perjantai 14. syyskuuta 2007

14.09.2007 tottista ja ampumista


Töiden jälkeen mentiin harjoittelemaan Viilarin kentälle tottista. Tapasin Paulan siellä koirineen ja aloitimme totuttelemalla koiria ampumiseen.


Ensin Paula oli Navajon kanssa kentällä ja minä ammuin. Sen jälkeen otin Inkan toiselle puolelle kenttää harjoittelemaan täyskäännöstä ja se sujui jo aika kivasti, Inka hieman jo heittää peppua käännöksessä. Tämän jälkeen leikimme patukalla ja Paula alkoi silloin ampumaan. Inka ei kahta ekaa laukausta oikeastaan huomannutkaan, kolmannella taisi kääntyä. Heittelin patukan pari kertaa ja Inka haki, jatkettiin leikkimistä. Reagoi kyllä laukauksiin, mutta pystyy jatkamaan leikkiä paineistumatta.


Rommin laitoin paikallaoloon ja menin noin 5 metrin päähän, kun Paula ampui, pysyi hyvin maassa. Seuraavan laukauksen tulessa seisoin sitten jo hieman kauempana, oikein hyvin pysyi paikoillaan. Seuraavien kahden laukauksen aikana otin seuraamista ja laukaukset eivät pahemmin vaikuttanut seuraamiseen, joten olin erittäin tyytyväinen.


Viimeisenä olin sitten Pablon kanssa ja laitoin Pablon maahan. Pablo on alkanut näin vanhemmiten näköjään reagoimaan laukauksiin, vielä parivuotta sitten se ei korvaakaan lotkauttanut, kun käytiin säännöllisesti tottiskoulutuksessa, mutta nyt nousi ylös ja selvästikkin oli vähän varuillaan. Täytyy totuttaa sitä laukauksiin uudelleen. Kahden vuoden aikana on tainut kuulla vain noin kaksi kertaa laukauksia. Vein Pablon hetkeksi autoon ja otin myöhemmin seuraamista ja luoksetulon Pablolla, onneksi ei enään ollut mitään vaikutusta laukauksilla.


Ampumisen jälkeen siis otimme viereisellä kentällä uuden kierroksen tottista, mutta enään ei ammuttu, paitsi Navajolle. No mullakin kyllä auton takaluukku oli koko ajan auki kun ammuttiin.


Rommin kanssa tehtiin seuraamista, joka oli huomattavasti parantunut keväästä ja sen jälkeen luoksetuloa sekä eteenmeno. Eteenmenon tein niin, että seurautin toiseen päähän (pallo liivin alla) ja heitin pallon päätyyn, komensin Rommin seuraamaan eli aika hyvin jo jatkaa mun kanssa kentän toiseen päähän, ennen yritti ottaa pallon heti. Lähti hyvin eteenmenoon, hieman kyllä vinoon, mutta aivan suoraan, nyt myös osasi paikallistaa pallon nopeasti, vaikka suuntavaisto hieman petti :o) !


Inkan kanssa otin myös seuraamista, käännöksiä oikealle ja vasemmalle. Nyt ei edistänyt, hieman ehkä vieläkin voisi seurata vähän taempana. Tämän jälkeen Paula tuli auttamaan luoksetulon kanssa eli otettiin kaksi luoksetuloa, niin että Paula piti Inkaa ja itse menin kentän toiseen laitaan seisomaan patukka käsissäni. Inkan saapuessa hieman kohotan patukkaa ylöspäin, jottei Inka saa sitä suuhunsa vaan istahtaa eteeni, kun liike valmis saa patukan. Ihan vielä ei onnistunut eteentulo, mutta luoksetulon vauhti oikein mukavaa.


Hetken koirat taas autossa ja lopuksi Inkan kanssa hyppyeste pariin otteeseen noin 90 cm ja sen jälkeen Inkan kanssa matalalle vinoesteelle, josta kerran yli ja sen jälkeen juostiin täysiä korkealle vinoesteelle, Inka kiinni liinaan ja Paula otti Inkan esteen toiselle puolelle ja itse kiipesin heiluttamaan kädessäni olevaa patukkaa vinoesteen toiselle puolelle ja sieltähän se likka tuli, vau :o), kyllä vaan on ihanaa kun on kavereita, joilta saa apua, jeeeee se onnistui !


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti