perjantai 2. syyskuuta 2016

28.08.2016 rally-toko epikset Kivikossa

Sunnuntai aamupäivä menikin Kivikossa I-Hahin rally-toko epiksissä, jonne suuntasin Inkan ja Toivon kanssa. Toivo osallistui avoimeen luokkaan ja Inka voittajaan !

Toivo ehti avointa harjoitella vain yhden kerran ja ilman kylttejä. No ainakin sain opetettua miten hyppy suoritetaan, kun meinaan oli siinä vähän työtä. Toivo meinaan vähän hypyn jälkeen spurttaa ja väännettiin hetki siitä, että täytyykin tulla seuraan sivulle.

Tuomarina oli virallinen rally-toko tuomari Riikka Timonen, joten arvostelu oli myös sen mukainen, mutta mikä parasta oli myös aika opettavaista, kun saattoi radoista ja uusimisesta kysellä nyt kunnolla. Riikka myös kertoi Inkan radan jälkeen mulle aika tarkkaan miten mun olisi pitänyt toimia, jotta turhia virheitä ei synny. Tämä oli ehkä päivän parasta antia :) !

Toivon rata meni periaatteessa ihan hyvin, mutta muutamia kontrolli virheitä tuli ja se mikä minua häiritsi oli, että kontakti pätki. Suurin virhe oli kuitenkin se, että otin liian lyhyen askeleen paikalla käännöksessä oikealle eli se missä koira jätetään ensin istumaan ja astutaan itse oikealle askel. Lisäksi huomasin kesken radan, että Toivo häiriintyi kuuntelemaan Inkan kiljumista ja haukkumista häkissä, kun Inka huomasi, että Toivo pääsi radalle rallattelemaan. Esim. askeleet eteenpäin, kun piti istahtaa sivulle niin teki viiveellä yhden, kun Inka rupesi juuri haukkumaan tai sanoisiko ehkä ennemminkin kiljumaan häkissä, kun näki meidät ja kuuli mun äänen !

Pisteitä Toivo sai 80 pistettä ja ilman mun askel mokaa niitä olisi tullut 90 pistettä, mutta toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että ennen avoimeen menoa saadaan kylttejen kanssa harjoitella, että saan Toivon ilmeen samanlaiseksi, kun edellisessä Tuusulan kisassa !

No ensin pitää kuitenkin saada alokasluokasta se viimeinen hyväksytty tulos !

Inkan rata ei mennyt ihan niin hyvin kuin voisi odottaa. Lämmin ilma vaati hieman veronsa ja pitkä odottelu, joten vähän perässä vedettävä fiilis ehkä ajoittain. Rata alkoi pyörähdyksellä ja se meni hienosti, mutta sen jälkeen pujottelussa vähän innoton, mutta hyppy oli loistava. Pujottelu ja sen jälkeinen käännös oikean kautta vasemmalle tein niin, että oikealla kädellä hieman vedin liikettä voimakkaammin koti minua, josta Riikka sitten minua valisti, että en enää voittajassa saa niin tehdä, koska menetän siitä jo pisteitä ja käski sitten "vähentää apuja, koska kyllä te osaatte ilmankin" !

Hypyn ja sen jälkeisen jalkojen välistä meno onnistui hyvin, mutta sen jälkeen meidän piti tehdä käännös oikealle kummankin, mutta Inka siinä vähän valui, joten 10 pisteen virhe (Tvä). Virhe tuli varmaan sen takia, että ei olla tehty kyltin kanssa tätä. Seuraava askel oikealle niin, että menen ensin itse ja kutsun sitten koiran taisi mennä ihan ok ja samoin askeleet eteenpäin, mutta houkutuksessa Inka yllättäen hieman reagoi houkutuksiin, ei kuitenkaan niin paljoa, että siitä virhettä olisi tullut.

Houkutuksen jälkeen sitten menikin homma hylätyksi ja mokia tuli muutenkin riittämiin. Olisi kannattanut radalla palkata Inkaa muutenkin, koska se oli sille vaikea ja näin olisin saanut sitä motivoitua tekemään hyvin loppuun asti. Virhettä olisi siitä tullut vaan 5 pistettä, joten oltaisiin saatu kevyesti varmaan parempi tuloskin.

Houkutuksen jälkeinen liike oli istu - seiso - maahan ja Inka meni vinoon istumisen, joten lähdin uusimaan ja tein uusimisen väärin, jolloin tein tavallaan uudelleen edellisen tehtävän. Riikka ohjeisti, että palaan siihen mihin houkutus loppuu ja jos haluan palata kyltille niin en saa jatkaa houkutuksen kautta/läpi.

Seuraava liike meni nyt ihan kohtuullisesti, mutta en tiedä oliko käsiapua liikaa, koska tähän osaan ei tullut kommenttia, kun meni hylätyksi. Seuraava tehtävä olikin sitten liian vaikea meille, koska en ollut sitä yhtään harjoitellut. Se oli käännös vasemmalle kummatkin, jolloin seuraamispuoli olisi muuttunut, se räpiköitiinkin läpi, mutta seuraavalla kyltillä olisi pitänyt ottaa ensin Inka sivulle istumaan ja siitä eteen ja sen jälkeen vasemman kautta sivulle. Mä nappasin Inkan suoraan eteen ja sitten lähdin uusimaan ja Inka raukka meni jo ihan sekaisin, kun en liikkeelle lähdössä sanonut sille, että pitää seurata oikealla eikä vasemmalla.

Tässä vaiheessa olisin voinut kaivaa palkkaa esille ja sanoa meidän oikealla seuraamisen käskyn niin olisi päästy maaliin niin, että Inka olisi pysynyt oikealla puolen.

Käyttäytymisruudusta en sitten etukäteen tiennyt muuta kuin, että istutaan tai maataan. Inka sitten istui mun edessä ja jaksoihan se puoleen väliin kunnes päätti ottaa hatkat, mutta kun oli remmissä niin eihän se minnekään päässyt. Tosi noloa meikäläiselle, kun ei edes pysynyt paikallaan 2 minuuttia, hih............. ei ottanut likka ihan tosissaan tätä. Mitenköhän se on tokossa istunut se 2 minuuttia paikallaan, kun olen piilossa :) :) !

No tulipa kokeiltua ja tämähän on vaan harjoitusta, jolla opettelen lajia, koska Inkahan ei enää tule kisaamaan kuin vain epävirallisissa. Saatiin muuten sitten Inkan kanssa tuomarin palkinto, mutta taisi tulla ennemminkin siitä, että oltiin seuran ulkopuolisia ja osallistujia oli vain kaksi + nollakoira ;) !

Suorituksista olisi ollut hyvä saada video, koska niistä olisi nähnyt paremmin miten koirat oikeasti reagoivat tekemiseen. Yleensä näyttää paremmalta kuin tuntuu !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti