keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

06.03.2017 Maanantain treenit hallilla

Maanantaina illalla treenaamaan Sannan, Pian ja Ninan kanssa. Toivossa ei viikonlopun jälkeen näkynyt sen kummempaa väsymystä. Oli taas yhtä innoissaan lähdössä matkaan !

Aloitimme paikallaoloilla ja Toivo valitettavasti tuli suoraan autosta, mutta pelkkä kävelyttäminen ennen omaa vuoroa ei riitä, sillä ei oikeastaan hirveästi ole vaikutusta. Tässä porukassa on ollut pitkään ensin todella rauhallinen ja tasapainoinen paikallaoloissa, mutta nyt on muutaman kuukauden tai olisiko viime kuun aikana syntynyt levottomuutta ajoittain.

Ainakin ihan lähiaikoina oli pitkän ajan ihan rauhallinen, mutta sitten yhtä-äkkiä sai taas jonkinlaisen kiihtymyksen "tyttöön". Onko siihen levottomuuteen, jokin erityinen syy, kuten se, että paljon on narttuja ollut juoksussa lähellä kotona vai onko ollut liian pitkiä ja vaikeita treenejä sille sekä sille tulee hätä, kun menen piiloon. Mistä se sitten on syntynyt, kun on kuitenkin piilossa käyty jo tovi, eikä sitä hätää ole ollut aiemmin. Sen tiedän, että tämä minun perään "itku ja hätä" on syntynyt silloin, kun loukkaannuin, joten jonkinlaista hätääntymistä on myös varmaan osa tästä, mutta se liittyy vasta oikeastaan siihen, kun menen piiloon, ei niinkään paikallaoloon tai siihen, että kiihtyy niistä muista koirista.

Muiden koirien läsnäolo kiihdyttää sitä hirveästi, mutta useimmiten se kuitenkin lenkille päästyään muiden kanssa kuitenkin on erittäin hyväkäytöksinen ja jos toinen ei hänen kanssaan halua leikkiä niin Toivo kyllä keksii muutakin tekemistä, kuten maailman tutkimisen !

PAIKALLAOLO

Vaikka nyt oli tutut koirat niin riviin päästyä alkoi taas vinkuminen, joten sen äityessä ihan mahdottomaksi, nappasin pannasta Toivon ja vein pois kehästä maahan kentän laidalle makaamaan aidan taakse ja toruin huonosta käytöksestä.

Kun toiset oli ensimmäisen evl:n paikallaolon tehnyt otin Toivon uudelleen kentälle Ruun viereen ja nyt pystyttiin tekemään paikallaolo, vaikka kyllä sieltä nytkin tuli pientä ääntä muutama tuhahdus, mutta paljon paremmin se oli. Tällä kertaa tehtiin lähinnä evl:n paikallaoloja ja pysyttelin lähinnä näkyvillä, jotta Toivo pysyisi rauhallisena, piilona toimi tällä kertaa matalampi aita ja seisoin sen takana.

TOIVON TREENIVUORO

Ohjattu nouto

Treenattiin lähinnä kaksi koiraa kerrallaan kentällä, mutta Toivolle tehtiin myös ohjattu nouto niin, että kaikki oli apuna.

Ensin niin, että Pia vei kapulat ja palkkasin Toivon pelkästä odottamisesta, kuhan sieltä tuli hiljainen hetki. Meinaan oli niin innoissaan, että nyt tuli hieman enemmän ääntä kuin kisoissa. Tämä osuus kuitenkin tässä treeneissä ei ihan hirveän hyvin varmaan Toivolle mennyt perille, mutta eiköhän se ala toistojen jälkeen toimimaan, kuten Inkalla aikanaan.

Lähinnä kyllä tehtiin vaan kapulan palautuksia ja ensin laitoin Toivon selkä kohti meitä lähelle kapulaa ja siitä sitten nouto ja hups, missäs Toivo oli................ sama virhe toistui eli oli palauttamassa väärälle henkilölle.

Tehtiin uudelleen ja nyt Toivo pystyi tuomaan kapulan minulle asti, eikä erehtynyt henkilöstä. Tämä treeni yllättäen nosti Toivon virettä liikaa ja kapulan nostoon tuli ääntä, mutta nyt ei puututtu siihen.

Metallinoutohyppy

Sanna liikkuroi ja Toivo suoriutui todella hienosti tästä ja ei mitään epäröintiä ja muutenkin ihan kelvollinen suoritus. Ei myöskään toistanut kisassa nähtyä huonoa eteentuloa.

Toinen kerta ei sitten ollut aivan yhtä hyvä ja korjattiin sitten ennakointia sivulle siirtymisessä mitä toisti kisoissa useamman kerran.

Kauko-ohjaus hyppyesteiden välissä ja Sanna palkkasi takaa

Otin eri matkoilta, mutta pääsääntöisesti lähempää ja Toivo teki ihan kivasti ja kovin tykkää tästä harjoitusmuodosta, että saa juosta taakse hakemaan namia. Muutama seisomaan nousu oli liikaa eteenpäin suuntautuva, mutta korjailin niitä tullen lähemmäksi.

Seuraamisen peruutukset

Hienosti peruutti taas, olen tosi tyytyväinen tähän viimeaikaiseen edistymiseen, kun on ollut niin vaikea opettaa Toivoa peruuttamaan sivulla.

*******

Treenien jälkeen käytiin Pian ja Ruun kanssa lyhyellä lenkillä. Hyvin se Toivo vapaana pienen Ruun kanssa osasi olla ja ei tallonut toista :) !







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti