maanantai 5. syyskuuta 2016

31.08.2016 lomapäivän puuhia ja Talissa tottistreenit

Keskiviikkona oli lomapäivä, jonka olin ottanut Forssan tokokisoja silmälläpitäen, mutta päätin jo aikojasitten, että en lähde tavoittelemaan avoimenluokan koulutustunnusta. Kisa heinäkuussa meni niin hyvin, että ei ollut intoa lähteä vielä samaan luokkaan vaan treenataan sitä voittajaa nyt !

Nyt sitten, kun ei kisaan oltu lähdössä niin päätin aamulla lähteä vähän jäljestämään ja ottamaan esineruutua sekä sieltä sitten tokoilemaan Ojankoon. Ajoin vaan Jakomäkeen ja ajattelin, että ehkäpä ei olisi ihmisiä siellä paljon, mutta osuihan sitä sienestäjää Toivon keppijäljelle kuitenkin.

JÄLKI NRO 4/2016

Jälki oli vain noin 100 metriä pitkä ja siinä oli 8 keppiä jäljellä noin 10 - 15 metrin välein. Vanheta en antanut sen vaan lähdettiin tekemään heti. Lähetin Toivon suoraan noin metrin päästä vinosti jäljelle. Samaan aikaan sienestäjä marssi siinä sivulla oikealla, joten saatiin sitten riittämiin häiriötä niin sienestäjästä kuin jäljen yli menevistä poluista, joita oli vähän väliä ja ne oli vielä aika kuljettuja alueesta johtuen. Polut tuotti hieman päänvaivaa pojulle varsinkin loppupäässä, kun alkoi väsymään alituiseen hajusekamelskaan. Kepit kyllä nousi, mutta saisi vähän enemmän niistä ilahtua, joten kunnon jäljellä pitää nostaa bileet pystyyn kepeistä !

Jäljen jälkeen otin koirat ja lähdin lenkille samalle alueelle Jakomäkeen. Kovin on suoperäistä maasto, mutta pysyteltiin poluilla ja Inka sai mellastaa vapaana. Toivon pidin kiinni, kun alueelle meni juuri pari Suursnautseria, jotka hieman Toivolle olivat uhitelleet, joten en halunnut törmätä heihin niin, että kummatkin koirat on auki.

ESINERUUTU

Tein alueelle koirien nähden kaistaleen esineruutua ja kävin viemässä sinne kolme esinettä ihan takarajan tuntumaan. Toivo työskenteli todella hyvin vauhdilla suoraan ja toi kaikki kolme esinettä hyvällä tempolla. Inka haki yhden esineen ruudusta.

Esineruudun jälkeen mentiin hiekkakuopille, jossa Inka ja Toivo saivat hieman kahlata vedessä ja Toivo sitten nautti vapaudesta juosten yksinään täysiä pitkin rantaa.

TOKOA OJANGOSSA

Tämän jälkeen ajoin Ojankoon kentälle tokoa treenaamaan (Toivo kahdessa erässä) ja Inka pääsi kerran harjoittelemaan rally-tokoa.

Nyt kun ei ollut paljoa porukkaa niin otin myös sitä paikallaoloa Toivolle namit edessä ja sivulla. Pariin otteeseen meni muita kaukaa ohitse ja silloin kävin lukemassa poskiparroista pidellen lakia, että ei saa tehdä muuta kuin katsoa minua.

Aloitettiin kyllä ensin tuolla seuraamisella ja sen paikan siirrolla taaksepäin, mutta jotenkin en saanut ihan kauhean hyviä näistä aikaiseksi. Toivo ei kuitenkaan huolehdi siitä paikasta vaan tuntuu aina menevän ohi ja siitä peruuttavan taaksepäin oikeaan paikkaan. Peruuttaminen edistyy kyllä hieman ja otin vaan yhden askeleen mittaisia askeleita aitaa käyttäen hyväksi.

Metallinoutoa kanssa harjoiteltiin ja hyppyä esteen yli. Ei ihan miellytä nuorta herraa, mutta kyllä se nostaa tiputtamansa kapulan, kun katson sitä kapulaa ja en anna mitään käskyä. Pois ei pääse ennen kuin nostaa. Ollaan kuin lapset puuropöydässä, jep jep !

Sellainen tehosi hyvin, kun menin itse maahan ja tuijottelin metallikapulaa sekä pidin lelua toisessa kädessä. Johan alkoi kapula nousemaan ja vapautin lennossa lelulle. Lelun irroitus ja taas tuijotin kapulaa (ehkä myös lelu selän taakse, jos liikaa haluaa lelua) niin johan alkoi kapula nousemaan hiekkaisesta maastakin.

Ruutua tehtiin myös nyt alustan kanssa ja alustaa pari kertaa ennen sen ruutuun viemistä niin, että heittelin namia sivulle. Tällä kertaa meni ihan kivasti.

Lisäksi treenattiin kiertohässäkän merkin kiertoa niillä ohjureilla eli tiivistettiin kiertoa ja ei se niin helppoa ollut heti, kun matkaa kasvatettiin niin Toivokin halusi tehdä kaarteen ohjurin väärältä puolen. Muutaman kerran otin myös loppupalaa eli kierrätin läheltä merkin ja siitä istumaan/maahan/seisomaan sekä palasin esteen taakse vastaanottamaan (kylläkin suoraan lelulle) !

Luoksetulon treenaamisessa näkyy vieläkin se ennakointi heti, jos olen pysäyttänyt. Otin myös niin, että laitoin Toivon seisomaan ja siitä sitä loppuosaa, mutta siinäkin ennakoi, joten pitäisi harjoitella enemmän.

ILLALLA TOTTISTREENIT TALISSA

1. kierros

Tehtiin ensimmäiseksi noutoa kohti aitaa eli kapula oli aidan edessä. Toivo häiriintyi aidan takana odottavasta koirasta ja kentälle tulevista korista, joten jalka nousi aitaa vasten. Sen jälkeen Terhi vaan käski minua vaatimaan, että tuo sen kapulan, kun kerta itse sinne meni kusemaan. Toihan se sen, mutta ei nostanut kyllä mitenkään innolla !

Siirrettiin kapulaa hieman kauemmas pissasta ja nyt meni jo aika kivasti, vaikka vähän oli mietteliään näköinen poika parka.

Lisäksi sitten painavalla kapulalla vinoeste ja ensin vähän matalampi ja sitten jyrkempi. Helpotin sen takia, kun ensimmäistä kertaa oli vinoesteellä kisakapula kevyemmän ohjatunkapulan jälkeen !

Nyt käytössä kisakapula ensimmäistä kertaa !

2. kierros

Etukäteen viety eteenmenon jalkapallo paikalleen. Ensin liikkeestä istuminen (jota jouduttiin hieman hinkkaamaan) ja sitten liikkeestä maahanmeno sekä luoksetulo. Toivo ennakoi kokoajan alkuun eteen menoa ja ei keskittynyt, mutta vähitellen saatiin se keskittymään töihin ennen eteen menoa. Itse eteenmeno oli kyllä taas hieno !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti