maanantai 20. lokakuuta 2008

17.10.2008 tokoa Ojangossa


Pablon kanssa osallistuttiin tokoryhmän koulutukseen. Ensimmäisenä paikallaolo ja sen jälkeen omalla vuorollamme Pablon kanssa otettiin seuraavat liikkeet:



  • Seuraaminen (Vireen nosto haukuttamalla, hieman hihnalla muistutusta kontaktin putoamisesta, muutaman kerran aloitus peruuttamalla)
  • Täyskäännös (Namiavusteisesti, oikea käsi reiteen)
  • Ruutu

Seuraamiseen tarvitaan vielä paljon lisää virettä. Ruutu ei onnistunut toivotulla tavalla, ruutuun meno oli ihan kelvollinen, mutta seiso käskyllä menee istumaan ja siitä vielä sitten menen palkkaamaan. Toisilta sain siitä sapiskaa, mutta toisaalta Pablo tällähetkellä ymmärtää "seiso" käskyn tarkoittavan istumista, joten sehän teki sinäänsä oikein. Olenhan nyt muuttanut käskyn  "seis" muotoon ja ääntämisen aivan toisenlaiseksi, vähän se toki muuttuu sen mukaan mistä liikkeestä on kyse, liikkeestä seisominen vai luoksetulon pysäytys.


No joka tapauksessa juttelin sitten illalla Pian kanssa ja tulin siihen tulokseen, että annan välittömästi Pablolle sen "maahan" käskyn, koska Pablo muutenkin menee maahan juuri silloin kun käsky tulee. Nyt se sitten on kiinni minun nopeudestani reagoida ja uusinta ohjausta ei ole mahdollista suorittaa. Mutta tämä toimii varmasti Pablon kanssa paremmin. Nyt on kiinnitettävä huomiota ruutuun menoon ja ruudusta vapauttamisen iloisuuteen eli maahanmenoa harvoin. No eipä sitä niin hirveästi ole tarvis ottaakkaan, koska se ei tule olemaan se suurin ongelma tässä liikkeessä, ruudusta sivulle tuloon on nyt panostettava ja nostettava virityssanalla ruutuun menoon vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti