sunnuntai 12. lokakuuta 2008

12.10.2008 tottista, jälki ja agility


Aamulenkillä läheisellä kentällä Pablolle:



  • Kaukokäskyt avo, 12 askelta / erinomainen / 3 toistoa, jättäen eri asentoon
  • Kaukokäskyt seisominen maasta / läheltä / ihan ok, vaikka ei ollut takapalkkaa
  • Liikkeestä seisominen / seisomassa pysyminen ohjaajan kiertäessä / ok

Rommille samassa paikassa seuraavat harjoitteet:



  • Tolpan kierto ja seisomaan pysäyttäminen / suullinen + käsimerkki / ok
  • Kaukokäskyt avo / 10 askelta / erinomainen / 3 toistoa, jättäen eri asentoon, käsittämätöntä kuinka hyvin nousi, vaikka  ei olla harjoiteltu kuin ruokakupilla ihan läheltä
  • Seuraaminen / tässä on nyt suuria puutteita, aktivoitui hieman tiukilla käännöksillä
  • Jäävät liikkeet / vain muutama toisto, maahanmeno yhä hidas

TOTTISTREENIT


Puoliltapäivin tavattiin Katin, Marjaanan ja Samun kanssa Viilarissa. Minulla oli mukana vain Rommi, koska treenien jälkeen lähdin jälkitreeneihin Rommin kanssa.


Rommin treenit tänään:


1. kierros



  • Kontaktin pitäminen
  • Seuraaminen / innoton, kontakti tippuili alkuun, parani loppua kohden (vain lyhyitä pätkiä)
  • Hyppy / 80 cm, pallo lentää koiran hypätessä
  • Vinoeste / juoksin vierellä ja pallo lentää vasta kun liike tehty kumpaankin suuntaa
  • Vauhtinouto / Samu heitti pidemmälle, tuli hyvää vauhtia ja loppua kohden vielä kiihdytti

2. kierros



  • Jäävät liikkeet / nopeutusharjoitus
  • luoksetulo
  • Eteenmeno

Luoksetulon ja eteenmenon otin sarjana kaksi kertaa. Jäävät liikkeet olivat turhan hitaita lukuunottamatta seisomista.


JÄLKITREENIT


Tällä kertaa tavattiin Ykän ja Meritan kanssa Hyrylässä. Minä tein jäljen Meritan Lillille ja Merita teki Rommille. Rommin jälki oli vähän haasteellisemmassa maastossa kuin mitä lähiaikoina ollaan tehty ja yksi ojan ylityskin tuli, joka olikin hyvää harjoitusta. Lähinnä haastavaksi maaston teki se, että se oli hyvin kumpareista ja välillä melkoisen kosteaa eli ei tyypillistä kangasmetsää.


Jäljellä oli kolme kulmaa ja se oli vähän pidempi kuin alokasluokan jälki. Kunnollista janaa ei saatu aikaiseksi, ei mennyt aivan suoraan ja lähetin varmaan kolme kertaa ennenkuin otti jäljen, tälläkertaa oikeaan suuntaan, mutta hieman oikaisi. Ensimmäisen kulman jälkeinen keppi jäi nostamatta, kun sai nenäänsä hajun frolicista. Tämän tyyppiseen maaston ei kannata Rommille namia laittaa (hidastaa eli pitäisi olla niin, että saa sen vaan napattua), ellei nyt sitten risukasaan, jotta ylittäisi ne kiertämättä. Muut kepit nosti ihan hyvin ja loppua kohden paransi jäljestämistä ja vauhtiakin. Viimeisessä kulmassa oli vähän hankaluuksia, mutta suurin osa niistä oli omaa vikaani, liina kietoutui Rommin ympärille ja selvitin sen sekä samalla yritin poistaa risuja takalistosta. Ykä komensi meidät sitten matkaan ja saatiin sapiskaa, että risut jää peppuun ja liinakin oijotaan vain kepillä, no toki tietty tuossa tilanteessa täytyi selvittää kun oli koko kroppa liinan ympäröimänä.


Jatkossa treenaan niin, että esim. joka toisella kertaa helpompaan maastoon ja etsin tälläisiä hankalia maastoja Rommille, niitä on harjoiteltava paljon avoimen kisoja varten. Jälkeä, jossa on namia ajoittain kannattaa tehdä joskus, mutta suurin osa ilman namia ja tosiaan ehkä maastoon joka on hieman tasaisempaa, että ei mene pyörimiseksi sen namin kanssa.


Illalla olisi sitten vielä Pablon agilitytreenit Purinalla. Tehdään varmaankin radanpätkää ja sitten otetaan niitä kontakteja muutaman kerran ja pyrin siihen, että joudun palauttamaan jätkän kontaktille, jospa sitten seuraavassa kisassa tulisi mieleen kuinka ne kontaktit otetaan.


Lisäys:


Purinan treenit sujuivat erinomaisesti. Koirakot jaettiin säkäluokkien mukaan kahteen ryhmään ja aloitimme viiden koiran porukassa tekniikkapuolella. Pisteitä oli neljä ja lisäksi pöytä ja keinu. Pablon kanssa olin jo etukäteen suunnittellut treenaavani neljän esteen sarjalla neliöllä takaa kiertoja ja välistävetoja. Harjoittelin myös eilisen kisan tapaista kepille vientiä putkelta, olisi näköjään eilen kannattanut kokeilla sitä Johannan ehdottamaa tapaa, jolloin olisin mennyt vastaanottamaan Pablon sinne kepeille, teki meinaan todella nätin sisääntulon kepeille ja vauhtikin oli todella hyvää. A:lla ei tänään ollut mitään ongelmaa, joten en päässyt edes istuttamaan sitä uudelleen A:lle.


Radalla ensimmäisellä kerralla kaikki sujui aivan nappiin, mutta toisella kertaa ohjaajalla vähän herpaantui ote. Otin vielä alun 6 estettä uudelleen ja silloin saatiin homma sujumaan, mutta ei aivan yhtä hyvin kuin ensimmäisellä kerralla. Pablon vire oli oikein positiivinen ja reipas !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti