torstai 13. syyskuuta 2007

12.09.2007 Tokoa


Keskiviikkona suunnattiin auto kohti Järvenpäätä Inkan tokokoulutukseen töiden jälkeen. Pablo sai jäädä Riston kanssa kotiin, mutta Rommin otin mukaan hengailemaan autoon.


Ennen Inkan tuntia otin kuitenkin hieman Rommilla seuraamista, luoksetuloa läheltä ja seisomista. Pientä puuhastelua tehdään jalasta huolimatta jätkän kanssa, jotta ei aivan tylsisty.


Sitten oli Inkan hajoitusten vuoro. Aloittimme ryhmäpaikallamakuulla, jäin aika lähelle Inkan eteen ja palkkasin usein. Ollaan selvästi edistytty häiriön alla, joten kurssista on ollut hyötyä. Inkan vuoro oli vasta toiseksi viimeisenä, joten itseksemme harjoiteltiin hieman maahanmenoa liikkeestä ja leikittiin. Sen jälkeen vein Inkan autoon odottamaan vuoroaan.


Tänään olin valinnut ohjelmaamme täyskäännöksen, eteenmenon ja ruuduun. Täyskäännös alkaa vähitellen mennä oikeaan suuntaan, mutta peruuttaminen ei oikein onnistu vieläkään. Jatketaan sisällä harjoituksia. Eteenmeno sujui hienosti, joten nyt lisätään hieman seuraamista kuvioihin ennen kuin lähetetään eteen. Ruutuun meno olikin sitten Inkalle ihan ensimmäinen, veimme "nami"-alustan lähelle ruudun takareunaa, mutta ei kuitenkaan takareunalle vaan vajaan puolenmetrin päähän takareunasta.  Kokeilimme paria vaihtoehtoa, ensin veimme yhdessä Inkan kanssa namit ja toisella kertaa kouluttaja vei. Meille näytti vielä ainakin sopivan paremmin, että vien namit yhdessä Inkan kanssa.


Lopuksi juteltiin ryhmässä ruudun harjoittelun erilaisista harjoitteluvaihtoehdoista, mutta luulen, että Inkan kanssa jatkan namialustalla, kuten myös jätkien kanssa.


Ennen kotiin lähtöä käytiin sitten Inkan ja Rommin kanssa pienellä lenkillä ja päästin koirat hetkeksi vapaaksi juoksemaan nurmikentälle. Toisaalta mietin, että pitäisikö Rommi pitää vaan narussa. Haava aturassa on aika hyvän näköinen, mutta taitaa kestää aika kauan ennenkuin kasvaa umpeen. Sen takia ei päästä jäljestämään metsään vähään aikaan, joten täytyy käydä nurmikentällä tai pellolla siihen asti. Muutenkin yritetään liikkua enemmän tasaisella alustalla, olen suojannut jalan kipsinalusvanulla (varpaanväleissä myös) ja sideharsolla, jonka päällä on vielä itsetarttuva joustoside, sen päällä vauvansukka. Ulosmennessä laitetaan vielä muovipussi ja sukka. Yöllä ei pidetä mitään sidettä, silloin haava saa ilmakylpyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti