torstai 2. maaliskuuta 2017

01.03.2017 hallilla treenaamassa töiden jälkeen

Olin periaatteessa jo päättänyt, että Toivo lepää viikonloppuun asti ja tehdään vaan kotona jotain pientä, mutta pääsin yllättäen lähtemään töistä keskiviikkona aikaisemmin niin päätin lähteä hallille kokeilemaan onneani mahtuisinko treenaamaan kentälle. Kotona edellisenä päivänä olin jotain pientä väsännyt, en myös ollut alkuunkaan tyytyväinen Toivon tekemiseen olohuoneessa, koska ei pursunnut intoa ja motivaation tarvittiin vähän suurempaa herkkua.

Talissa olisi alkanut myös palveluskoirayhdistyksen treenit, mutta keli oli aika kamala, satoi vettä ja räntää sekä maassa oli vetistä sohjoa. Lisäksi minulla on ensi tiistaina keuhkojen toimintakoe, joten ei ole varaa nyt sairastua ollenkaan, koska flunssa siirtäisi sitä taas parilla viikolla ja en pääsisi taaskaan aloittamaan lääkitystä.

Hallilla oli onneksi ykköskenttä vapaana, joten kyhäsin sinne rally-tokon avoimen luokan radan ihan kyltteineen päivineen ja sitä sitten käytiin Toivon kanssa läpi. Aikamoista vääntöä, kun herra ei millään olisi malttanut pysyä hiljaa ja osaksi katson sen turhautuu sen takia, että sille asiat tulee treenaamattomuuden takia vähän kuin "yllättäen" ja hermostuu muutenkin jatkuvaan käskyjen antamiseen.

Aina, kun ääntä tuli vein Toivon moitteen kera ulos kentältä väliaidan taakse ja sitten aloitettiin aina alusta uudelleen. Yritin myös keskittyä omaan kroppaani ja äänen painoon, jotta mahdollisimman vähän antaisin häiritsevää signaalia. Kehumisen ja kannustamisen kanssa oltava myös tosi varovainen, että ei saa silläkään Toivoa häirittyä.

Eteen tuleminen ilman apuaskelta on todella hukassa niin vauhdista, kuin paikallaan ollessa. Ensimmäiset kerrat tehtiin rataa lähes kokonaan ja sen jälkeen pienissä pätkissä ja palkkasin aika tiheään vaikeista paikoista ja sainkin äänenkäytön vähentymään.

Kontaktin pito oli huomattavasti heikompaa nyt kuin sunnuntain kisaharkassa, kun nyt käskytin "mennään" -käskyllä (jolla en kyllä kontaktia ole vaatinut) ja kisaharkassa taisi suusta peikkona päästä seuraa -käsky, jota en yleensä rally-tokossa Toivolla ole käyttänyt. Seuraa -käskyä en käytä, koska Toivo on treenannut niin vähän kylttien kanssa rallya ja se niistä hieman häiriintyy ja en halua sen tiputtavan seuraa -käskyllä kontaktia, joten olen tehnyt tämän kompromissin tässä lajissa. Sen noudattaminen vaan tuntuu välillä näköjään vaikealta.

Keskityin myös treenaamaan paikallaan käännöksissä vasemmalle pyörähtämisiä ja vastaavia uudella tavalla, jota kutsun tassutteluksi ja samaa käytin myös spiraalissa, jotta Toivo ymmärtäisi siellä käyttää sitä takapäätänsä mitä oikeasti kyllä osaa käyttää ihan hyvin. Pujottelussa taas yritin kääntää kokokroppaa yläkropan sijaan ja tehdä vähän loivempia kaarroksia. No eipä tämä vielä tuota paljoa tulosta kerrasta, mutta jos päästään keväämmällä harjoittelemaan enemmän niin eiköhän tämä parane tässä.

Kylttien pois keräämisen aikaan laitoin Toivon paikallamakuuseen ja ripottelin kolme isoa frolic namia Toivon etualalle ja aika hyvin pysyi kyllä paikallaan, eikä mennyt lonkalleen.

***********

Tokoa tehtiin vähän loppuun, ihan vaan ohjatun noudon loppuosaa ja loppuun kuja, jotta saadaan lihasmuistiin suoruutta. Ensimmäisellä palautuksella kapulan nostoon tuli rähähdys, mutta toisesta suunnasta otti nätisti.

Jääviä Z:n muodossa tein taas aika paljon ja keskityin taas istumisen onnistumiseen ensimmäisellä suoralla ja seuraamisen lähtöön korkeammassa kontaktissa. Myös vasemmalle käännöstä tolpan vieressä harjoiteltiin vähän lisää. Seisomiseen en nyt käyttänyt käsimerkkiä apuna vaan Toivo sai seisahtua ihan vaan käskyn voimalla.

Sitten hieman kauko-ohjausta, jossa otti kyllä hieman häiriötä takana olleista agilitytreenaajista, vaikka olivat aidan takana. Tämän kyllä tein tarkoituksella, jotta näkisin kuinka reagoi takana oleviin ihmisiin/koiriin. Ihan tyytyväinen tähän kuitenkin siihen nähden miten vähän ollaan harjoiteltu.

Loppuun vielä luosketulon jättöjä peliä kohden, jotta näin Toivon ilmeen ja asennon. Ihan hyvä ja tarkkaavainen tälläkertaa. Loppuun sitten vinottain kentän läpi luoksetulo, mutta siinä otti varaslähdön omia aikojaan, jolloin kävin palauttamassa paikalleen ja nyt olikin sitten ihan nätisti odottaen käskyä ja päästin tulemaan suoraan palkalle jalkojeni välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti