sunnuntai 12. lokakuuta 2008

11.10.2008 Agilitykisat Riihimäellä


Olimme tänään Pablon kanssa Riihimäellä agilitykisoissa treenikaveriemme Johannan ja espanjanvesikoirauroksen Vinhan kanssa. Mikään suuri menestys tämä reissu ei ollut eli nousunollat meni ihan muualle, mutta ainakin koirilla oli hauskaa.


Pablo kävi pyörähtämässä kaksi kertaa radalla ja teki täsmälleen samoilta esteiltä virheet kummallakin radalla. Itse ohjasin huonosti koiran kepeille, jonka johdosta kummallakin radalla ehti tunkea kuononsta toiseen keppiväliin. Puomin ja A:n kontaktit alastulossa räiskittiin oikein räikeästi. Katseli kuulemma minua vähän haastavasti ja hyppäsi yli komeasti. Kaiken lisäksi varasti ensimmäisellä radalla lähdössä ja mahtaili radan ulkopuolella toiselle koiralle siinä hallin sisällä. Eli erittäin epätyypillistä käytöstä Pablolle, tuli täysin mieleen edellinen kerta Riman hallilla viime keväänä. Silloin aivan samanlaista kukkoilua ja teki kontakteilla täsmälleen yhtä upeat ylihypyt. Nyt kuitenkin oli paljon paremmin ohjattavissa eli kuunteli muuten kyllä erittäin hyvin ohjausta ja vauhti oli mielestäni ihan reipasta.


Luulin viimeksi, että johtui Inkan juoksujen alkamisesta, mutta taitaa ollakkin ihan kiinni tuosta paikasta, koska vähän tuon edellisen Riihimäki kisan jälkeen teki erinomaista työtä kontakteilla.


Hieman harmitti, kun ihanneaikaan olisimme päässeet oikein helposti ja radat olivat kuin tehtyjä Pablolle eli kumpikin rata olisi pitänyt olla helppoja Pablon kanssa. No joka tapauksessa Pablolla näytti olevan hauskaa ja eihän siinä auttanut muuta kuin niellä tappionsa ja pitää koiran mieli korkealla. Olisin kuitenkin toivonut, että olisi ollut lämmittelyesteinä hallin ulkopuolella kontaktiesteet, jolloin olisin voinut käydä hieman muistuttamassa Pablolle miten se kontakti pitäisi mennä. Olisi todennäköisesti riittänyt kun kerran olisin nostanut takaisin kontaktille, radalla en kuitenkaan kisoissa rupea sitä tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti