keskiviikko 19. syyskuuta 2007

19.09.2007 tokoa Järvenpäässä


Tänään oltiin Inkan syksyn viimeisissä tokotreeneissä Järvenpäässä.


Ensimmäiseksi yritin saada Inkan kiinnostumaan metallikapulasta, mutta ei oikein innostunut, lähinnä taisi luulla, että harjoittelemme haukkuilmaisua :o) !


Otin hieman paikallaoloa yksinäni kentän laidalla. Omalla vuorollamme kävimme läpi hieman noudon luovutusta ja kapulan pitämistä, jonka kanssa on ongelmaa. Jatketaan harjoittelua littanalla patukalla kotona. Itse noutoliike sujuu vauhdikkaasti. Nostaa maasta, tuo hyvällä vauhdilla ja ote on ihan kunnollinen.


Seuraavaksi harjoittelimme tokohypyn irtoamista namialustalla, toimi oikein kivasti, joten sitä jatketaan. Lopuksi katsoimme hieman kuinka jatkan kaukokäskyjen opettelua, varsinkin istumista ja seisomista sekä takapalkan käyttöä. Riitta suositteli, että opetan ensin tuon istu ja seiso, kun se sujuu hyvin niin aloitamme vasta silloin maahan - seiso harjoittelun. Opetan Inkalle myös (ja jätkille) uuden vapautus käskyn, jolla päästän sen palkalle taakse (esim. namialusta), en käytä siis vapaa käskyä tähän vaan taidan valita sanaksi "taka", näin aluksi ainakin Pablolle käytän "takapalkka" ja osoitan palkkaa, mutta katsotaan opetanko Inkalle vain tuon "taka" vapautuksen.


Oman vuoron loputtua pikainen seuraaminen ensin namilla "imuttamalla" neliö ja sen jälkeen lyhyt seuraaminen ilman näkyvää palkkaa käännöksillä ja lopuksi riehuminen patukalla.


Yhteisesti juteltiin kuinka tästä lähtien vähitellen talven aikana harjoittelemme palkkaamattomuutta. Otamme esim. muutaman askeleen seuraamista ilman palkkaa ja sen jälkeen otamme luoksetulon, josta palkkaamme (esim. vapautetaan takapalkalle). Inkan harjoittelusta oli myös sen verran puhetta, että kun se tulevaisuudessa jossain vaiheessa astutetaan niin ennen sen mammaloman alkua pidän sellaisen parinviikon periodin, jolloin keskitytään vain korkealla vietillä treenaamiseen, ilman, että keskitytään siihen tekniikaan.


Inkan treenien jälkeen otin Rommin kentälle, ensimmäiseksi otin tasamaanoudon, hieman varasti heitosta, mutta käskin takaisin siitäkin huolimatta, että motivaatio kärsii, sivulletulosta sai namin ja sitten lähetys. Nouto oli oikein hyvä ja samoin luovutus. Palautus kylläkin oli ravilla, mutta sen hyväksyn ainakin tässä vaiheessa. Olin sen verran tyytyväinen, että en uusinut heittoa. Tämän jälkeen oli seuraamisen vuoro, niin että otin suoran seuraamisen kentän toiseen päähän ja täyskäännöksessä heitin pallon taakse. Seurautin rytminvaihdoilla toiseen laitaan ja siellä perusasento, jonka jälkeen muutaman askeleen seuraaminen ja eteenlähetys. Erittäin hyvin pysyi koossa, vautsi vau. Lopuksi otin vielä puunkiertoja vaihdellen kierrettävää puuta ja siitä seisomisharjoituksia.


Tämän jälkeen kävin tekemässä ruudun valmiiksi Pabloa varten. Ensimmäisellä kerralla jätin Pablon noin 25 metrin päähän ruudusta, kun vein itse namialustan paikalleen ja toisella kerralla vietiin yhdessä Pablon kanssa. Pablo eteni suoraan vauhdilla ruutuun ja popsi palkkansa namialustalta. Seisahtuminen onnistui hyvin. Otin vielä toisen niin, että pysäytin seisomaan. Kolmannen kerran käskin ensin seisomaan ja siitä sitten maahan. Toimii todella hyvin, mutta vielä en uskalla kokeilla tyhjää ruutua. Ruudun jälkeen otin seuraamista takapalkalla ihan vaan lyhyen matkan.No ainakin tuo palkalle meno on vikkelää :o), joten tämä ehdottomasti paras palkkauskeino tälle koiralle. Lopuksi otin vielä parin askeleen seuraamisen palkkaamatta ja siitä suoraan luoksetulon eteen ja kun se oli moitteeton vapautin takakäskyllä palkalle.Aivan erinomainen treeni.


Seuraavaksi Rommilla sama juttu. Ensimmäisen kerran meni sivusta ruutuun ja toisella kerralla alkoi haistelee jo ennen ruutua. Ekalla kerralla en käskenyt ollenkaan seisomaan, toisella käskin ja etenee kohti liian paljon. Kolmannen lähetyksen tein sitten ihan läheltä ja vietiin nami Rommin kanssa, nyt suoraan ja hyvin, pysähtyi seisomaan hieman viiveellä. Lopuksi takapalkkausharjoitus perusasennosta kahteen otteeseen.


Inkan kanssa sama juttu, mutta vein namialustan yhdessä Inkan kanssa. Otin kahteen kertaan ja nyt eteni hyvällä vauhdilla aivan suoraan namialustalle, en yrittänyt pysäyttää, mutta yritin ehtiä ruudun eteen itse, ettei tulisi niin kovin paljon pois ruudusta.


Päivän päätteeksi päästin koirat kirmaamaan vapaana pitkin puistoa, kun siellä ei ollut ketään, joten saivat oikein kunnolla irroitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti