keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

25.02.2017 aamutreenit Sporttikoirahallilla Pian kanssa

Aamulla nähtiin aikaisin Pian kanssa Espoossa Sporttikoirahallilla. Ehdin ennen Pian tuloa pissattaa koirat ja Toivo pääsi halliin hieman juoksemaan ja vinguttamaan uutta patukkaansa. Tämä keino tehoaa aika hyvin Toivon ääntelyyn, mutta mietintämyssy ei ole vielä kertonut kuinka voisin tämän toteuttaa ennen kisasuoritusta niin, että se toimisi toivotulla tavalla.

Kauko-ohjausta tein muutaman toiston verran Toivon kanssa ja samalla vähän käskyä vaihdoin seisomisen osalta eli lyhensin käskyä ja lisäsin siihen erilaisen päätteen loppuun. Palkkaus oli sivulta merkeiltä tai takaa merkiltä.

Otin myös pientä lämmittelyä Inkalla, jotta sekin pääsi vähän liikuttamaan kroppaansa. Ihan vaan muutama minuutti, ei sen enempää. Vähän rally-tokon liikkeitä ja tokon luoksetuloa. Inka sai tehdä Back On Trackin loimi päällä ja ei ollut yhtään siitä näreissään. Hyvin liikkui loimesta huolimatta !

Inka pääsi myös myöhemmin tekemään toisen erittäin lyhyen pätkän rally-tokoa ja muutaman luoksetulon mielen virkistykseksi.

Ehdin vielä ennen Pian tuloa ottaa Toivon kanssa vähän agilityn keppejä ja Toivohan pääsi yllättämään menemällä todella kovaa siihen nähden kuinka paljon sitä on opetettu. En meinannut perässä pysyä. Toki treenitapa oli antiikkinen, mutta mitäpä tuosta, kun ei jaksa nyt paneutua tekemään virityksiä keppeihin. Tässä vaiheessa Toivo kyllä haukkui jonkin verran ja ilmeisesti Pia kuuli juuri tämän metelin, kun luuli, että Toivo haukkui samaan aikaan, kun lelulla paineli menemään, mutta silloin en tajunnut, että eihän se haukkunut lelun kanssa juostessaan vaan silloin vingutteli lelua ja mutisi kyllä omiaan. Haukkuminen tuli, kun hermostui/turhautui mun huonoon ohjaukseen kepeille !

************
Treenasimme Pian ja Zackin kanssa yhtä aikaa hieman rally-tokoa, mutta mitään kylttejä meillä ei ollut. Spiraalin ja pujottelun kasasin kentälle sekä jonkinmoisen houkutuksen kanssa. Näitä sitten treenattiin hetki yhdessä ja Toivo tuntui ihan kivalta, eikä ottanut liikaa Zackistä häiriötä.

Speedyn kanssa tehtiin sitten vuorostaan yhtä aikaa agilityä. Otin vähän kontaktiesteitä (A-este ja puomi) ja muutaman kerran putkeen sekä kahden esteen ympäri pyöritystä.

************

TOIVON TOKOTREENI

Taaskaan en näin muutaman päivän jälkeen muista missä järjestyksessä liikkeitä tehtiin, mutta laitetaan nyt vaan liikkeittäin nämä tähän. Toivo oli aika kivassa vireessä tokoon, kun oli ensin tehnyt agilityä ja rally-tokoa sekä juossut lelun kanssa, että silleen !

  • Z:ta / olipas vaikeaa saada istuminen onnistumaan, vaikka on aika kivasti toiminut pitkän aikaa / muuten kyllä aika tyytyväinen, paitsi vasemmalle käännöksessä Toivon kontakti tippuu (voisin kokeilla tassuttelu pyörähdystä tähän joku kerta)
  • Metallihyppynouto / tarkoitus oli palkata namilla, itseasiassa kalkkunaleikkeellä, jota vielä hieman Toivolle näytin, että tällaista olisi tulossa / tehtiin kisamainen suoritus ja ihan kiva sellainen / pieni haukahdus lähdössä, mutta siihen ei ole nyt enää varaa puuttua ja se on tullut siitä hetsauksesta, jota olen tehnyt muutaman viikon / en löytänyt Toivon palkkaa, joten palkkaus meni kuuseen, lopulta sillä oli kaksi narupalloa jaloissaan ja ne kelpasi kyllä sitten hyvin
  • Tunnistusnouto kisamaisesti / hyvä, ehkä yhtä hieman maisteli / haisteli kuitenkin hyvin ja lähti tuomaan hyvin minulle
  • Luoksetulon muutama jättö tehtiin kanssa ja tavoitteena saada pysymään maassa rauhallisena, toki se on niin vilkas, että ei se mikään patsas ole
  • Ruutua tehtiin sitten ensin alustalle ja sen jälkeen tyhjälle, jolloin Pia heitti palkan ja loppuun sai juosta ruutuun, jossa oli pallo valmiina, ihan vaan motivaation vuoksi / Toivo on nyt ruvennut ihan viime viikkoina ennakoimaan ruudusta lähtöä, mutta nyt ei vaan ole ollut kauheasti aikaa lähteä tätä korjaamaan
  • Kauko-ohjaus / ihan muutama vaihto vaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti