perjantai 14. syyskuuta 2007

13.09.2007 jälkitreenit pellolla


Tänään töiden jälkeen mentiin taas pellolle jäljestämään Pian, Sulo collien ja Tessa malin kanssa.


Inkan jälki oli hieman yli 200 askelta myötätuuleen (aika kova tuuli ja hieman tihkutti vettä) sänkipellon uraan, jotta ei olisi sänkipellon ns. olkipiikkejä kokoajan nenässä ja hieman laitoin loivan kulman loppupuolelle (kaarros), jolloin poistuttiin siitä urasta, jäljellä oli viisi purkkia, joiden päällä oli kepit, peitin purkkeja vähän oljilla. Lähti ihan hyvin paalulta ja vauhti oli ihan kohtalainen, ensimmäisen kepin ilmaisu vähän epävarmaa, mutta seuraavat ilamistiin ihan hyvin. Kulmassa lähti ensin kaartamaan ihan oikeaan suuntaan, mutta sitten jäi pyörimään, en auttanut, vaan odotin, että itse etsii jäljen uudelleen. Lopulta päästiin oikeaan suuntaan.


Rommin jälki olikin vain noin 50 metriä ja jokaisella askeleella oli kostutettu kuivamuonan palanen. Erittäin tarkkaa ajoi, mutta jätti suurimman osan nameista syömättä. Pedigreen lammas-riisimakkaran palaset taas kyllä on poiminut napaansa jokaisen, mutta kuivamuona lähinnä vaan haisteltiin. No ei se mitään, toivottuun tulokseen kuitenkin päästiin eli yritän saada jäljen kiinnostamaan enemmän, tällä hetkellähän ne kepit on niin paljon tärkeämpiä. Seuraavalla kerralla täytyy pitää hieman pitempi väli ruokaan ja muistaa olla jättämättä koiran treeninamit duunin jääkaappiin.


Lopuksi Pia teki Pablolle ihan lyhyen keppiharjoituksen pellolle. Ei ollut ongelmia vieraan hajuisilla kepeillä. Pablolle on tehty muistaakseni vain kerran jälki, jolloin Risto jätti kepit jäljelle eli yleensä vain mun tekemiä. Kuonokin pysyi hyvin maassa.


Kotiin palattuani otin vielä läheisessä metsässä Inkan kanssa ilmaisuharjoituksia eli käytiin vähän haukkumassa :o) !


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti