maanantai 6. maaliskuuta 2017

4.3.2017 Espoo rally-toko AVO 86 p sijoitus 5/16

 
 
Lauantaina Toivolla oli sitten toinen rally-tokon avoimen luokan kilpailu edessä Espoossa Agimestassa, joka oli meille täysin uusi paikka.
 
Toivo oli aika rauhaton eli vinkui jonkin verran odottaessa ja ei ottanut minuun kontaktia, kun paikalla oli paljon koiria ja ihmisiä. Rata oli myös mielestäni aika hankalan tuntuinen, mutta ei se sitä onneksi sitten kisassa ollut. Meillä oli jo aiemmin näkynyt ongelmia treenaamattomuuden takia sivulta eteen siirtymisissä ja ne näkyi myös kisassa.
 
Häkkiin Toivo rauhoittui tapansa mukaan hyvin ja oli oikein levollisen näköinen, mutta heti sieltä pois otettaessa levottomuus lisääntyi.
 
 
 
Omaan suoritukseen mentäessä karsinaan niin sitten oli jo rauhallinen, mutta keskittyminen ei vieläkään ollut yhtä intensiivistä kuin edellisen viikon harjoituskisassa. Siellä, vaikka ensimmäinen rata meni haukkuessa niin se teki huomattavasti paremmin ja toinen rata todella kivasti. Nyt varmaan vaikutti vieras paikka hiukan ja moni koira oli hallin nurmikenttää haistellut ja pari kertaa Toivokin radan aikana nuuhkaisi rataa ja kovasti pälyili kylttejä ja muitakin häiriöitä. Itse taas en saanut rataa tarpeeksi hyvin päähäni ja kolmannella kyltillä mokailin sitten ihan tarpeeksi, ensin unohdin ekan istumisen ja sitten uusinnalla kierrätin väärää kautta sivulle ja toisella uusinnalla sitten Toivo ei tullut kunnolla eteen, jäi vähän vinoon ja oli hidas.
 
Vaikka rata ei ihan niin intensiivisesti mennytkään niin nyt erittäin positiivista oli Toivon suoritus siinä mielessä, että se ei toistanut edellisen kisan virhettä ja haukkunut kuin pari kertaa silloin, kun oli epävarma mitä siltä haluan, joten tämä oli suuri onnistuminen sen suhteen. Jotain ainakin tehty oikein ja se keskiviikon treeni oli tuottanut tulosta, kun ääntelystä laitoin Toivon jäähylle ja aina aloitettiin uudelleen ja sen jälkeen vielä tehtiin vaikeat paikat palkaten pienissä osissa.
 
Muutamassa kohdassa olisin voinut Toivoa auttaa, jotta ei olisi tullut virhettä, kuten yhdessä kulmassa käännös oikealle paikallaan, olisin voinut antaa Toivolle käsiavun ja käskyn istua niin ei olisi puskenut ylös. Myöskin tassutteluna tehdyt käännökset eivät nyt toimineet vaan hidasti Toivon luontaista kääntymistä eli meni hidastetuksi filmiksi.
 
Saatiin kuitenkin hyväksytty tulos 86 pistettä ja sijoituimme 5 sijalle !
 
 
 
Nyt täytynee sitten keskittyä vähän oikeasti treenaamaan ennen kuin lähdemme tavoittelemaan viimeistä avoimen tulosta, koska ei ole kiva kisata, kun tietää, että toinen ei osaa kunnolla eli treenataan tuota eteen tuloa ja muutamaa muuta juttua nyt kunnolla. Oikeastaan mikään kiire meillä ei ole, koska en tiedä milloin ruvetaan treenaamaan tässä lajissa ylempiä luokkia, ei välttämättä pitkään aikaa, koska haluan keskittyä ensin vasemman puolen seuraamisen vahvistamiseen, enkä halua sotkea sinne rallyn oikealla seuraamista, temppuja voidaan oikealla tehdä ja opetella, mutta opetellaanko sitten oikealla seuraamista jää nähtäväksi vai palataanko lajin pariin vasta Toivon jäätyä eläkkeelle muista lajeista.
 
Tässä video kisasta:
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti