keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

27.03.2017 maanantain hallitreenit

Paikalla meitä oli vaan kolme tällä kertaa, mutta Merjalla oli Ruun lisäksi pikkuinen Keeper mukana ja kyllähän pentu on söpö ja Keeper treenasi ensimmäisenä :) ja sen jälkeen Pia leikki Keeperin hoitotätiä, kun Ruu treenasi !

Toivolla oli tarkoitus tehdä muutaman liikkeen kisan jälkeinen korjaus tai oikeastaan päädyin toisen liikkeen palkkausta testailla, kun päätin siirtää luoksetulon palkkauksen takapalkalle.

Ennen tätä kuitenkin videoitiin muutama pätkä kentälle tuloa ja siellä kulkemista niin, että en käskytä Toivoa mitenkään sivulle tai seuraamaan vaan katsotaan, että kuinka se ottaa kontaktia minuun oma-aloitteisesti ja kuinka aktivoituu myös sen jälkeen minun suuntaan, vaikka en käskytä mitenkään.

Videointi ei ihan mennyt vielä tässä osassa nappiin, kun en sanonut, että kuvataan kokoajan katkeamatta tapahtumia ja lisäksi Toivohan innostui lelupalkasta niin, että kyllähän se siinä olisi ollut valmiina leikkimään.

Ehkä olisi järkevintä ollut tehdä tämä sosiaalisella palkalla, mutta nyt sitten päätin tehdä homman uusiksi, mutta tällä kertaa namilla. Toivo oli yllättävän kiinnostunut "jälkipalkkanameista" tällä kertaa, joten se aktivoitui aika helposti, mutta oli tosin vähän hämillään, että mistä on kyse, kun ämmä vaan seilaa ja kävelee, mutta aika kivasti itse tarjoutui tulemaan sivulle pyytämättä, tosin ihan paikka ei ollut täydellinen, mutta se ei nyt ollut olennaista.

********
Kuvattiin sitten samalla myös tunnistusnouto ja aikalailla koko hässäkkä muistutti lauantain kisasuoritusta. Meteli naapurikentällä oli aivan sanoinkuvaamaton jälleen kerran ja Toivoon iski levottomuus sivulla, kun olin kääntynyt, alkoi vinkumaan.

Kapuloille ei pystynyt menemään vaan suuntasi suoraan aidan reunalle ja sieltä kohden minua ja meni ohitseni, jolloin annoin sen rauhassa kiertää ja lähetin lennosta uudelleen, jolloin pystyi menemään kapuloille vähän kylläkin epävarmana. Itse haistelu sujui hyvin, kun rauhoittui ja siitä sitten kapulan toi minulle ihan reippaasti, vaikka edessä oli kyllä selvästi pientä painetta. Olisin ehkä voinut tuosta vapauttaa ihan lennosta, mutta en ole pitkään aikaan niin tehnyt tai olisin voinut kyykistyä vastaanottamaan Toivon, kun se selvästi sitä rentouttaa.



Lopuksi tehtiin sitten Toivolle luoksetulon takapalkan harjoittelua. Takapalkka on Toivolle jo tuttu kauko-ohjauksesta ja Toivo tykkää siitä paljon, kun pystyy rentoutumaan hakiessaan palkkaa alustalta tai apuohjaajalta (kauko-ohjaus => palkka nami, Luoksetulo => palkka narupallo) !

Nyt itse taas mokasin siinä, että vaikka mukana oli kaksi samanlaista narupalloa niin se toinen jäi sinne kassiin kentän aidan toiselle puolen, mutta seuraavalla kerralla sitten. Täytyy muistaa, että mulla täytyy aina olla myös itsellä vastaava lelu mukana.

Ensimmäisellä kerralla pyysin Pian hetsaamaan pallolla ja vasta sen jälkeen käänsin Toivon ja käskin alas. Olisin voinut hieman paremmin jaksottaa ja antaa rauhaa Toivolle sekä mitään tarvetta sitä ei olisi ollut hetsata sille palkalle, kun se meinaan haukkui ja riuhtoi into pinkeänä eli mielentila meni juuri väärään suuntaan.

Pelkkä palkan näyttö riittänee Toivolle ja ei siellä apparia tarvittu pitelemään lelua vaan lähinnä varmistamaan, että jos varastaa palkalle niin appari ehtii napata sen lelun pois !



Aika hyvin Toivo kuitenkin malttoi mielensä, eikä yrittänyt lähteä palkalle omin nokinensa, mutta yhden kerran kokeilin, että pystyykö se lähtemään tulemaan kohti ja kuinka nopeasti kääntyy taaksepäin pysäytyksen jälkeen. Liikkeellelähtö ei ihan ekalla käskyllä toteutunut, mutta hyvin pysäytyksen jälkeen kyllä kääntyi.




Annoin kyllä pysäytykseen kaiken avun, suullisen, kropan ja vielä käsimerkit myös. Tavoitteena olisi, että se kääntyy tiukasti heti taakse, ei niin, että tekee kaarteen ja sitä kautta menee palkalle, vaikka vauhtia olisi !

Nyt vaan sitten erilaisia tapoja treenata, jos ennakoi takapalkalle niin otan sen palkalle, joka minulla on mukana. Voin myös välillä pysäyttää ja ottaa sen jälkeen vielä loppuosan ja sitten saa juosta takapalkalle. Joskus täytynee yllättää ja palkka tuleekin apuohjaajalta heittämällä se ehkä koiran taakse tai katsotaan sitten mihin kohtaan se tulee heittää. Joskus on jouduttu tekemään ratkaisuja, että

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti