tiistai 27. syyskuuta 2016

19.09.2016 - 20.09.2016 lomalla jälkeä ja tottista

Syyskuussa minulla oli vielä kesälomaa viikko ja alkuviikosta heti maanantaina oli Inkalla ja Toivolla aika osteopaatti Jerry Ketolalle. Inka oli paremmassa kunnossa kuin odotin, mutta Toivolla oli enemmän hoidettavaa. No se oli odotettavaa, kun olihan se ensimmäistä kertaa hoidettavana ja ikää on jo kolme vuotta !

Saimme kuitenkin luvan lähteä jäljelle jo seuraavana päivänä ja keskiviikkona päästäisiin jo treenaamaan Taliin tottista. Maanantai siis meni levossa ja tiistaina aamusta jäljelle Tuusulaan, jolloin ajoin Toivolla vähän yli 500 metrin jäljen neljällä kulmalla, jossa oli pitkä jana noin 30 metriä ja jälki lähti vasemmalle, jonne se nyt on lähtenyt meillä liian usein.

Keppejä oli matkalla useampi, mutta ei palloja tällä kertaa. Kepeistä yksi jäi metsään viimeisellä suoralla, ei mitenkään siihen reagoinut. Kulmista selvisi hyvin ja jätin tilaakin työskennellä niissä. Alku oli kyllä aika lennokasta, mutta tarkkaa työtä ja eka kulma sekä keppi nousi hyvin, mutta sen jälkeen multa lipesi liina kädestä ja jätkä meni niin kovaa, että jouduin juoksemaan perässä niin, että tömähdin kerran mättääseenkin rähmälleen. Lopulta sain liinasta kiinni noin 50 - 100 metrin pikajuoksun jälkeen, kun Toivo tuli kulmaan ja sen jälkeen vauhti tasaantui.

Koko matkan Toivo jäljesti hyvin maavainuisesti, vaikka jälki oli aika tuore, koska annoin sen vanheta vain noin 30 minuuttia. Ihan lopussa tuli viimeisen käytetyn polun kohdalla ongelmia ja ei meinannut millään lähteä siitä yli, joten siinä seisoskeltiin ja jouduin jopa käskemään etenemään mitä yleensä vältän. No lopulta vein sen polulle kohtaan, josta arvelin jäljen menneen ja kehotin jatkamaan, jolloin muina miehinä lähti jäljestämään ja mitään ongelmaa ei näyttänyt olevan. Viimeinen keppi nousi ylös ja sitten leikittiin narupallolla kunnolla !

**********
Jäljen jälkeen tehtiin esineruutu noin 30 -x 50 metriä ja Inkakin pääsi tekemään kaksi pistoa. Yllättävän vaikeaa taas. Ensimmäinen pisto hyvä ja esine nousi, mutta sitten suunnisti taas ihan väärään suuntaan sivuille ja sama juttu Inkalla. Kumpikin näki, kun tein ruudun ja tallasin sen sekä osan esineistä tiputin tallauksen aikana ja yhden taisin viedä hieman hetsaten.

Jännä miten vaikeaa tämä on, vaikka näkevätkin koko homman. Jouduin taas käydä hieman näyttämässä ruudun perällä koiran kanssa, että tällaisia täällä on ja sen jälkeen taas haettiin hyvin. Niin nousi nahkainen lapsen kenkä ja tietty se lempiruutulelu.

Loppuun sitten vielä vähän metsässä samoilua, jotta käytiin hakemassa ne merkit metsästä, jotka jäivät sinne silloin, kun Toivo karkasi multa jäljellä hyppysistä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti