maanantai 5. syyskuuta 2016

04.09.2016 Jälkeä ja esineruutua

JÄLKI NRO 5, lämmin kostea sää

Perjantai ja lauantai meni sitten niin, että ei kauheasti mitään treenailtu. Perjantaina tehtiin Toivon kanssa tunnaria oman kämpän lähellä ja nyt jo sijoitin oman siihen muiden kapuloiden joukkoon ja ihan keskellekin. Ensimmäisen kapulan otin tuttuun tyyliin piilottamalla pitkään nurmikkoon ja sitten siirtämällä sen keon viereen ja heitin muutaman puunlehden siihen päälle.

Samalla kerralla käytiin myös omalla kentällä ottamassa seuraamista, joka oli aika kivaa. Toivo ei yhtään painanut eikä pahemmin edes kyllä edistänytkään. Muutakin perusjuttua tehtiin ja aika kivasti Toivo keskittyi, vaikka siinä liikkui muitakin.

Sisällä tehtiin myös lauantaina vähän metallikapulan pitoa Inkan avustamana ja kauko-ohjauksen erinäisiä vaihtoja ihan läheltä.

Sunnuntaina aikaisin aamusta lähdin sitten Keravan suuntaan jäljelle Mervin kanssa ja tein Toivolle sellaisen 500 mertin jäljen, jossa oli jana noin 10 - 15 metriä, vanheni noin 40 minuuttia, 7 keppiä + varakeppi lopussa, kolme kulmaa. Noin puolessa välissä oli myös harhajälki, kun näin miehen kävelevän edessäni yli juuri siitä kohtaa metsää johon jälki tulisi ja menevän tien vieressä olevalle autolle. Muuta huomioitavaa, että oli aika märkää !

Toivo otti jo kaukaa janalla hajua jäljestä oikeaan suuntaan, mutta koska halusin sen etenevän suoraan niin sen seurauksena otti sitten takajäljen. Siinä mietin, että annanko jäljestää alkuun vai käännänkö, mutta yritin ensin kääntää sillä seurauksella, että ei lähtenyt oikeaan suuntaan, joten sitten mentiin jäljen alkuun ja sen jälkeen otin jäljen uudelleen ylös. Vauhti oli alkuun vähän liian kovaa, mutta hyvin selvisi kulmista ja kepit nousi ihan iloisesti. Varsinkin viimeinen kulma oli varsin hyvä !

Keppejä nousi lopulta 6/7 kepistä, joista yksi jäi matkalle ja poimin sen itse. Keppi jäi sellaiseen pieneen monttuun, jota en tehdessä huomannut eli ei todennäköisesti saanut kunnolla hajua ja oli jo kepin yli sitten. Mervin mielestä vähän siihen reagoi, mutta kun oli mennyt jo ohi niin ei palannut. Loppuosa jäljestä oli aika ryteikköä, ei niinkään maan tasalla, mutta maasto muuttui niin, että jälki vähän kiemurteli siellä sun täällä puiden välissä.

Jälkeen olen kyllä erittäin tyytyväinen ja Toivo teki hyvää työtä !

Tehtiin vielä esineruutua lopuksi Skipperin ja Kayan jälkien jälkeen, mutta Toivo ei oikein tällä kertaa onnistunut kovinkaan hyvin. Toivo kyllä useamman lähetyksen irtoaa taakse hienosti, mutta ei oikein ole kartalla. Sille ei näytä sopivan se, että käydään ottamassa haju esineestä tai, että joku vie kaarella sen esineen. Parhaiten toimii, että joku vie suoraan esineen ja siitä sitten tulee aika suoraan tai samaa reittiä takaisin mitä meni. No täytyy miettiä mitä tehdään !

Vähän mietittiin, että tekisikö esineruutua ihan aukealle ja paljon esineitä, jotta vaan saisi Toivolle kuvaa mitä pitää tehdä ja mitä sieltä löytyy. Toivolla on kuitenkin aika hyvä tapa irrota muutama lähetys kovaa suoraan eteenpäin, mutta sitten alkaa kyllä väsyä, kun ei oikein välttämättä ole kartalla mistä on täysin kyse. Jotkut helpot esineet, kuten lelut nousee hyvin, mutta muuten sillä ei ole käsitystä tavaroiden hakemisesta. Sillä on kuitenkin hyvä motivaatio tuoda löytämänsä esineet minulle !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti