keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

07.03.2017 Jessican koulutus Sipoossa

Tiistaina Mervin kanssa oltiin varattu Koirakulmalta Jessicalta yksityistunti ja sinne sitten suunnattiin töiden jälkeen Toivon kanssa ja Inka lähti autoon mukaan, ettei tarvinnut jäädä kotiin yksin. Inka pääsi tosiaan mukaan vähän köpöttelemään ulos ennen koulutusta ja sen jälkeen vielä pieni lenkki Mervin koirien kanssa.

Käytiin ensin pikainen läpikäynti sunnuntain kisasta ja sen jälkeen sitten lähdettiin käymään läpi kisan liikkeitä lukuun ottamatta ruutua, joka kisassa onnistui parhaiten.

PAIKALLAOLO

Suunnitelma:

Jos vinkuu niin vien pannasta pois aidan toiselle puolelle, sen vuoksi koska tämä oli toiminut edellisenä päivänä ja nyt ei saa antaa yhtään vinkua, minun tulee nyt päättää, että ei yhtään vinkunaa siedetä missään tilanteessa, ei silloinkaan, kun makaa maassa, kun juttelen muiden kanssa !

Treeni:

Mervi toi Kayan Toivon pariksi ja vähän alkoi vinkumaan, jolloin Jessica pamautti nahkarukkaset yhteen ja komensi Toivoa hiljaiseksi (täytyyköhän mun ostaa nahkarukkaset, kun paljaan käden yhteen lämäys ei ole yhtä uskottava Toivosta). Pari kertaa kävin viemässä Toivon ulos kentältä ja tultiin uudelleen.

Käsien yhteen "pamauttamisella" lähinnä keskeytän ei toivotun toiminnan ja vahvistan sitten rauhallisella kehumisella oikeaa toimintaa, kun on hiljaa. Oma äänensävy täytyy olla todella rauhoittava, kun minulla on tapana kehua liian innokkaasti hallitsematta ääntäni. Tätä käytin nyt siihen, kun juteltiin ennen suorituksen aloitusta eli ei vielä oltu tekemässä paikallaoloa vaan Toivo ei maannut odottamassa rauhassa vaan siinä kitisi turhautuneena. Samaa käytettiin myös, kun oltiin asettumassa paikallaoloon riviin, kun siinä alkoi vinkumaan. Mutta ihan pieneen pihahdukseen ei nyt vielä puututtu kuitenkaan siinä rivissä.

Pohdittiin myös syytä tähän ja osittain se on turhaumaa, mutta myös hermostumista siinä tilanteessa, kun lähden piiloon eli siihen asti, kun olen näkyvillä niin on rauhallinen, mutta vaikka menin vaan aidan taakse piiloon kumaraan niin alkoi hermostumaan.

Ei tästä kuitenkaan lähdetty tietenkään viemään ulos kentältä tai moittimaan, koska syy on aivan eri kuin tuo muu kitinä mitä harrastaa.

Tällä kertaa Toivon ei toivottu toiminta (vinkuminen) katkesi tuohon käsien yhteen lyömiseen ja päästiin kehumaan, mutta muutaman kerran sitä toki jouduttiin toistamaan, kun näin alkuun unohti aika äkkiä. Täytyy nyt tarkkaan seurailla Toivon mielentilaa tämän kanssa, jos tätä käytetään. On ainakin parempi kuin poskesta kiinniottaminen. Mitenkään Toivo ei säikähtänyt tai väistänyt tätä tai kokenut mitenkään kovin epämiellyttäväksi vaan lähinnä hiljeni ja yritti keskittyä, mutta katsotaan, että toimiko vain ns. yllätyksen voimalla tämän yhden kerran.

SEURAAMINEN / HÄIRIÖT

Jessica käskytti ja Mervi teki meille häiriötä heittämällä Jessican käskystä kapulan Toivon ohi. Nyt en muista oliko tarkkaan määritelty kapulan meno suunta, mutta tällä hetkellä kapulaa ei kuitenkaan heitetty Toivon ohi ja useimmiten Toivon menosuuntaan, jotta tapahtui ns. edessä, eikä takana !

Minun piti pysyä valppaana puuttumaan siihen, että jos Toivo reagoi häiriöön ja tässä nyt en ihan täysin oikea-aikaisesti onnistunut, mutta kyllä Toivo alkoi vastaamaan harjoitukseen ja näitä on treenattava nyt, koska niin kisassa vaan hajosi seuraaminen toisen avaustavan liikkeenohjaajan aiheuttamaan kolahdukseen ja tosiaan näiden kahden apparin pelkkään olemassaoloon siellä kehän sivuseinän laidalla.

Onpa se aika vaikeaa samalla kuunnella liikkeenohjausta ja odottaa kapulan lentävän sekä sitten siinä puuttua koiran toimintaan, jos se vilkaisee ääntä.

OHJATTU NOUTO / HÄIRIÖT

Ei nyt tehty sitä, että olisi yritetty saada Toivo lankaan tuomarin takana seisomisella tai liikkurin sivulla seisomisella mitä tehtiin maanantaina treenikavereiden kanssa vaan nyt tehtiin niin, että Jessica vei kapulat ja käskytti, mutta Mervi käveli Toivon palautuslinjan sivussa samaan aikaan, kun Toivo lähti palauttamaan kapulaa.

Toivohan ihan äimistyi niin paljon, että haki täysin suoran linjan jo tosi aikaisin ja palautti suoraan eteen hienosti. Toivon ilme oli näkemisen arvoinen, meinaan väisti kyllä niin tehokkaasti Merviä, että saatiin mahtava eteen tulo :) !

TUNNISTUSNOUTO

Tässäkin hieman rikottiin kaavaa ja Jessica liikkuroi normaalisti ja nyt Toivo pysyi sivulla maltillisesti paikoillaan, mutta juuri ennen lähetystä Mervi käveli poikittain meidän ohitse ja vasta sen jälkeen lähetin Toivon, joka taaskaan ei ensimmäisestä käskystä lähtenyt ja itse huomasin kuinka oma ylävartalo käskyn aikana nytkähtelee, kuten myös kisassa, tätä pitää oppia nyt hillitsemään, että ei jää päälle.

Toivo meni vähän kovemmilla kierroksilla kapuloille ja kävi ympyrän läpi vähän normaalia kiihtyneempänä ja mielellään olisi kaikkia maistanut, ei kuitenkaan yrittänyt nostaa ja omahan sieltä löytyi ympyrän yläreunasta. Palautus laukalla ja lopun hieman autoin eteen ja sitten sivulle tuloa en ottanut ihan heti vaan käskin käskytyksen aikana istumaan ja tulemaan vasta minun käskystä eteen. Tämä toimi jo paremmin eilisen metallihypyn treenin jälkeen.

L:N JÄÄVÄT SEISO - ISTU / HÄIRIÖ

Jessica etukäteen kertoi, että tekee meille jonkun jekun, mutta siihen sitten lankesin kuitenkin, vaikka tiesin tämän tulevan. Alkujaan homma piti olla seiso - maahan, mutta itse halusin toisen istumiseksi, koska se on paljon vaikeampi toteuttaa aina oikein.

No heti ekan vasemmalle käännöksen merkin vieressä jälkeen Jessica huusi jotain "Hei Anne-Maaret.... jne." ja siinähän mulla sekosi askeleet ja kuulemma jotain steppiä esitin kesken kaiken ja eteenpäin mennessä käskin Toivon sitten maahan. Toivo ei niinkään reagoinut !

No voi arvatakin mitä siitä seurasi, hervotonta hihitystä ja naurua !

Vähän sama juttu, kun Korrin Juha silloin sai minut taputtamisella häirittyä kontakti treenissä Toivon häiriön sijaan :) !

METALLIHYPPYNOUTO

Tämä oli Super hieno treeni, voi vitsit, että ei ole tullut mieleenkään tehdä näin ja miten hienosti Toivo suoriutui.

Heitin kapulan ja käskin Toivon hakemaan, mutta Jessica meni sitten kapulan viereen ja Toivon piti nostaa siitä. Ekalla kertaa ei sitten voinutkaan mennä vaan Merviä piti käydä mukamas moikkaamassa ja taisinko käskyttää uudelleen ennen kuin toi sen, mutta parilla uusinnalla Toivo oli todella pätevä ja noukki sen kapulan jopa Mervin takaa, kun Mervi oli vähän niin kuin asettunut heitetyn kapulan eteen.

Siis ihan käsittämättömän hienoa kuinka etsi sen kapulan ja otti sen heti, jep jep !

Nyt jälkikäteen tajuan kyllä, että ollaanhan me vähän samanlaista treeniä tehty pk-puolella kylläkin eri syistä, kun Terhi on laittanut jalan lähelle kapulaa, jotta Toivo ottaisi kapulan nätimmin, mutta tästäkin on nyt aikaa, joten sen takia ei Toivo mennyt kipsiin siitä, että kapulan lähellä on joku.

Tässä liikkeessä myös vaadin pysymään edessä käskytyksen jälkeen ja vasta sivulle tulemaan, kun annan oikeasti sen suullisen käskyn. Omaa kroppaa tulee tarkkailla tarkkaan, etten anna mitään ylimääräisiä käskyjä kropalla, kun Sanna maanantaina siitä huomautti eli nyt täytyy alkaa videolta tarkkailemaan omaa kroppaa, joka ei ihan pysy hallinnassa.

Viimeisellä kerralla vapautin sitten Toivon suoraan patukalle ja sai tiputtaa kapulan :) !

LUOKSETULON PYSÄYTYS

Nyt Luoksetulossa Toivo alkoi hieman himmaamaan vauhtia ja tyhmä menin pysäyttämään.

Toisella kertaa sitten hieman paremmin, mutta siinä Kaya tuli uudelleen halliin sisälle ja Toivo nosti kyynärpäät ylös, ei malttanut olla maassa, mutta käskin sitten maahan uudelleen ja tehtiin sitten loppuun uudelleen, jolloin pysäytin vasta, kun matkaa oli mennyt 2/3 osaa ja täytyykin tosiaan tehdä välillä näitä pysäytyksiä myös lähempänä minua.

Saatiin vähän toisenlainen treenitapa käyttöön, kun mitä nyt olen käyttänyt eli en käy palkkaamassa välillä jätöstä vaan pysähdyn ajoittain useamman kerran matkalla kutsupaikalle ja maltilla ilmaisen, että onpa Toivo hienosti.

YLEISESTI OTTAEN KOULUTUS TÄNÄÄN:

  • Toivo pysyi eteen tuloissa maltillisemmin edessä, eikä varastanut sivulle
  • Ei äännellyt pahemmin, lukuun ottamatta ohjatun kapuloiden vientiä
  • Reagoi aika hyvin Jessican rukkasten läimäisyyn
  • Paikallaolon levottomuuksien syy
  • Kaavan rikkomista
  • Metallinoutokapulan nosto ei ollut yhtään ällöä tänään, haastetta treeniin
  • Toivolle löytynyt lopulta patukka, joka pelaa koko treenisession läpi (yleensä Toivo on ns. pallopoika ja patukat ei ole olleet niin mieleisiä, ettei vaan Rolle kelpien kiinnostus Toivon patukkaan ole osallinen tähän intoon uuteen leluun ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti