maanantai 20. maaliskuuta 2017

19.03.2017 Sporttikoirahallilla Pian kanssa

Sunnuntaina taas aikainen herätys ja Sporttikoirahallille treenaamaan aamuvarhaisella Pian kanssa. Tällä kertaa kumpikin oltiin niin myöhään paikalla, että ei ehditty lenkille ennen treenejä.

Toivon energiaa yritin taas purkaa juoksuttamalla sitä hieman agilityesteitä, vähän hyppyjä ja putkia, jolloin Toivo oli aivan innoissaan, jolloin mua taas harmitti, että minulla ei ole aikaa ja rahaa treenata lajia, kun tarvitsisin opastusta, en osaa itse kyllä opettaa niin, että saisin Toivon toimimaan niin, että kävelen itse !

Tämän jälkeen vein Toivon autoon, mutta Inka sai jäädä seuraamaan Pian ja Ruun treeniä. Tosi hienosti Inka olikin, mutta Ruun noutotreenien aikana alkoi Inka hieman kiihtymään. Noutaminen on Inkasta tosi kivaa.

************

TOIVO

Toivo teki sitten kisamaisen kahdessa setissä eli ensin seuraavat liikkeet:

1. kierros

  1. Luoksetulo / läpijuoksuna, jotta ei luule aina tulevan pysäytystä / vähän oli ylivireinen, kun ei ollut lenkkiä alla ja tuli alussa pientä ininää sivulla ja alas menossa, muuten ihan kiva ja malttoi odottaa sivulletuloa.
  2. Ruutu / oli vähän kierroksilla ja kun odotutin hieman ennen kuin annoin maahan käskyn niin meinasi ensin ampaista kohti minua, mutta käsky meni kuitenkin perille ja meni maahan. Aika kivasti oli, kun kävelin kohti ja ihan nätisti odotti, hyvin sivulle.
  3. Jäävät eli L, seiso - istu / Seuraamisen lähtö olisi voinut olla parempi ja istumisesta taas vähän varasti, muuten ihan kiva setti ja istuminen onnistui hyvin.
  4. Metallinoutohyppy / vähän ääntä, mutta muuten ihan kiva, ei nyt mitenkään laukkaa, mutta tämä kelpaa minulle, vähän myös malttia saatu sivulle tuloon edestä
Tässä välissä palkkasin Toivon ja sen jälkeen sitten aloitettiin toinen kehä.

2. kierros

  1. Kauko-ohjaus / ensimmäinen aloitus meni ihan pieleen, joten kisamaisuus siinä vähän kaatui, mutta tehtiin sitten uusi aloitus ja otin kaukot vain 5 metrin välimatkalla / tämä liike on niin kesken, joten en ota siitä nyt kauheasti painetta
  2. Tunnistusnouto / taas vaikeuksia lähdössä, vasta toiseen käskyyn reagoi, kun tuijotti Pia, joka liikkuroi / kapuloilla toimi hyvin ja palautuskin onnistui / toki luovutuksessa on vielä työstettävää, mutta paremmalta tuo nyt näytti
  3. Seuraaminen / lyhyt seuruu, jossa paljon virheitä, hidas käynti on meille niin vaikea, en ole löytänyt sopivaa rytmiä todellakaan tähän ja kontakti laskee alemmaksi ja asenne ei ole sitä mitä haluaisin, normaalissa käynnissä välillä edistää ja yli työskentelee, eikä juoksukaan ole parasta ja itse lähdin liian hätäisesti juoksuun ja juoksun pysähdys vähän liian harkitsematon, Toivo ei pysynyt perässä. Peruutus ihan kelvollisia, tosin siinä yhdessä kohtaa nousi seisomaan ennen peruutusta. Myös ääntä tuli muutamassa kohtaa, mutta osasyy varmaan palkkaamattomuus alkoi jo näkyä vähän tässä vaiheessa.
  4. Ohjattu nouto / tässä näkyi tämän hetken ongelmat selvästi eli vähän löysä seuraaminen, ei ole tarpeeksi skarppi, pysäytys ok, mutta kaarre taas ei minun makuun tarpeeksi kaareva ja kapulalla vähän liian hätäinen, mutta nyt tuli eteen sillä tasolla minkä osaa eli vinosta suoria eteentuloja treenattava nyt erittäin paljon.


Toivo teki vielä sitten toisen setin Speedyn treenien jälkeen. Toivo teki vaan ruutua niin, että mentiin ensin alustalle ja sen jälkeen Pia heitti lelun Toivolle, tosin siinä tuli kömmähdys ja yritin saada Toivon korjaamaan, no Toivo korjasikin, mutta sain sitten sen sählättyä. Pian sanoikin, että olisi kannattanut tehdä niin, että hän olisi heittänyt lelun Toivolle, kun Toivo oli paremmassa kohdassa, mutta se ei tullut mulle nyt mieleen tuossa tilanteessa. Toivo ei vielä kunnolla osaa korjata, kun olen niin kaukana.

Jätin Toivon nähden lelun ruutuun ja purettiin se näin pois, ettei ala ennakoimaan sitä, että ruudussa ei ole mitään. Viimeinen alustalle ja Pia heitti palkan, kun yleensä se tulee multa silloin, kun alusta on ruudussa.

Tämän jälkeen sitten tehtiin paikallaolot poikien kanssa niin, että järjestys oli Zack, Toivo ja Speedy. Toivo oli ihan ok siihen asti, kun sai namipalkkaa riviin menossa ja sivulla alasmenoon asti, mutta heti, kun menin lähemmäs piiloa, joka oli lähellä niin alkoi vinkua, komensin ihan kyllä kerran HILJAA ja EI -käskyillä, mutta en kovin ärhäkkäästi vaan rauhallisesti, etten häiritsisi Speedyä. Kävin samaan aikaan palkkaamassa Toivoa silittämällä, kun Pia kävi välipalkkaamassa Speedyä, mutta jossain vaiheessa vähensin tätä, koska mietin, että saattaako sekin saada sitä hermostumaan, jos alvariinsa käyn lääppimässä. Ensin jäin näkyville, sitten sermin taakse niin, että yläkroppa näkyi ja sitten vaan kyykistyin maahan hetkeksi.

Inka teki Ruun kanssa evl:n paikallaolon ja kovin vakava sekä keskittynyt toinen oli, kun lankesi näin tärkeä rooli Inkalle. Hyvin seesteinen ja vakaa, tosin maahan meno ei ollut mikään järisyttävän nopea ja sivulle tuli ravilla, mutta on se vaan suloinen ja hyvin iloinen, kun oli hänen vuoronsa !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti