tiistai 21. maaliskuuta 2017

20.03.2017 maanantain hallivuorolla

Maanantaina olikin sitten hallivuorolla kaikki viisi ohjaajaa paikalla ja koiria oli sitten hieman enemmän, kun Pialla oli kaksi koiraa mukana ja Merjalla bortsupentu eli meidän jengi sai lisävahvistuksen pienestä bordercollie Keeperistä eli viralliselta nimeltään Tending Juggler.

Aivan ihana pieni mies, jota en valitettavasti paljoa ehtinyt paijailla, kun aloitin melkein heti Pian avustajana ja sitten Keeper menikin jo autoon.

Treenit oli suunniteltu niin, että yksi koirakko teki ns. isolla kentällä treeniä oman suunnitelmansa mukaan niin, että yksi meistä oli avustamassa ja sitten samalla kentällä, jossain reunassa puuhasteli yksi koirakko ilman avustajaa tai jos joku ehti tulemaan avustamaan niin se oli myös mahdollista.

Toivo taisi olla neljäntenä isolla kentällä ja puuhasteli Merjan Ruu aussin kanssa sitten ennen sitä kentän reunalla samalla, kun Ruu teki kiertonoutohässäkkää ja ohjattua.

TOIVO

Pikkuvuoro

Toivo tuli autosta ja suoraan siis kotoa, kun en ehtinyt ennen treenivuoroa lenkille edes, kun olin kotona nukahtanut. Vähän oli väärässä mielentilassa, mutta se näkyi lähinnä haukahteluina, joita ei nykyään nyt ihan hirveästi tee, jos olen edes vähän ehtinyt ulkoiluttaa ja antanut sen purkaa leluun.

  • Seuraamisen käännöksiä / sanallinen tai suhahdus apuna pyörimiseen ja kun en ollut tyytyväinen näihin niin annoin sitten jatkuvan käsiavun myös / eli yli käännöksiä
  • Kaukojen asennonvaihtoja / ei sitten oikein tehty montaa, kun ei pystynyt kunnolla keskittymään ja vaan tuijotteli pentua ja muita kehässä olevia, vaikka yritin kuinka lukea lakia, että ei saa katsoa muualle, huoh !
  • Jääviä ja istumisen asennon pysyvyyttä / suoralla, ei käännöksiä / menin pelkästään ohi istumisessa ja vasta toistolla mukaan / palkkaa suoraan asennon ottamisesta myös
  • Paikallamakuu / Pia vartio Toivoa / sivulla oloa palkkasin vielä, katsotaan varmaan, jossain vaiheessa, että tässäkään ei enää tule palkkaa, kuin yllättäen / menin piiloon vain ihan lyhyeksi hetkeksi ja kävin sitten silittämässä, ei palkkaa namilla / Pia sanoi, että oli ihan nätisti ja vain kerran tuli itkua (Ruu teki ohjattua siinä vieressä)
Isovuoro / avustaja Nina

Aloitettiin tunnarilla ja teemana oli irtoaminen kapuloille ensimmäisellä käskyllä ja toinen teema palautus eteen ja rauhallinen pito edessä.

  1. tunnari / Toivo sähelsi alussa ja lähti heti moikkaamaan Ninaa, voi voi / takaisin sivulle ja siinä vähän vinkui / oma oli laitettu 10 metrin päähän ruutunauhan alle piiloon, jotta pysyy moodi haistelussa, muita kapuloita ei ollut, tarkoituksella erittäin helppo tehtävä / lähtö ihan ok ja palautus ihan ok
  2. tunnari / nyt kapula taas siellä piilossa ruutunauhan alla ja muut siinä edessä yhtenä pinona, ei siis levitettynä / nyt lähtö ei ollut yhtä sujuva, tarvittiin toinen käsky / syöksyi pinolle ja kerran nuuhkaisi ja sitten etsi oman ruutunauhalta ja palautti / Merja sanoi, että olisi hieman mälvännyt tullessa, mutta ei vaikuttanut pahalta omasta mielestä, kerran saa korjata ja nyt Toivon mielentila oli vähän liian kiihtynyt, joten en ole kovin huolissaan, jos saadaan mielentila pidettyä tasaisena / täytyy kuitenkin muistaa, että jos Toivo tekee suuremman mokan niin alkoi viimeksi oikeasti rusikoimaan sitä kapulaa (palautti apparille kapulan treeneissä)
Sitten oli ohjelmassa ohjatun noudon alkuosa ja olin myös suunnitellut loppuosan treeniä, mutta sen jätin väliin. Ohjeistin Niinaa huonosti, joten täytyy muistaa seuraavalla kerralla kirjoittaa muistilappu, jotta en anna ristiriitaisia ohjeita.

Tarkoitus oli, että Niina liikkuroi vaan tämän liikkeen seuraamisen ja kapuloita ei viedä ollenkaan, mutta sanoin, että "liikkuroit, mutta kapuloita ei viedä". No Nina teki käskystä ja liikkuroi kapuloiden viemisen 5 metriin, mutta ei jättänyt kapuloita ja mä menin niin lukkoon, että näin niiden kapuloiden jopa jäävän :) :) heh !

Muutin lennossa suunnitelmaa ja palkkasin Toivon, kun otti kontaktin minuun eli ei tehty ollenkaan liikkeen alkuosaa, mutta toisaalta tämä osoittautui aika hyväksi treeniksi, koska sitten tehtiin alkuosa vieden kapulat 10 metriin ja sitten se seuraamisen osuus ja nyt Toivo oli paljon paremmin mukana sen seuraamisen, ei tuntunut yhtään, että ajatus olisi kapuloista, palkkasin sitten seisomisesta heittämällä lelun Toivon taakse.

Pia muistutti, että ei koskaan saa heittää kohti kapuloita. Ihan hyvä huomio ja varmaan yritän tätä noudattaa ja heittää pallon Toivolle, en sen taakse. Evl:n ohjatussa olen tottunut palkkaamaan niin, että hakee lelun useimmiten minulta, kun on pysähtynyt tai kiertänyt merkin, mutta nyt jos tarkkaan muistan niin Jessican ohjeilla Inkalle kyllä heitettiin taakse patukka, mutta ihan Inkan lähelle.

Tosin Toivo ei edes yritä kapuloita nappailla, jos sillä on lelu vaan rallattelee sen kanssa, mutta hyvä tämä on tiedostaa ja parempi, että tulee palkkansa kanssa kohti minua kuin kapuloita.

Loppuun vielä ehdittiin ottaa muutama nousu kaukoja niin, että Toivon vieressä oli kolme apuohjaajaa häiriköimässä tai no ne vaan oli ja ihan läheltä otin asennonvaihtoja. Pia muistutteli puhtaasta tekniikasta, mutta tällä hetkellä mulla on päällimmäisenä mielessä vaan se, että se kykenee nousemaan edes jotenkin ja selviytyy seuraavasta kisasta ilman, että ei kykene tekemään minkäänlaista vaihtoa. Sen jälkeen sitten aloitetaan noiden jalkojen tarkkailu ihan tosissaan ja ei päästetä läpi huonoa tekniikkaa.

Tämä on huono plääni, mutta jostain on nyt annettava periksi, koska muuten Toivo ei kykene suoriutumaan tehtävästä. Toki kotona treenatessa en päästä läpi huonoja vaihtoja ja yritän jo etukäteen ennakoida ongelmat ja toivon nyt vaan, että toistot jää oikealla tekniikalla lihasmuistiin, mutta en voi muuten nyt puuttua ihan pieneen liikkumiseen, koska en saa aiheuttaa sen pieneen päähän sitä, ettei uskalla suorittaa asennonvaihtoa. Toki, jos se tulee eteenpäin seisomisessa niin pakkohan siihen on puuttua, mutta en siihen, että tassu liikahtaa vähän tai ei mene tarpeeksi voimakkaasti taakse 10 metristä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti