maanantai 20. maaliskuuta 2017

17.03.2017 treenit hallilla Mariannen kanssa

Perjantaina olin saldovapaalla töistä ja aamulla mentiin Mariannen kanssa hallille treenaamaan jo puoli kuuden aikaan aamulla, joten aika silmät ristissä oli kyllä aikaisen herätyksen kanssa, mutta olipa sitten kivasti aikaa koko päivän, kun ei tarvinnut hoppuilla.

Olin hieman ennen Mariannea hallilla, joten Toivo sai tehdä kiertonoutohässäkän kiertoa, jotta vähän ylimääräinen energia saataisiin pois. En vähään aikaan ole kiertoa tehnyt ja ensimmäisen tein ilman ohjureita ja se oli ihan kiva kierto, mutta laitoin kuitenkin ohjurit paikoilleen, jotta kierto pysyy tiukkana. Nyt sitten aloitin lähempää ensin ja etenin ohi esteiden, mutta Toivolle tulee vaikeuksia, kun ollaan selvästi ohi esteiden. Kysyinkin Mariannelta tähän sitten neuvoa ja taidan lähteä samalla tapaa opettamaan jatkossa, kuhan nyt saadaan ensin tuota voittajan settiä vahvistettua kisakuntoon.

Toivo aloitti treenit ja sen jälkeen sitten tehtiin paikallaolot niin, että Inka avusti ja Mariannen Julia Walesinspringelspanieli oli toisena avustajana ja sitten vuorostaan toimin liikkeenohjaajana ja apparina Mariannelle ja Lahjalle. Mariannen lähdettyä töihin jäin vielä treenaamaan hallille ja Inkakin pääsi ihan kunnolla vähän hommailemaan ja sai tehdä rauhassa, kun olin Lahjan vuoron aikana vienyt Toivon autolle rauhoittumaan.

Toivo oli aika kivasti, kun Inka oli välissä, mutta kun siirrettiin Inka Toivon paikalle ja Julia keskelle sekä Toivo sitten toiseen laitaan niin voi kauhistus, kun oli vaikeaa. Toivo katsoi tiiviisti toiseen suuntaan ja oli sen näköinen, että en katso, en varmana katso tuota tyttöä, mutta ei kuitenkaan pahemmin vinkunut. En tosin pahemmin edes yrittänyt piiloon tai kävin siellä vain pyörähtämässä.

TOIVO

Ohjattu käskytettynä

Tehtiin ohjattua Toivolle ja taas oli huomattavissa, että nyt alkaa vähän leviämään liikkeen alkuosa eli sitä pitää alkaa nyt kyllä treenaamaan palasena taas ja keskittyä siihen, että Toivo seuraa intensiivisesti. Eihän se mitenkään huono ole, mutta pystyy kyllä paljon parempaan keskittymiseen, joten ei sitä tuollaiseksi voi jättää. Muuten ihan kiva, mutta eteen tuleminen vinosta on kyllä aloitettava tehotreenit ja opettaa sitä tästä läheltä ensin käsiavulla ja sitten vasta, kun osaa ilman käsiapua niin kapulan kanssa. Nyt olen käyttänyt Rommilla käyttämääni treenitapaa ja vielä se ei ole toiminut toivotusti, kuja on liian suuri apu ja näin Toivo ei tarpeeksi ajattele miten se pitäisi suorittaa.

Z:ta käskytettynä

Nyt onnistui asennot ihan kivasti, mutta pitää kiinnittää huomiota, että istumisesta lähtee vähän varastaen liikenteeseen eli ennakoi ja vasemmalle käännöstä pitäisi harjoitella paljon ilman merkkiä ja merkin kanssa.

Metallinouto käskytettynä

Nyt oli ihan hyvä ja otti kapulan reippaasti. Ääntä tässä liikkeessä tulee metallikapulan vuoksi, mutta siihen en nyt puutu. Eteentulo olisi voinut olla parempi, mutta melko suoraan kuitenkin ja nyt olen myös pyrkinyt palkkaamaan paljon edestä treeneissä tai odotuttanut edessä hetken ja käskenyt istumaan ensin, ennen kuin olen antanut sivulle tulo käskyn.

Tunnistusnouto käskytettynä

Tehtiin kahteen kertaan hieman eri paikkaan. Toivolla on vaikeuksia lähteä ensimmäisellä käskyllä, joten sitä täytyy harjoitella erikseen nyt jotenkin ja muutaman väärälle ihmiselle viedyn palautuksen jälkeen sillä on epävarmuutta vähän palauttaa kapulaa rennosti, joten ensimmäisellä kerralla kyykistyin, jotta sai tulla vähän vähemmällä paineella eteen.

Toivo suoriutui ihan kivasti, vaikka vähän sillä on epävarmuutta, ei niinkään kapuloilla vaan näissä muissa osissa ei ole tarpeeksi rutiinia. Täytyy kotona sisällä ottaa palautuksia niin, että piilotan yhtä kapulaa tai kehittää, jotain muuta tätä tukevaa toimintaa eli liikkeelle lähtö yhdellä käskyllä ja palautus eteen niin, että korjaa maksimissaan vain kerran otettaan kapulasta, edessä rauhallista pitoa.

***********

INKA

Mariannen lähdettyä töihin otin sitten Inkan kanssa vähän treenailua ja Inkalla oli kivaa. Pitkästä aikaa seurautin Inkaa lelulla niin, että lelu oli Inkan vasemman lavan kodalla ja sitten leikittiin Inkan kanssa narupallolla oikein kunnolla ja hauskaa tytöllä oli ja vielä hauskempaa kun sai syödä namia :) !

TOIVO

Hyppynouto ohjatun kapulalla

Toivon kanssa treenasin sitten hyppynoutoa puukapulalla ja hienoja suorituksia tuli kaikilla toistoilla, ei voi kyllä moittia Toivon suoritusta, joten enemmän se ongelma on siinä metallissa.

Luoksetulo ja pysäytykset

Luoksetuloa tein paljon kentän poikkisuuntaan ja pitkästä aikaa tehtiin myös niin, että harjoittelin pysäytyksen jälkeistä osuutta eli Toivon jätin seisomaan puoleen väliin ja siitä sitä loppua. Pysäytin myös muutamia kertoja, mutta yritin tasapainoilla myös läpijuoksuilla.

Kauko-ohjauksen toistoja

Nämä huonompia kuin aikaisemmin, liikkuu ja on epävarmempi. No ei toisaalta ihme, kun ollaan edetty liian nopeasti, korjaamista taitaa tulla tämän kanssa aikalailla. Toisaalta kyllä se kovasti yrittää, mutta alkoi jo olla vähän väsynyt.

Seuraamisen vasemmalle käännös

Mariannen antamalla ohjeella yritin tehdä, mutta Toivo oli jo liian väsynyt, joten päärin siirtää treeniä myöhempään ja otin sitten avuksi lelun ja tehtiin seuraamista sen avulla, olikos se nyt kainalossa minulla vai missä, mutta tämä tehtiin vaan siksi, että päästiin lopettamaan kunnon asenteella ja niinhän se sieltä innostus tuli, mutta en yrittänytkään mitään ihmeempää.

Mariannen neuvo on kyllä ihan tuttu, kun Rommille ja Inkalle sitä Korrin Susannan valmennuksessa aikaisemmin tehtiin tai ehkä enemmän juuri Inkalle, kun treenattiin täyskäännöstä aikoinaan.

Loppuun kevennyksenä Inkan kanssa hengailua. Inka ei saa pahemmin enää vetää lelua, jotta ei mene jumiin niin leikkiminen on vähän tällaista, että pitelen ennemminkin lelusta kiinni, kuin että taistelisin voimakkaasti, mutta kivaa Inkalla oli :) !






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti