keskiviikko 7. syyskuuta 2016

06.09.2016 treeniä omalla kentällä

Tiistaina käytiin lenkin lomassa meidän talon viereisellä kentällä ja ei tehty mitään sen ihmeellisempää kuin rally-tokon liikkeitä, spiraalia ja pujottelua ilman mitään kylttejä. Pääpaino treeneissä kontaktin pito ja oikea seuraamispaikka.

Lisäksi sitten vähän tokoa eli niitä Oilin koulutuksessa tehtyjä juttuja eli seuraamisen vasemmalle käännöksiä ja nopeaa maahan menoa edestä.

Pääpaino oli kuitenkin metallinoudossa ja lähestyin nyt suoraan asiaa toisella tapaa kuin aikaisemmin eli tehtiin sitä mikä viimeksi toimi, kun otin vaan iskunoutoja treenin lopussa. Nyt vaan hieman eri tyylillä, kun viimeksi olin koiran kanssa hiekkakentällä maassa niin nyt pysyttelin seisaallaan ja pidin narupalloa näkyvillä. Jopa nousi metallikapula maasta kerta toisensa jälkeen ja aina vaan paremmin. Annoin toki pudottaa käskystä aika nopeasti noston jälkeen ja vähän aavistuksin viivästytin joka kerralla sitä vapautuskäskyä.

Loppuun vielä sitten kävelytin Toivoa kapula suussa ja wow, ote oli tiiviimpi ja ei pudottanut kapulaa !

Inkaa opetin seuraamaan oikealla IHAN OIKEASTI, askel askeleelta ilman namia ja voimakasta käsiapua ja samalla harjoiteltiin pujottelua ja spiraalia niin, että Inka oli oikealla puolen ILMAN NAMIA !

Toivo treenasi vielä paikkamakuuta ja olin pirun tiukkana, että ei saanut katsoa kuin minua. Namit olin laittanut puolikuun muotoon Toivon eteen ja sivuille. Yhdet lenkkeilijät koiran kanssa meni takaa ja myös meidän pihalta taisi mennä jokin (kissa varmaan), kun Inka rähähti. Sitten loppuun vielä yksi kävelijä ja luin lakia poskiparrasta oikein urakalla, jotta menisi jakeluun, että ei katsota sivuille tai taakse, pelkästään minua. Hih hei, onnistuin, mutta läähättää aika paljon, joten ainakun suu meni kiinni niin kehuin, vaikka Oili sanoikin, että ei tarvitse kehua.... olen tuhma oppilas tämän suhteen, mutta pääsääntöisesti olin kyllä hiljaa, ellei sitten Toivo yrittänyt katsoa muualle, jopa silmien kääntelyä en sallinut !

Tämän kanssa pitää nyt olla todella musta - valkoinen ja se on pirun vaikeaa.

********

Kotona tehtiin sitten illalla kauko-ohjausta ja kaivoin sohvan istuimen esille ja viskasin lattialle eli palataan Christa Enqvistin antamiin neuvoihin. Inka sai treenata paikallamakuuta samalla ja heittelin namia neidille vähän väliä.

Toivon vaihdot sujui aika kivasti ja pyrin siihen, että takatassut ei liiku ollenkaan. Jos liikkui niin pois tyynyltä ja sinne vienti uudelleen takakautta. Yritän jo siirtyä sivulta eteen ja käytän käsimerkkejä, jotka on hieman jo siihen suuntaan kuin ne tulee lopussa olemaan.

Käytössä käskyt:

ALAS, YLÖS, PAKKI, SITTA => yritetään eroon käskyistä MAA, ISTU, SEISO

Seiso käskyä en pahemmin ole käyttänyt muuten kuin huomauttamassa seiso osuuden jalkojen liikkumattomuudesta.

Taitaa jäädä tuo sohvan istuintyyny kotiin, kun sohva lähtee parinviikon kuluttua vaihtoon !

Aika hyvin tajusi, että mitä haen, joten tällä jatketaan !

Lisäksi tehtiin vielä sisällä tuota paikkamakuuta ja nyt vaikutti tajuavan jujun aika hyvin. Katsoi vaan minua, vaikka Inkakin teki tyynyllä temppuja. Vapautin kuitenkin Toivon maasta, kun aloin Inkan kanssa tehdä kaukojuttuja tyynyllä. Toinen halusi kanssa duunia ja pitihän Inkalle järjestää toimintaa myös, kun oli niin kauan siinä maannut.

*****
Iltalenkillä tehtiin myös rallya, mutta ilman mitään spiraaleja tai pujottelua. Samoja juttuja kuin päivällä, mutta Toivo oli niin väsynyt, että tuntui siltä menevän vähän ohi jotkut käskyt. Ei olisi siis kannattanut.

Inka vuorostaan kyllä pystyi keskittymään oikealla seuraamiseen jo paremmin. Taas vaan ilman käsiohjausta (tai ainakaan voimakasta) ja se nami pois siitä kädestä, houkuttelu loppui just nyt !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti