keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

24.02.2017 Sporttikoirahallilla paikkistreenit

Facebookin palstan kautta järkätyissä paikallaolotreeneissä illalla Sporttikoirahallilla Espoossa Toivon kanssa. Inkan olin jättänyt kokonaan kotiin Jukan kanssa !

Paikalla oli yhdeksän koirakkoa, joista ennestään tuttuja paikalla Sija Käpyn kanssa ja Siljan kaveri Paula australianpaimenkoiran kanssa, jonka olin kerran nähnyt aikaisemmin sekä meidän treenikaveri Pia Speedyn kanssa, mutta muut oli minulle lähestulkoon vieraita, kisoissa töissä ollessa olin ehkä yhden tai kaksi nähnyt aikaisemmin.

Toivoa en ehtinyt lenkittää kunnolla ja se näkyi taas tietysti hieman ja ennen halliin menoa Toivo vielä näki Kaisun ja taisi olla sitä mieltä, että ovat oikein vanhoja tuttuja. Aina itsekkään ei muista, että mikä koira milloinkin on ollut kenenkin treenikaverin kamu ja Toivo on tainnut nähdä Kaisun vaan muutaman kerran, mutta näköjään tykkää kovasti.

En nyt sitten kuitenkaan häkkiä raahannut halliin ja näin jälkikäteen ajatellen olisi ehkä kannattanut. Toivo oli kyllä kuin villivarsa ja kiihdyksissään muista koirista. Varsinkin yhden labbisnartun perään uteliaisuus oli ihan hirveän vahvaa ja ihan kotiin lähdettäessä yritti liimautua kiinni sen omistajaan. Haisteli housut ja hyvä, että ei ottanut omistajaa pihtiotteeseen, kun niin oli haju mieleen.

Sanotaan, että vasta noin 40 minuutin päästä alkoi käyttäytymään niin, että alkoi rauhoittumaan eli vilkkaus tuo tähän hieman haastetta. Alkuun tehtiin muutama riviin meno ja siitä koirien jättö. Tehtiin eri tavoin paikallaoloa ja käytiin myös erilaisin kokoonpanoin kentällä. Lisäksi kolmen koirakon ryhmässä harjoiteltiin niin, että kaksi ohjaajaa meistä meni ulos ovesta ja yksi jäi paikalle halliin.

Rauhoitin hieman Toivoa jättämällä yhden namin sen eteen, mutta näköjään liian lähelle, ei ole koskaan aikaisemmin yrittänyt varastaa namia, mutta nyt kyllä teki niin ja pariin otteeseen. Nami kuitenkin hieman rauhoitti, joten täytyy vaan jatkossa pitää huoli, että ei ylety siihen.

Kyllä oli tarpeellinen treeni ja näitä tarvittaisiin kyllä säännöllisesti vieraiden koirien kanssa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti