perjantai 2. syyskuuta 2016

29.08.2016 Oili Huotarin koulutus Lahdessa 2. kerta

Siljan kanssa Oilin koulutukseen Lahteen tokoilemaan töiden jälkeen. Keli oli aika kurja, mutta onneksi koulutus on hallissa niin ei tarvitse tuiskeessa ja sateessa treenata.

Toivo ja Siljan Käpy russeli teki jo vähän enemmän tuttavuutta lenkillä ja hyvin näytti pojat tulevan toimeen keskenään.

Toivon kanssa tällä kertaa ei ehditty tehdä muuta kuin pohtia ja treenata paikallaoloa tai lähinnä pohdittiin sitä Toivon mielentilaa ja olemusta. Ensimmäistä kertaa saatiin Toivosta esille se levottomuus mikä on muiden koirien lähettyvillä rivissä. Ehkä siihen auttoi se, että naapuri kentällä oli agilityä ja ihmisiä ramppasi edestakaisin hallissa. Toivo myös lankesi aika helposti Oilin häiriöihin, ei kylläkään niihin, jossa yritti saada sen pois paikaltaan, mutta katse seurasi Oilia, eikä minua ja nousi Oilin pyynnöstä istumaan, mitä ei ole vähään aikaan tehnyt häiriöharjoituksissa (toki ei niitä ole toviin tehty edes, kun yksin on treenaillut) !

Pohdittiin myös sitä, että mistä tämä johtuu. Pelkoa se ei ole ja mitään epämiellyttävää ei ole tapahtunut, joten oletettavasti ja aika todennäköistä on se, että Toivolle tuli hallikaudella nuorena liian paljon häiriötä liian aikaisin ja minun olisi pitänyt itse kieltäytyä jatkamasta niitä paikallaoloja, kun huomasin, että Toivo menee levottomaksi.

Tehtiin muutama ihan ns. kisamaisen tyylinen jättö ja jäin aika lähelle, mutta Toivon pää kääntyili vähän väliä, kunnes kokeiltiin namia Toivon eteen. Silloin katsoi herkeämättä minua, koska väistää mielestäni sitä namia. Namihan on ennenkin ollut Toivolla käytössä, mutta viimeaikoina etujalkojen välissä ja aikaisemmin yksi edessä ja kaksi sivulla. Ei oikein ole toiminut vaadittavalla tavalla, mutta tällä kertaa toimi !

Oili oli sitä mieltä, että en osallistu nyt vähään aikaan paikallaoloon muiden koirien kanssa vaan teen ensin kotona harjoituksia ja sen jälkeen Jukka ja/tai Inka toimii häirikkönä. Tarkoituksena on luoda Toivolle sellainen toimintakaava, että paikallaolossa se katsoo vain minua ja kaikki muu on kiellettyä. Apuna voin käyttää namia ympärillä maassa !

Nyt toiminta täytyy olla täysin musta valkoista ja mitään harmaan sävyjä ei saa olla. Mun kielloista Toivo ei välitä mitään, joten nyt on oltava tiukka ja mentävä ottamaan Toivoa poskipielen karvoista kiinni ja laitettava selväksi, että ei katsota muualle. Häiriötä ei tällöin saa olla toisista koirista ja ei mitään häiritseviä ihmisiäkään.

Kun tämä on mennyt jakeluun niin sitten voin pallotella Inkan kanssa niin, että Toivo katsoo vain minua tai jos Jukka voisi pallotella Inkan kanssa ja mä huolehdin, että Toivo ei katso niitä. Pysyttelen siis hyvin lähellä ja Toivoa ympäröi se namikehä.

Ensimmäiset harjoitukset muiden koirien kanssa pitäisi sitten tapahtua sellaisten koirien kanssa, jotka eivät varmasti häiriinnyt Toivosta ja Toivo ei häiriinny niistä. Siinäpä vasta pulma, kun pitäisi saada joitain evl:n eläkeläiskoiria Toivolle opettamaan rauhallista oloa paikallaolossa.

Christa Enqvistin koulutuksessa aikanaan oli tästä kanssa puhetta, että tämän koiran kanssa täytyy olla hyvin mustavalkoinen ja lisäksi puhuttiin myös siitä mistä Maaritin kanssa edellisenä perjantaina, että Toivo on erittäin fyysinen koira, joten mun täytyy opetella toimimaan toisin kuin aikaisempien koirien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti