta en viitsi hirveästi sitä painostaa, sen ote ei ole niin hyvä kuin haluaisin ja olen saanut sen oikeastaan pitämään vasta kun kateus iski Rommin harjoitellessä aikoinaan, joten olen aika tyytyväinen näinkin. Seuraavaksi harjoiteltiin sivulle- ja eteentuloa. Otin myös parikertaa kaukokäskyt. Harmittavasti alkanut jo ennakoimaan istumista, joten täytyy vaihdella palkkausta.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti