tiistai 27. syyskuuta 2016

18.09.2016 Hollolassa rally-tokon koulutus

Scy Ry:n järjestämä rally-tokon koulutus järjestettiin Hollolassa Kukonkoivun urheilukentällä ja matkasin sinne Inkan ja Toivon kanssa. Kumpikin osallistui koulutukseen. Inkan tytär oli myös paikalla, mutta eri ryhmässä !

INKA / VOI

Aamupäivällä treenattiin Salosen Terhin ryhmässä ja Inkan aiheena oli peruutus ja kuinka askeleet otetaan sekä miten tuollaisen 11 -vuotiaan kanssa saisin sitä parannettua, kun takapää ei enää ole niin hyvin hallussa, kun siellä oli muutama vuosi sitten niitä ongelmia ja ikä tuo omat ongelmansa mukanaan.

Ensin pureuduttiin omaan askelukseen ja kuinka aloitan sen sekä kuinka teen painonsiirron viimeiselle askeleelle eli kantapäälle painoa. Myös pitää olla tarkkana, että jos laitan toisen jalan viereen niin se ei saa mennä yhtään taemmas toisesta jalasta, ettei sitä lasketa yhdeksi askeleeksi ja näin ollen tule -10 virhettä.

Myöskin kannattaa Inkan kanssa tehdä vähän ns. peruutusta viistosti taakse oikealle ja vasemmalle niin se saattaa ruveta enemmän hakemaan suoraan taakse.

Inkan kanssa halusin myös katsoa käännöstä niin, että koira kääntyy oikealle täyskäännöksen ja minä vasemmalle, jolloin koiran seuraamissuunta vaihtuu. Tässä aika kivasti Inka kääntyi, kun Terhi näytti miten voin antaa käsimerkin Inkalle käyttäen kumpaakin kättä vähän niin kuin osoittimena. Taisin varmaan vähän käyttää itseasiassa kummankin käden etusormia.

TOIVO / AVO

Toivon kanssa katsottiin pyörähdystä ja sitä, että se saattaa pyörähtää niin, että osuu jalkoihini. Tätä korjattiin niin, että heitin pallon viistosti Toivon eteen vasemmalle. Pallo taisi ensin olla oikeassa kädessäni ja sieltä ennen heittoa siirsin sen vasemmalle.

No tuossa oli ne pääasialliset treenikohteet ja paljoa ei 15 minuuttiin muuta ehtinytkään.

**********

Toinen kierros tehtiin sitten tuomarin silmien alla ja tästä sain kummallekin koiralle muutaman erittäin käytännöllisen ohjeen.

INKA / AVO rata

Inka selvästi olen palkannut pääasiallisesti tehtävistä eli tempuista, jotka se muutenkin osaa todella hyvin, joten nyt käännetään treenien painotus toisenlaiseksi eli tempuista ei tule palkkaa vaan palkka tulee pääasiassa seuraamisista kylttien väleistä.

Lisäksi Inkalle pitää aloittaa oikealla puolella seuraamisen opetus samalla kaavalla, kun se aikanaan on opetettu vasemmalla puolen. Ensin niin vaan, että se on sivulla oikealla ja palkkaan siitä runsain mitoin ja ilman liikkeelle lähtöä ja sitten askel kerrallaan ilman houkutusta, johon olen valitettavasti sortunut liikaa.

Lisäksi

TOIVO / AVO rata

Toivon kanssa sain hyvän vihjeen kyltin edessä tehtävään käännökseen, jolla kiepsahdetaan ympäri vasemman kautta oikealle ja jatketaan matkaa. Otan suunnan itse kyltin oikealle reunalle ja käännyn ajoissa vasemmalle, jolloin koira ei välttämättä halua puskea kohti kylttiä niin saan paremmin tilaa itselleni ja saan käännettyä koiran.

Tarun kanssa myös käytiin läpi omaa sijoittumista kylttiin ja hän havainnollisti koirieni pituutta, jolloin täyskäännöksissä koirani käy suoritusalueella, vaikka itse en kävisikään. Käytiin läpi yleisesti myös sitä tilaa mitä tarvitaan koiralle, että se mahtuu suorittamaan liikkeet törmäämättä kyltteihin.

Taru kävi Toivon kanssa myös läpi houkutuksen opetusta ja kehotti vaan ensin treenaamaan kahdella tötsällä niiden kiertämistä ja vasta sen jälkeen laittamaan houkutukseksi erilaisia asioita, kuten kevythäkki etuluukku auki ja kaikkea mitä mieleen vaan tuleekaan. Ei niitä pelkkiä ruokapurkkeja tai leluja !

Päivän anti oli oikein kiva ja ajateltavaa tuli paljonkin sekä minua Taru kehotti treenaamaan Toivon kanssa erilaisia temppuja oikealla, jotta tottuu työskentelemään siellä, vaikka en vielä halua opettaa sitä seuraamaan oikealla, kun vasemmalla seuraamista täytyy vielä hiota niin paljon, jotta saadaan oikea paikka vahvistettua niin en halua sotkea siihen vielä oikealla seuraamista !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti